Mainitsinkin jo, että kokeilin ensimmäistä haasteeseen tullutta reseptiä. Ihan hiukan jouduin sitä kuitenkin muuttamaan, koska kaupassa ei ollut hyvännäköisiä paprikoita, joten korvasin sen kesäkurpitsalla. 

 

 

Reseptin lähettäjä oli Jenni, ja se meni näin:

 

Paista 9,5% jauheliha, lisää joukkoon paprikakuutiot ja sipulikuutiot. Mausta.

 

Keitä paloiteltua kukkakaalia. (kukkakaalin voi myös muussata keiton jälkeen jos haluaa)
Sekoita jauheliha,paprika,sipuli ja kukkakaalit voideltuun vuokaan. (itse en ole joutunut voitelemaan vuokaa, kun on sellainen ettei siihen jää mikään kiinni)
Lisää lopuksi kevytruokakerma ja ripottele päälle mahdollisesti viellä mausteita. Laita uuniin n.15minuutiksi 200 asteeseen, niin että ruokakerma hiukan ”imeytyy” aineksiin. Bon Apetit 

 . Parasta tää on raikkaaseen vihersalaattiin sekoitettuna!

 

Itse siis tosiaan korvasin paprikan kesäkurpitsalla, jota itketin siivuja sen aikaa kun tein muut valmistelut. Luottomausteet oli kaikki päässeet loppumaan samaan aikaan, joten maustoin jauhelihan tällä kertaa muskottipähkinällä ja paprikamausteella. Päälle laitoin timjamia ja oreganoa. 

 

 

Ruoka oli mielestäni todella hyvää ja simppeliä. Kiitos vielä Jennille reseptin jakamisesta. Jatkossakin saa ehdotella ruokia tähän haasteeseen. 

 

Tein tästä vielä kolmannen versionkin eilen ja siitäkin tulossa postaus vielä erikseen. Kiitos kaikille vielä vastauksista kuvakyselyyni! Jatkossa on varmasti tulossa paljon erilaisia kuvia, kuten toivoitte. Olen kyllä todella innoissani tästä uudesta kamerasta. :)

 

Ja jos Fitnessgurun tuotteet kiinnostaa, käykää osallistumassa tähän kilpailuun! Säännöt muuttuivat sen verran, että perustelut voi laittaa blogin kommenttiosioon :)

Kommentit (18)

Liv

En ookaan koskaan kuullut että kesäkurpitsaa pitäisi itkettää, eikös niin tehdä vain munakoisolle? :) ja jos ei, miksi kesäkurpitsa pitäisi itkettää?

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Joidenkin mielestä kesäkurpitsaa pitäisi itkettäö samasta syystä kuin munakoisoakin, eli kitkeryyden poistamiseksi. Itse tein sen kuitenkin sen takia, että ylimääräiset nesteet lähtisivät. Yhtenä päivänä tein pizzaa mihin laitoin kesäkurpitsaa ja koko pelti oli täynnä vettä kun otin sen pois uunista :D

Liv

Onpas muuten v-mäisen näköinen tuo hymyilevä hymiö O.o

Mut hei joo, kiitos tästä! Pitää pitää mielessä jos joskus kaipaa ei niin nesteistä pitsaa tai muuta ;)

Monna

Onpas herkullisen näköinen ruoka! Tätä pitää ehdottomasti kokeilla, mäkin kyllä kokeilen sitä tuolla kesäkurptisalla paprikan sijaan. :)

Aino

Oiii mun kaks rakkautta - jauheliha ja kukkakaali! Pakko testata itelläki tätä kyllä:) Näyttää aivan törkeeeeeeen hyvältä nimittäin.

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Joo mä olin ihan unohtanut, kuinka hyvää keitetty kukkakaali on!!:) nyt oon ihan koukussa siihen :D

Heidi

Hyvännäköistä! Vielä ohjeestä jäi vähän epäselväksi, että tuleeko kukkakaali keittää ennakkoon vai kaikki samaan vuokaan, kermat päälle ja uuniin.

Vierailija

Siinähän tuo lukee ensimmäisenä? "Keitä paloiteltua kukkakaalia."

Vim

Näenkö väärin vai oletko kuorinut kesäkurpitsan? Miksi ihmeessä? Siinä kuoressahan on suurin osa vitamiineista. :) Tosi hyvän näköistä ruokaa kyllä muuten!

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Joo nyt poikkeuksellusesti kuorin kun se oli vähän huonon näköinen siitä päältä! Ihan oikeassa olet :)