Onko teistä koskaan tuntunut siltä, että olette jotenkin perustavanlaatuisesti erilaisia kuin muut? Ei parempia tai huonompia, mutta joukkoonkuulumattomia. Koko lapsuuteni tunsin olevani jollain tapaa erilainen. Minua ei kiusattu tai suljettu koskaan ulkopuolelle, mutta tarkkaillessani muita tunsin että heillä on enemmän yhteistä kuin minulla.

Kuten olen aiemminkin kertonut, tunsin itseni lapsena usein myös yksinäiseksi. Se ei johtunut siitä, ettei minulla olisi ollut ihania ihmisiä ympärilläni. Tuntui vain että olin niin eri aaltopituudella kaikkien kanssa, että se tuntui ihan omalta maailmaltaan.  Viihdyin parhaiten yksin ja nautin edelleen omasta ajastani ehkä keskivertoa enemmän. Paradoksaalisesti, yksin ollessani tunsin itseni vähiten yksinäiseksi. 

Jossain vaiheessa tämä piirre kuitenkin on hioutunut minusta suurilta osin pois. En tiedä mistä se johtuu, mutta enää en tunne itseäni niin kummajaiseksi. Olinko koskaan niin erilainen kuin muut? Oliko se vain jonkinlaista yksilöllisyyden kaipuuta? Tein jonkin aikaa sitten enneagrammi-testin, jonka voi tehdä netissä. Se on persoonallisuustesti, joka on yllättävän tarkka. Omia käyttäytymismalleja on mielestäni aina mielenkiintoinen tutkia. Kun tiedostaa omat heikkoudet ja vahvuudet, voi niistä hyötyä ihan uudella tavalla. 

Oman testini tuloksen mukaan olen numero 4, eli luova individualisti. Lukiessani tätä luonteenkuvausta, löysin kyllä kiusallisen paljon omia piirteitäni. 

Neloset ovat syvällisiä, tunteikkaita ja aidosti yksilöllisiä ihmisiä. He kokevat elämän monipuoliset sävyt herkästi ja oivaltavasti ja ammentavat usein tarkkanäköistä luovuuttaan sekä työhönsä että yksityiselämäänsä. Tunteet ovat Neloselle tärkeä mittari. Nelonen on yleensä hyvin perillä siitä, millaisia ajatuksia erilaiset ihmiset ja tilanteet hänessä herättävät. Nelosella on ainutlaatuinen kyky muuntaa kokemuksensa, vaikeat ja raskaatkin, merkitykselliseksi kauneudeksi. Neloselle on tärkeää, että hänen yksilöllinen kädenjälkensä näkyy kaikessa, mitä hän tekee. Usein Neloset löytävät jonkin taiteellisen ilmaisumuodon sisäiselle maailmalleen, mutta yhtä hyvin he voivat ammentaa luovuuttaan työhönsä, harrastuksiinsa tai pukeutumiseensa. 

Neloset ovat samanlaisuudessaan hyvin erilaisia ja pelkkä tyypin kuvaileminen yhdenmukaisesti sotii Nelosen yksilöllisyyden kaipuuta vastaan. Nelonen asennoituu elämään vahvasti tuntien ja saattaa välillä jopa voimistaa tunteitaan ja kokemuksiaan oman mielikuvituksensa avulla. Nelonen sisäistää kokemuksensa ja ottaa asiat hyvin henkilökohtaisesti. Tämä saattaa näyttää ulospäin joskus yliherkkyydeltä, liioittelulta ja dramaattisuudelta. Neloset myös loukkaantuvat herkästi, jos kokevat tulleensa ohitetuiksi tai väärin ymmärretyiksi. Neloselle on tärkeää tuntea, että hänen ainutlaatuisuutensa ei jää muilta huomaamatta.

