Mahtavaa Itsenäisyyspäivää kaikille!

Lupailin jo eilen reseptiä täytetyille paprikoille, mutta siivosin niin hurjasti, että kone onnistui hävittämään langattoman netin. Sen takia en voinut enää tulla jakamaan reseptiä. Tässä se nyt kuitenkin tulee.

Ohje on tajuttoman helppo, tarvitset vain:


  • 4 suht samankokoista paprikaa
  • Purkillisen maustettua tuorejuustoa, itselläni oli ruohosipulin maku
  • 2 sipulia ja valkosipulia 
  • 400 g naudan vähärasvaista paistijauhelihaa
  •  Juustoa kuorrutteeksi
  • (tajusin myöhemmin, että sienet olisivat sopineet näihin myös todella hyvin)



 
  1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  2. Leikkaa paprikat auki ja poista siemenet. Pese ne. Jos paprikat eivät pysy pystyssä, voi pohjasta leikata pienen palasen pois, jotta "alustasta" tulee tasainen.
  3. Paista jauhelihat ja mausta mielesi mukaan. Pilko sipulit ja lisää ne kun jauheliha on kypsää, samalla voit lisätä pari valkosipulin kynttä.
  4. Sekoita mukaan koko purkillinen Creme Bonjouria.
  5. Täytä paprikat mössöllä ja laita ne uunivuokaan tai pellille.
 
    6.   Raasta tai höylää päälle hiukan juustoa, ja laita paprikat uuniin.
    7.   Kun juusto on kullankeltaista ja rapsakkaa, paprikat ovat valmiita. Minulla taisi mennä n. 20 minuuttia.
 
 
Tarjoile vihreän salaatin kanssa. 
Katsoin aamulla todella mielenkiintoisen dokumentin. Aion kertoa siitä vielä tarkemmin, kunhan saan oman koneeni toimimaan. Sen nimi on Mielen salattu voima ja se tuli Yle Teemalta. Suosittelen ehdottomasti katsomaan sen, jos se löytyy esimerkiksi Yle Areenasta. Mutta nyt vapaapäivän viettoon! Viettäkää tekin oikein mukava päivä.

Kommentit (6)

Paulina

just eilen söin itekki täytettyi paprikoit, ihan lemppareita!tää sun blogi on kyllä upee, tykkään!:)