Olen aina ollut täysi käsi jälkiruokien kanssa. Onnistun pilaamaan sellaisetkin leivokset, missä joku kokoajan neuvoo vieressä, mitä pitää tehdä. Päätin kuitenkin kokeilla tehdä tällaista raakakakkua aineksista, mitä kaapista sattui löytymään. Melko hyvää siitä tuli, vaikkei sitä koostumuksensa takia ehkä vieraille viittisi tarjoilla(pohja oli todella jäykkää).

 

 

 

 

Itse olen todella huono lukemaan reseptejä ja nuo määrät saattavatkin olla hiukan vääriä, koska laitoin fiilispohjalla eri aineksia ja lisäilin välillä jotain. Haluaisinkin kannustaa teitä lukijoitakin tietynlaiseen rentouteen ja luvouuteen ruoanlaitossa. 

 

Jos jotain ainesta ei löydy kotoa tai jostain et pidä, korvaa se jollain muulla! Ruoanlaiton ei ole tarkoitus olla haudanvakavaa, vaan uusia makuyhdistelmiä kannattaa aina kokeilla. Joskus ne ovat menestyksiä ja joskus taas ei.

 

Tässä nyt kuitenkin tämä oman kakkuni ohje, josta saa ainakin ottaa inspiraatiota!

 

1. Sekoita pohjan kuivat ainekset keskenään. Sulata kookosöljy vesihauteessa ja sekoita kuivien aineiden joukkoon.  Laita valmis "taikina" irtopohjalliseen kakkuvuokaan.

 

 

 

 

2. Laita vuoka pakastimeen ja surauta täytteen ainekset blenderissä tasaiseksi massaksi.

 

 

 

 

2. Ota vuoka pakkasesta ja levitä seos pohjan päälle.

 

 

 

 

4. Laita valmis kakku vielä n. puoleksi tunniksi pakastimeen. Koristele sen jälkeen esimerkiksi mantelirouheella, mintunlehdillä, tuoreilla marjoilla tai ananaskirsikoilla.

 

 

 

 

Mielestäni pohja oli varsin hyvän makuista, täytteeseen olisi voinut laittaa jotain muuta vielä marjojen ja banaanin lisäksi.

Kommentit (8)

Joan

Tosi nätti kakku ja resepti kuulostaa tosi hyvältä! :) Täytyy laittaa itelle talteen niin on nimenomaan edes joku suunta mitä noudatella kun lähtee väsäämään :) Leipomisessa kun on käytössä hiivaa ja jauhoja niin sillon tuo reseptin löytäminen ja noudattaminen on tosi tärkeetä lopputuloksen kannalta, mutta ei se tälläsessä oo niin justiinsa. Hei muuten, taateleitahan taitaa jotkut käyttää tollasen pohjan tekemiseen! Voi ehkä auttaa sitä koostumustakin! Tykkään myös, että joku tekee kakun ilman niitä ainasia liivatteita :S Aina kun reseptissä näkyy liivate, niin lakkaa kiinnostus... Pakastimen käyttö on paljon paremmalta kuulostava vaihtoehto :) Varsinkin näin kesällä! Tosi nätti ja yksinkertanen kakku! :)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Hei kiitos vinkistä! Toi taatelipohja kuulostaa hyvältä:) Pitääpä kokeilla seuraavalla kerralla!

annemi / 52weeksofdeliciousness

Onpa upeat värit tuossa kakussa! olen vähän heikosti päässyt kokeilemaan raakakakkuja kun perheessä on pähkinäallergikko, mutta ehkä tuolla maapähkinävoilla uskaltaisi vähän testata miten käy :)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Mä oon myös pähkinäallergikko! Mutta tosiaan maapähkinät menee ;) kannattaa kokeilla! Odottelen sun paranneltua versiota tästä!

Essi

Ooh näyttää niin hyvältä!!

Tein joskus mun yojuhliin proteiini"juusto"kakun ja se oli taivaallista - katoskin pöydästä heti ekana. Täytyypä tehä taas ja postata resepti:-)