Nelonen kokee tinkimättömyyden ja aitouden hyvin tärkeäksi ilmaistessaan itseään ja hän odottaa tätä samaa intensiivisyyttä myös muilta. Joskus Neloselle on tärkeää vetäytyä omaan sisäiseen maailmaansa, pois ulkomaailman asettamilta rajoitteilta ja vaatimuksilta ja selvittää tunteidensa viesti itselleen. Nelonen saattaa jopa nauttia melankolian ja haikeuden tunteista. Neloset kokevat herkästi olevansa erilaisia ja että muut eivät ymmärrä heitä. Nelosten on vaikea käsittää asiallista tunteilemattomuutta ja he pitävät välillä muita ihmisiä pinnallisina ja ylipirteinä. Arjen ja tavallisuuden vierastaminen saattaa joskus tehdä Nelosesta myös epäkäytännöllisen ja erikoisuutta tavoittelevan.

Parhaimmillaan Nelonen on vahva, moniulotteinen ja intuitiivinen ihminen, joka ammentaa syvällisyyttä ja luovuutta kaikilla elämänsä alueilla. Neloset ovat erittäin persoonallisia, oivaltavia ja ainutlaatuisia ihmisiä, joille elämä on kiehtova mysteeri. Nelosen kyky tuntea ja kokea elämää syvästi tekee hänestä upean ja vahvan ystävän. Neloselle mitkään inhimilliset tunteet eivät ole vieraita ja hän on mitä suurin tuki hädän hetkellä. Nelonen voi olla yhtä aikaa vakava, hauska, haavoittuva ja emotionaalisesti vahva. Nelosten huumorintaju on usein juuri älykkään oivaltavaa ja rosoisen riemastuttavaa.

Nyt mua kiinnostaa, jos te teitte myös testin, että mitä persoonnallisuuksia teiltä löytyy?


Kommentit (75)

Meriannen / http://www.meriann...

Hei, täällä toinen nelonen! Löysin kuvauksesta paljon omaan minäkuvaani kuuluvia kohtia, kun taas toiset oli vähän.. No, en ainakaan tunnusta! :D

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Haha, mahtavaa! Mulle osu ja uppos niin monta kohtaa että tuli ihan sellanen kummallinen olo "mistä se tietäää..." :D

Vierailija

Hehe, täällä toinen nelonen. Joku muukin on havainnut tuon minussa, sillä mulle ehdotettiin erityisherkistä ihmisistä lukemista. Nyt onkin yksi kirja aiheesta yöpöydällä ja on kyllä mielenkiintoista ja just se fiilis, että miten joku muu onkin voinut kirjoittaa niin tarkasti just siitä mitä itse ajattelee :)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Ei vitsi, vähän hauskaa! Mun kavereista ei oo vielä kukaan ollut nelonen mutta näköjään täällä on paljon samanhenkistä porukkaa :)

Lalli

Moikka, hahha tääl kans 4. Näköjään sun blogia lueskelee vähän saman tyyppisiä kun sä :)) Btw, mäki olin yksinäinen lapseena, mielestäni kukaan muu ei vaan oikein hiffanu mun leikkejä ja ne oli tylsiä. Kun taas minulla oli semmonen mielikuvitus että huhhhuhh :D

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Ei vitsi :D niin hassua! Ja joo mullakin oli kyllä ihan omanlaiset leikit lapsena :DD

emilia

Täällä ilmoittautuu numero kakkonen! :) oli todella mielenkiintoinen testi, mutta silti omalla kohdallani piti kyllä miettiä moneen kertaan, minkä korteista aina valitsee. Veikkailin lopputulosta ja ajattelin, että kakkonen sieltä kuitenkin napsahtaa ja niinhän se oli, pelkkä sen nimi sai minut tuntemaan että se on minun numeroni. Kopioin kuvauksesta viimeisen kappaleen tänne, joka kuvaa minua täydellisesti:

