Jostain syystä rapucocktaileista tulee minulle mieleen rupuinen satamaravintola, muovikalusteet, vahakankaiset pöytäliinat ja majoneesissa uivat pakastekatkaravut. Ajattelin kuitenkin kokeilla, jos saisin muutettua mielikuvaani vähän raikkaammaksi. 

Rapucocktail à la Elisa:

  • puolikas kurkku
  • 1 lime
  • valkokatkaravun pyrstöjä
  • turkkilaista jogurttia 2 ruokalusikallista
  • korianteria
  • 6 miniluumutomaattia
  • 1 avokado
  • ripaus sitruunapippuria
  • graavilohta muutama viipale

Leikkasin tomaatit, kurkun, avokadon ja graavilohen pieniksi neliöksi ja sekoitin keskenään. Osan kurkusta vetelin juustohöylällä siivuiksi ja rullasin pieniksi rulliksi. Pesin limen ja raastin sen kuorta kastiketta varten. Sen jälkeen puristin limen mehun muiden aineksien sekaan. Poistin katkaravuista pyrstöt ja asettelin ne muun mössön ja korianterin kanssa hiukan vuorotellen lasiin. Päälle laitoin nokareen turkkilaista jogurttia, limen kuoren ja sitruunapippuria. 

Cocktailin voi tarjoilla esimerkiksi drinkkilasista. Itse valitsin kristalliset viskilasit ja niistä tuli silti aika hauskan näköiset. Tämä sopii tietysti alkuruoaksi, mutta myös hyvin välipalaksi. Sekaan voi halutessaan lisätä myös tuoretta mangoa tuomaan hiukan makeutta. 

 

 (Pahoittelen kuvien huonoa laatua, valoa oli niin vähän että menivät melko rakeisiksi.)

Kommentit (1)