Välillä tekee mieli roskaruokaa, ainakin allekirjoittaneella. Onneksi sitäkin voi tehdä hiukan raikkaammalla reseptillä. Vaikka kroppasi huutaisi hampurilaisateriaa, ei se yleensä kiitä sinua sen jälkeen. Näistä burgereista ei kuitenkaan tule tukalaa oloa.

 

Näiden purilaisten jujuna oli tämä guacamole-kastike.

 

 

 Bataattilohkot valmistuivat uunissa tuttuun tyyliin (200 astetta ja noin puoli tuntia). Olin maustanut ne öljyllä, suolalla ja grillimausteella.

 

 

 Bataateille tein dipin kermaviilista (0,5 tl suolaa, 1 tl grillimaustetta, 0,5 tl sitruunapippuria)

 

 

 Sämpylän virkaa toimitti ruispalojen jälkiuuniversiot ja pihvinä oli naudan vähärasvaisesta jauhelihasta paistetut pihvit. Sisään vielä hiukan romainesalaattia, pari siivua juustoa ja guacamole-kastiketta kummallekin puolelle ja hampurilainen on valmis. 

 

 

 Hyvää ruokahalua! 

Kommentit (18)

Etsiresepti

Onpa herkullisen näköistä! Blogissasi on muuten monta hyvää reseptiä - mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa Suomen parhaat ruokasivut ja blogit internetistä. Monet sadat ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille yhä enemmän liikennettä.

Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen

Ystävällisin terveisin,
Etsiresepti.fi

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Kiitoksia!:) Tämä ei kuitenkaan varsinaisesti ole ruokablogi. Näppärältä vaikuttaa kuitenkin teidän sivustonne! Hieno homma:)

annemi / 52weeksofdeliciousness

Nam, onpa kiva idea laittaa guacamolea hampurilaisen väliin! meillä tehdään nykyään aina vain ruisburgereita ja enimmäkseen kasvispihvillä, niillä saa hyvin hampurilaishimot pois mutta jää hyvä mieli :)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Joo toi sopii ihan mihin vaan;) Ja sanopa muuta! Noi kaikenlisäksi maistuu paremmilta kuin pikaruokalan hampparit.

HappieNess

Nam, hyvän näköisiä purilaisia ja bataattiranut on täällä myös kovassa huudossa! :)

pppetra

Ihana resepti :) pitääkin kokeilla joku päivä! Hei, jos saa tehä postaustoiveita, ni ois kiva jos sulla ois antaa vinkkejä tälleen kuumalla treenaamiseen? miten kannattaa valmistautuu ja varustautuu? Käyn kesäsin jumpilla ja lenkillä. Salillakin vähän huono ilmastointi, joten lämpöasteet pyörii aika korkeissa lukemissa. Kiitos paljon :)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Kiva kun tykkäsit! Voisin tehdä tuosta kuumalla treenamisesta ihan postauksen, hyvä idea:)

Betty

Piti muuten vielä kysyä, että millä ohjelmalla sä muokkaat kuvias? menin lataan jonkun netistä ja oma kone sekosi...sellasta hyvää pitäs metsästää nyt jostakin :)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Mä muokkaan melkein aina netissä kuvat pixlr.com osoitteesta löytyy sellainen kuvanmuokkausohjelma:)

ninnu

Löysin blogisi vasta, heti koukutuin! :D Itse harrastan urheilua nykyään todella ahkerasti, mutta ruokavalion kanssa olen tuskaillut lähes koko elämäni ajan. En osaa laittaa ruokaa, ja jos jotain uutta yritän se on pahaa. Tällä hetkellä päivälliseni on lähes joka päivä sama salaattia ja tonnikalaa.. Alkaa tulla korvista ulos.

Mutta kun selailin blogiasi niin kaikki ruokakuvat näyttävät niin houkuttelevilta että taidanpa jotain uskaltaa kokeilla :) Olisi kiva jos laittaisit enemmän kuvia ruoan raaka- aineista ja itse valmistus prosessista niin tälläisen sormi suussa olevakin kokki uskaltaisi yrittää :)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Kiva kuulla!:) Ja tosiaan, ennen otin paljon enemmän eri vaiheista kuvia, nykyään olen laiskistunut. Pitääpä alkaa nyt taas ottaa, kun lomakin alkaa ja aikaa on:)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

En tiedä mitä postausta tarkoitat, tuo linkki meni blogin etusivulle :)
Mutta jos tarkoitat bataattilohkoja, niin olen tämän ohjeen kertonut jo viime syksynä blogissani:) olen kyllä joskus lukenut tuota blogia ja siellä oli herkullinen pannariresepti, jota kokeilin myös täällä. Ja tietenkin linkkasin postauksessa myös alkuperäiseen reseptiin.
Muuten meidän blogit on mielestäni aika erilaisia :)

Linda

Hei selailin taas niin hyvää blogiasi ja kiinnostais miten oot noi jauhelihapihvit tehny!:) tänään olisi kaverinkanssa ohjelmassa tehdä itse bataattilohkoja ja jauhelihapihvejä :p netistä kuitenkin melkein kaikissa ohjeissa niihin on tungettu vaikka mitä niin mietin oisko sulla yksinkertaista ohjetta:)? Oon yhdessä valmennuksessa ja ruokavalio on siis aika tarkka niin en kauheasti sinne voi lisäillä mutta onnistuuko esim pelkällä munalla:)?

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Moi! Mä teen itseasiassa jopa ilman munaa. Painelen vaan jauhelihan sellaiseksi pihviksi ja maustan. Tosi hyvin pysyy kasassa niinkin, mutta munalla ainakin! Kaikki jauhot sun muut on mun mielestä aivan turhia tässä:)