"Parhaimmillaan Avulias Huoltaja eli Kakkonen on huomaavainen, lämminsydäminen ja ihmisrakas. Hän on rohkaiseva, kannustava ja kiva toisia kohtaan. Hän ymmärtää yleensä luonnostaan poikkeuksellisen hyvin toisten tunteita, tarpeita ja ajatuksia. Muiden auttaminen on Kakkoselle tärkeää ja siksi hän tekee mielellään palveluksia muille. Kakkonen tulee iloisiksi saadessaan olla hyödyksi ja avuksi. Työpaikoilla Kakkoset ovat erityisen hyviä hengenluojia ja yhteyshenkilöitä. Kakkonen pitää mielellään huolta siitä, että kaikki tuntevat olonsa kotoisaksi ja tervetulleeksi esimerkiksi firman yhteisissä illanvietoissa. Kakkosen ovat luonnostaan positiivisia, hauskoja ja hyviä seuramiehiä ja -naisia."

Kiitos Elisa, kun kerroit tästä testistä! :--)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Kävin lukemassa ton kakkosen kokonaan ;) Musta tuntuu että mä tunnen paljon kakkosia! Ja te ootte kyllä varsin ihania ihmisiä <3

Noona

sain testistä numeron kaksi ja tunnistan itseni niin täysin kaikesta mitä kuvauksessa sanottiin. Ihan hullua, että muutaman minuutin testi voi olla näin oikeessa. :D
Varsinkin tää kappale osu ja uppos:

Kakkonen tavoittelee muiden hyväksyntää olemalla ystävällinen ja avulias, mutta ei aina osaa itse ottaa toisten apua tai huolenpitoa vastaan. Kakkosille tekee hyvää opetella pitämään huolta myös omista tarpeistaan ja jaksamisestaan, niin että toisten auttamisesta ei tule vain yksipuolista tai marttyyrimaista uhrautumista. Kakkonen alkaa helposti tehdä liikaa muiden eteen ja uhrautuu unohtaen silloin helposti omat tarpeensa. Joskus Kakkoset heittäytyvät marttyyreiksi kokiessaan, ettei heidän tekemisiään arvosteta tarpeeksi. Kakkonen toivoo kiitosta ponnisteluistaan ja loukkaantuu, jos hän kokee tulleensa hyväksikäytetyksi.

Pitäisi opetella ottamaan apua vastaan paremmin, ja myös pyytämään sitä herkemmin.. :) Kiitos elisa tästä testi vinkistä! ;)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Hihi, niinkuin tossa ylempänä sanoin, kakkoset on ihania! Mutta usein unohtaa itsensä siinä kun laittaa aina muut edelle. Tän takia toi testi on niin mielenkiintoinen kun tajuaa myös ne "heikkoudet" ja osaa kiinnittää niihin huomiota :)

Elina

Hei ihan huipputesti, kiitos kuin jaoit sen! Itse olen testin mukaan seiska, eli Innostuva Suunnittelija. Suurimmaksi osaksi nappiin meni, mutta joidenkin ominaisuuksien osalta tunnun olevan vielä kehitysvaiheessa. :)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Mulle tuli että "katso myös innostuva suunnittelija" eli mä taisin olla näiden kahden väliltä. Ne on muutenkin kuvauksiltaan aika lähellä toisiaan :)

Vierailija

Hei tosi hyvä testi! Mä olin ykkönen "tarkka laadunvalvoja" :D Vaikka en pidä näistä kaikista piirteistä itsessäni niin pakko myöntää että oon just tollanen!! :D

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Haha, no mutta se on makeeta ku tajuaa nekin piirteet mistä ei tykkää. Ja kun ne tiedostaa, on oleminen paljon helpompaa ;)

Vierailija

Piti käydä itsekin nyt tekemässä tuo testi ja täällä ilmoittautuu myöskin nelonen! Oli jännä huomata oikeasti niitä yhtäläisyyksiä itseensä tuossa kuvauksessa. Pisti vähän miettimään asioita ja toisaalta tuli vähän kummallinen olo, että miten se voikin osua noin kohdalleen. :D

