Parsat ovat vielä parhaimmillaan, joten nyt kannattaa kokkailla niitä kaikissa eri muodoissa. Olen aiemmin keittänyt parsat, mutta niistä on tullut vähän lötköjä. Tänä vuonna olen hurahtanut uuniparsaan. Sen lisäksi, että ne on todella helppo valmistaa, tulee niistä mielestäni paremman makuisia, kuin keittämällä. 

Parsat:

  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • merisuolaa
  • sitruunapippuria

Lohi-avokadomössö:

  • Graavilohta 300 gr 
  • 2 pienehköä avokadoa
  • 1 sitruunanmehu
  • miniluumutomaatteja n. 6-9
  • lehtikaalia kourallinen

Uuniparsat valmistuivat niin, että laitoin uuniin 225 asteeseen. Huuhtelin parsat, leikkasin kannat pois ja kuorin vähän alkupäätä. Sen jälkeen valelin ne oliiviöljyllä ja rouhin merisuolaa ja sitruunapippuria päälle. Annoin parsojen olla uunissa n. 7 minuuttia. Niitä kannattaa kokeilla välillä, etteivät mene ylikypsiksi. 

Lohen leikkasin pieniksi paloiksi, tomaattien, lehtikaalin ja avokadon kanssa. Sekoitin ne kulhossa ja puristin sekaan yhden sitruunanmehun. Valmiin mössön kasasin keoksi parsojen päälle. 

Mukavaa sunnuntaita! 

Kommentit (0)