Rakastan spagettiruokia ja söisin niitä mielelläni vaikka joka päivä. Vaalea pasta on kuitenkin juuri se, joka kerääntyy vyötärölleni sekunnin sadasosassa. Yritän siksi varioida annoksista sellaisia, että niissä on mahdollisimman paljon myös terveellisiä ainesosia mukana. Eilen tartuin pitkästä aikaa babypinaattirasiaan kaupassa ja päätin laittaa sitä pastan sekaan. Kotona odotti pieni nokare fetaa, sekä miniluumutomaatteja. Ostin vielä ilmakuivattua kinkkua proteiiniksi.

Ainekset:

  • Ilmakuivattua kinkkua 4-5 siivua
  • Tuoretta pinaattia (koko rasia)
  • Fetaa pari sormenleveyttä
  • 6 miniluumutomaattia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • öljyä

Ohje on superhelppo: Keitä pastat, huuhtele pinaatti ja laita se pannulle jossa on öljyä tai nokare voita. Pinaattia saa tosiaan olla paljon, sillä se menee kasaan pannulla. Lisää myös feta ja ilmakuivatut kinkut. Purista valkosipulit ja leikkaa tomaatit pieniksi paloiksi mukaan pannulle. Kun pasta on al dente, lisää se pannulle ja pyöräytä "kastikkeessa". Päälle voit lisätä vielä muutaman tuoreen pinaatinlehden. 

 

Ennen mielestäni pastaruoassa piti olla aina jokin kunnon kastike. Nykyään pidän eniten tällaisista raikkaammista, hiukan kuivemmista pastoista. Yksi lempi pastapaikoistani on Cafe Balzac Iso Roballa. Siellä kaikki pastat ovat juuri sellaisia kuivempia ja sieltä poistuessa on kevyempi olo kuin jonkin kermaisen jättiannoksen jälkeen. 

Kommentit (2)

Noona

jeee kiva kuulla, että Balzac on hyvä! Ollaan menossa huomenna sinne syömään ennen Veronica Maggiota ;) mums!

Elisa
Liittynyt17.11.2015

siis ihan superhyvä! Ja mun lemppari on se tarjoilijamies <3<3<3 Sillä on aina parhaat jutut!