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Mun ajatukset oli täysin samat! :D Melkein sellanen alaston olo että ihankun joku tuntematon ihminen pystyisi tuntemaan mut paremmin kuin minä itse! Hassun paljon meitä nelosia täällä :D

ilona

Mulle tuli nelonen kans :P mut sit myös katso 6 eli uskollinen kyseenalaistaja. Mun mielestä noi molempien tälläinen olet parhaimmillaan ja huonoimmilaan sopii muhun :D oon siis sekasikiö

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Mä veikkaan et harva ihminen on vaan yhtä, vaan just sekotus monesta eri ihmistyypistä! :)

Reetta V.

Itsekin tuon testin tehneenä on pakko myöntää, että oli hiukan helpompi ymmärtää itseään sen jälkeen!
Terkuin seiska, joka innostuu koko ajan jostakin uudesta

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Sanopa muuta! Ja haa, mussa oli kans seiskaa ;) joten tiedän mistä puhut!! :D

Sara

Moi! Tein testin ja sain seiskan "Innostuva suunnittelija" ja siinä oli niin osuvia kohtia :) Kiitos tästä testistä Elisa!

Innostava suunnittelija: "Minusta on hauskaa suunnitella uusia mielenkiintoisia asioita. Nautin innostavista ideoista ja uusista mahdollisuuksista. Toivon elämääni vaihtelua ja sopivasti jännittävää seikkailua."

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Paljon seiskoja ja nelosia täällä ;) Tää on kyllä hauska testi kun niin moni löytää itsensä kuvailusta :)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Heii mä oon tainnut tehdä ton joskus mutta nyt pakko tehdä mielenkiinnosta uudestaan :D Ja luomisentuska, I feel you! Onneks sitä luovuutta voi käyttää melkein missä vain asiassa :)

INFJ

Hei jos teit tuon linkkaamani testin ni ois hauska kuulla myös sen tuloksia, siun mielipiteitä niistä ja esim. mitä uravaihtoehtoja se siulle ehdottaa! :) Tällaset testit on aina niin mielenkiintosia :D Miun tulokseks tuli siis tuo INFJ, Introvert iNtuition Feeling Judging ja uraehdotuksia löytyy kasvatusalasta psykologiaan ja sosiaalisista ja humaanisista tieteistä taiteisiin!

Elisa
Liittynyt17.11.2015

mulle tuli ENFP ja uravaihtoehtoja oli ykkösenä journalismi, sitten fitness ja nutrition (hehehe) :D löytyipä sieltä myös muotimarkkinointi, joten ihan väärää alaa en oo opiskelemassa ;)

Viola

Mä olin testin mukaan 5, eli Tutkiva asiantuntija! Osui suurimmalta osin täysin oikeeseen, et alko jo ihmetyttää et miten voi olla noin tarkka testi :D Ainakin nämä kaksi kappaletta osui ja upposi:

Vitoset haluavat yleensä paneutua asioihin itsenäisesti ja omassa rauhassaan. Viitoset arvostavat omaa yksityisyyttään ja kokevat liian tuttavalliset ja puheliaat ihmiset helposti hieman tungetteleviksi. Viitonen työstää asioita mielessään, hankkii paljon tietoa ja haluaa ymmärtää pohtimansa ongelmat perinpohjaisesti. Hän etsii mielellään uudenlaisia tapoja hahmottaa ja ymmärtää asioita.

Parhaimmillaan Vitoset ovat avarakatseisia, suvaitsevaisia, itsenäisiä ja vaatimattoman älykkäitä ihmisiä. He ovat mestareita näkemään asiat uusin ja oivaltavin silmin. Viitonen tarkkailee ympäristöään ja ilmiöitä erityisen huomiokykyisesti ja suurella mielenkiinnolla. Viitonen on kenties kaikista tyypeistä ajattelultaan valppain, uteliain ja pohdiskelevin. Viitoset ovat myös erittäin huumorintajuisia ja kujeilevia omalla eleettömällä ja terävän oivaltavalla tyylillään.

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Hahaa, mä heti tunnistin ton sun kuvauksen peruusteella yhden vitosen mun lähipiiristä <3 Vitsi miten toi onkaan niin hyvä testi :D

Essi

Mä olin 9, sopeutuva rauhanrakentaja. Moni asia sopi kyllä muhun, mutta oli siellä semmosiakin mitkä ei sopinut. En voi esimerkiksi sietää rutiineja, pitää olla paljon vaihtelua tai lamaannun. Tosin se on hyvinkin totta, että ymmärrän aina kaikkien näkökulmat asioihin ja siks mun kans onkin vaikee riidellä :D. Kavereita ja tuttavia löytyy ympäri maailmaa ja aina on ihanaa tavata heitä mitä ihmeellisimmissä paikoissa :). Sitten mulla oli siellä myös se 7, innostuva suunnittelija, joka kuvaa hyvinkin sitten sitä mun vapauden kaipuuta ja vaihtelunhalua. Aika jännä testi. Kiitos kun jaoit sen! :)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Eikö ookkin! Mun äitillä oli noista enneagrammeista kirja jo joskus 90-luvulla, mutta sillon en oikein löytänyt itseäni mistään tyypistä. Ton testin avulla oli kuitenkin helppo tajuta, että mikä onkaan. Ja useammat varmaan onkin parin eri tyypin yhdistelmiä ;)

Hanna

Mulle tuli ykkönen eli tarkka laadunvalvoja ja kts myös kutonen eli tuo uskollinen kyseenalaistaja. Tunnistin itseni kyllä molemmista, hyvässä ja pahassa, mutta enemmän kieltämättä tosta ykkösestä. Mielenkiintoinen testi!

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Niin on ! :) Ymmärtää syitä omalle käyttäytymiselle tietyissä tilanteissa kun oppii tuntemaan itseään vähän paremmin!

Pihla

Ei vitsi miten osuva testi! Olin seiska ja vähän myös kolmosta eli tehokas suorittaja ja tunnistin kyllä molemmista ihan omia piirteitä! Hurjaa miten noin pienestä testistä tulee tarkkoja tuloksia :)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Hihi, mustakin se on ihan uskomatonta! Nyökyttelin täällä vaan itsekseni :D

Soffi

Mulle tuli 9. Sopeutuva rauhanrakentaja ja se oli kyllä kuvas ihan mua :D! Sitte se toinen mikä tuli et tutustu tähän myös niin se oli 2 Avulias huoltaja ja sekin oli aikalailla minua kuvastava. Tää oli kyllä mielenkiintoinen ja hauska testi!

Kristiina

Arvasin heti, et saan saman ku sä, (vaikka tein testin ennen kuin luin sun tuloksen) koska tätä sun blogiakin lukiessa mietin aina, miten samanlainen ajatustapa meillä on! Ja mäkin sain "katso myös innostuva suunnittelija". Luovan induvidualistin kuvausta lukiessa tuli semmoinen olo, et joku on menny mun päähän ja selventänyt mulle millainen oon ja miten ajattelen. Kyllä yksillölisyyden tunne kärsii, ku huomaa miten paljon nelosia täällä on... haha.

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Eikä! Ei vitsi :D Vähän hauska! Ja tosiaan :D Me kaikki uniikit ja silti niin samanlaiset individualistit! Hihi.

Enni

Täällä myös nelonen! :D tein ton testin jo joku aika sit ja oli kyllä hauska kuinka oikeassa se olikaan :D

Elina I

Seiska ihminen olen :) Hassua kuinka samanlaiset persoonat lukevat sinun blogiasi, mutta meidän on helppo samaistua sinuun :) Kiitos vielä mahtavasta blogista :) Inspiroit minua!

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Niinhän se taitaa itselläkin olla, että sellaisia blogeja on kivoin lukea, joiden kirjoittajiin samaistuu jollain tavalla :D Kiitos sulle!

Essi

Mäkin olin aika varma omasta tuloksestani ennen kuin olin testiä aloittanutkaan, nelonen! Tunnistan itseni sun omasta kuvauksesta ja testin kuvauksesta, mutta tykkään kyllä nelosen piirteistä. Olen oppinut arvostamaan omaa herkkyyttäni, vaikka lapsena "herkkyys" sai mut itkemään monen monta kertaa. Nyt se on enemmänkin vahvuus.

En muista olenko koskaan aikasemmin kommentoinut sun postauksiin, mutta olen reilu vuoden ollut aktiivilukija ja kirjoitat aina niin ihanan positiivisesti. Sun roadtrip-matka oli ihan huikea, kiitos kun jaoit sen! Useampikin kaverini on nähnyt kuvia sun Instagramista ja täältä blogista, kun olen näyttänyt, millaisen matkan haluan joskus kokea. Sulla on ihana elämänkatsomus ja oma tyyli, pidä se!:) Kiitos mahtavasta blogista!

www.pienitreeni.blogspot.com

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Voi, ihana kuulla! Kiitos kovasti :) Ja tosiaan, herkkyys pitää ottaa hyvänä asiana! ;)

Hanna

Täällä ilmoittautuu yksi nelonen! Harmi, että näitä ei lähipiirissä juurikaan ole muita. Tänään juuri työmatkalla mietin 2 asiaa: Pitää kuunnella itseään ja olla esittämättä mitään, mitä ei ole. Blogiteksti ja testin tekeminen jatkoivat samaa teemaa. Kiitos siis tästä! :)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Mullakaan ei taida kyllä olla! Ja noi on kyllä hyvä pitää mielessä aina <3 :)

Tiia

Mää olin kutonen :) Ja aikalailla oon sen kuvauksen mukainen... Mutta sitte tuli "Tutustu myös tyyppiin 8 Vahva Vaikuttaja" joka on ehkä niin kaukana mun persoonallisuudesta ku voi olla :D

Hanski

Tunnistin itseni täysin alun tekstistäsi, sillä vaikka olen aina ollut ystävien ympäröimä, olen aina tuntenut itseni vähän ulkopuoliseksi ja yksinäiseksi. Ehkä se mullakin hiipuu vielä joskus, jotenkin odotan vielä tapaavani sen sielunsiskon tai -veljen, vaikka rakkaita kavereita ja poikaystävä onkin. :) Vai olenko vain päättänyt olevani yksinäinen, koska joskus niin olen tuntenut? Kiitos kysymyksenasettelusta. :)

Mulle tuli testistä kuutonen, "Uskollinen kyseenalaistaja", joka kyllä kolahti. Avainsanat ristiriitaisuus, kyseenalaistaminen, päättämättömyys, epävarmuuden keskellä äkkipikaisuus... Vaikka olihan siellä hyviäkin puolia. ;D Luulen, että siksi viihdyn myös yksin, koska ryhmässä aina valintatilanteita tulee tsiljoona, kun minä taas olen ihan ylisuoraviivainen. Muuten menee pasmat sekaisin, ja päättämättömyys pääsee valloilleen. Ja mahdollisuuksia on maailmassa miljoona ja minua kiinnostaa vähän kaikki - siihen päälle vähän sellaista "kaikkimulleheti"-mentaliteettia. Ei ihme, että kakkosvaihtoehtona oli tuo suorittaja... :D

Ehkä kommenteihin vielä jokunen toinenkin kuutonen ilmestyy. :D

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Hihi, uskollinen kyseenalaistaja! Tuo alun kirjoituksesi jo sopii hyvin luonteenkuvaukseesi ;) Ja hei, tuossa ylhäällä on yksi toinen kutonen! ;)

Päivi

Vau, olipa mielenkiintoinen testi, kiitos paljon vinkistä :-) itse sain tulokseksi seiskan mutta sen lisäksi kehoitettiin lukemaan myös nelosen kuvaus. Ja kun nuo kaksi yhdistää niin lopputulos on kyllä todella osuva. Huikeaa :-D

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Samat kun mulla mutta toisinpäin ;) Ja toi on kyllä mahtava testi! Osuvin kaikista persoonallisuustesteistö mitä itsellä tullu tehtyä.

Josefina

En oo koskaan ennen kommentoinu sun blogia vaikkakin oon pitkään lukenut ja saanut älyttömästi inspiraatiota sulta! kiitoksia siitä <3 ja täytyy sanoa että tuo teksti on niinku suoraan mun suusta. Oon nyt 17 vuotias ja mulla on just sellanen tunne että en oikeen kuulu joukkoon.. muutamien ystävien kanssa olo on täysin erilainen ja ns "normaali", mutta yleisesti ottaen tunnen olevani vähän outside :D

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Kiva kun kommentoit! Ja ei se outsiderina olo ole välttämättä huono asia :) Niinkuin tuossa alapuolella olevassa kommentissakin pohditaan! Kannattaa vaalia sitä omaa ainutlaatuisuuttaan ;)

/Mariiia

Moikka, mulle tuli vitonen. Ja tosiaan kuulostaa aika multa. :) Mä samaistuin sun kirjoitukseen osaksi. Oon aina kokenut olevani erilainen, mutta ei kummajainen. Nykyäänkin kokoajan huomaan ajattelevani täysin eritavalla kun muut. En vaan oo mitenkään perinteikäs missään asiassa. Mutta en oo koskaan kokenut tätä negatiivisesti. Musta on ihanaa ajatella eritavalla, tehdä asiat eritavalla. Oon myös tarkka omasta ajasta. Viihdyn itseni kanssa. Mutta koen olevani myös todella sosiaalinen. Enkä usko, että kukaan kuvailisi mua anti-sosiaaliseksi. Mutta ehkä ne ystävät, jotka mut hyvin tuntevat tietävät, että tykkään olla myös yksin ja kaipaan omaa rauhaa. Kun taas uudet tuttavuudet kuvailisivat mua varmasti todella sosiaaliseksi ja ei-rauhalliseksi. Musta on ihanaa kun ihmisissä on useita erilaisia puolia! :)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Mulla on aika sama, että olen sosiaalinen kun olen ihmisten seurassa, mutta vastapainoksi tarvitsen omaa aikaa. Ja erilaisuus on aina mun mielestä hyvä juttu! ;) Se olisi tosi tylsää jos kaikki olisimme ihan samanlaisia!

Marja

Mä tein tän testin joskus pari vuotta sitten, ja muistan ajatelleeni juuri kuin sinä "apua, mistä tuo tiesi..!" Nyt tein testin uudelleen ja sama ysi tuli jälleen, ja yhä edelleen tunnistan itseni siitä todella vahvasti. Harmi, että ysin kohdalla sanotaan, että "Hän ei osaa aina tunnistaa, mitä itse haluaisi, vaikka ymmärtää hyvin muiden ihmisten toiveita." .. Voi kuinka totta tämä onkaan! Entisen poikaystäväni kanssa osa riidoista johtui siitä, että hän tulisieluna ei voinut sietää minun "persoonattomuuttani" kun tein aina mitä muut halusivat kuin mikäkin lammas (hänen sanojaan lainaten).. Nyt olen pikku hiljaa alkanut ymmärtämään tätä piirrettä itsessäni ja olenkin jo tehnyt joitain asioita, jotka ovat kieltämättä aiheuttaneet pientä hirvitystä "itsekkyydessään" vaikka oikeasti olen vain kerrankin tehnyt niin kuin MINÄ haluan eikä niin kuin joku muu toivoisi. Vapauttava fiilis, ja itse asiassa tällä hetkellä olen aivan älyttömän onnellinen. Kiitos taas miljoonasti, Elisa, sun blogi on niin mahtava ja olet aivan älyttömän ihanan oloinen ihminen! <3

Anniina

Sitä vain mietin, että muutamaankin otteeseen tulin tilanteeseen, jossa mietein, että valitsenko nyt sen, mitä todennäköisesti oikeasti olen, vaiko sen, mitä toivoisin olevani vai ovatko mahdollisesti molemmat vaihtoehdot osuvia. Tilanne oli hankala, enkä tiedä, saattoiko tuloksesta näin ollen tullla todellisuutta vastaava. Tarkoitan, että mitä jos tulos olikin vain sitä, mitä toivoin sen olevan....

Laura Airaksinen

Itsekin sain nelosen, josta tunnistan itseni. Minusta kuvaus kuulostaa hirveästi myös kuvaukselta erityisherkästä ihmisestä. Itse olen tutustunut tähän n.2kk sitten. Ja koen olevani erityisherkkä ihminen. Luin myös kirjan erityisherkkä ihminen, kirjoittanut yhdysvaltalainen Elaine N. Aron, ja minusta tuntui kuin kirja olisi kirjoitettu minusta. Se tuntui helpottavalta, että ei olekaan niin joukkoon kuulumaton, vaan toimii vain hieman eri tavoin. Ihmisistä n 15-20% on erityisherkkiä. Suosittelen googlaamaan käsitteen. :) (englanniksi hihgly sensitive person)

emppu

Tunnistin itseni tästä tekstistä niin hyvin, että eipä ollut yllätys kun sain testistä saman tuloksen!

emppu88

Minulle tuli 6 ja 4, eli uskollinen kyseenalaistaja ja sitten tuo sama. :) Ja molemmat kyllä mätsää, vaikka onkin keskenään vähän eri juttuja.

Tää sun teksti kolahti muhun ihan täysin, tunsin nuorempana aivan samoin. Oikeastaan tunsin kyllä oloni TODELLA yksinäiseksi ja erilaiseksi tuolloin.. Nykyään koen, että ajattelen useimpien kanssa eri tavalla, tai nään asiat eri näkökulmasta mutten enää kuitenkaan tunne oloani ulkopuoliseksi porukassa :) mahtavia ja suvaitsevaisia ihmisiä olen ympärilleni saanut ja siitä oon todella kiitollinen.

Emma

Mä oon edelleen kolmonen, eli Tehokas Suorittaja, niin kuin pari vuotta sitten. Sillon oon ollu lähellä myös Luovaa Individualistia, mutten näköjään enää...

Jotenkin kauheeta, että toi suorittaminen on mussa keskeisintä, vaikka toki sen tunnistankin. Ehkä se nousee myös esiin, koska se on aika helppo tunnistaa itsestä ja sitten valita korteista. Tai sitten pitäis vaan hyväksyä olevansa tällainen työkeskeinen kilpailija :D

karla

heh, voi vitsi miten hauska testi! :) mä olin seiska, ja kun luin tuon seiskan kuvauksen niin apua miten se voikaan pitää paikkaansa…haha! :D kiitos kun linkkasit tämän!

whitecat

Oon kyllä monesti sun blogia lukiessani meittinyt että voi vitsi kun samaistun:D Täällä myös nelonen, höhö:)

miumiu

Ehkä olet HSP - highly sensitive person? 15-20% väestöstä on tälläisiä erityisherkkiä. Usein he kuvaavat juurikin tuollaista joukkoon kuulumattomuuden tunnetta ja erikoisuutta itsessään

Petra

Mäkin oon nelonen! Näköjään moni muukin täällä. Jotenkin sopii myös usealle tuntemalleni naiselle tuo nelosen kuvaus. Itseeni kanssa kolahti tosi osuvasti.