Meiltä ei löydy vielä paistinpannua, joten tein eilen parilalla ruokaa. Tämä onnistuu myös ihan tavallisella pannulla. Helppoa ja terveellistä.

Kauppalistalle:

  • keskikokoinen kesäkurpitsa
  • kanan ohuen ohuita leikkeitä
  • punasipuli
  • kananmunia
  • kermaviiliä



 
Aloita leikkaamalla kesäkurpitsa siivuiksi, ja paistamalla ne öljyssä pannulla. Mausta sormisuolalla ja yrteillä mielesi mukaan. Samaan aikaan voi laittaa toiselle levylle munakattilan kiehumaan. Itse keitän aina useamman munan kerralla, koska syön niitä myös leivän päällä aamuisin. Käytän tätä ohjeita munien keittämisessä ja aina onnistuvat.
 
Asettele kesäkurpitsat lautaselle, ja laita vuorostaan kanat pannulle paistumaan. Kanat maustoin myös suolalla ja timjamilla. 
 
 
Leikkaa punasipuli pieneksi silpuksi ja kuullota pannulla. Kuori kananmuna ja iske sipulit koko komeuden päälle. Kastike oli yksinkertaisuudessaan kermaviiliä, suolaa ja cayennepippuria.
 

Kommentit (6)

Anonymous

Näyttääpä herkulliselta! Eksyin blogiisi joitakin päiviä sitten ja jäin samantien aivan koukkuun. Sulla on kiva tyyli kirjottaa ja muutenkin täältä saa mukavasti inspistä tällänen entinen ainanen luikku (ja vihasin laihuuttani koko lapsuuden ja nuoruuden) kuka on sittemmin lihonnut ja nyt kamppailee päästäkseen entisiin mittoihin!! (Milloinkaan ei siis näköjään voi olla hyvä :D) ja hei kysymys, keitin heti kananmunia ohjeesi mukaan mutta siitä tuli kova eikä yhtään tollanen herkullisen semilöysä :) joten mistä kohtaa alat laskea kiehumisen? Siitä kun vesi alkaa vähän kuplia pikkuhiljaa vai siitä kun se kunnolla porisee? Itse ootin siihen porinaan -> minuutti ja levy pois päältä (en siirtänyt kattilaa kuuman levyn päältä) -> 10 min -> ja tosiaan ei tuonnepäinkään munat miltä nuo sinun näyttää. Teinkö jotain väärin :D ja loppuun vielä kiitos todella lupaavasta ja kivasta blogista ja postaustoiveena vielä tähän samaan syssyyn lisää kuvia itsestäsi! :) ja ruokaohjeet on ihania. Mukavaa joulun odotusta! -kati

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Kiva kuulla Kati! :)Outoa, ettei munat ole onnistuneet. Otan yleensä siitä hetkestä aikaa kun ensimmäiset kuplat alkavat tulla pintaan. Eli siis ennen kuin se porisew kunnolla. Ja sitten jätän sen siihen levylle myös, levy vain pois päältä. Ja se. Jälkeen kylmään veteen. Toivottavasti saat onnistumaan! Tuohan on myös melko ekologinen tapa keittää munia :)Lupaan laittaa lisää kuvia! Ja ruokaohjeita tulossa jatkossakin!Ihanaa joulun odotusta myös sinulle!

Tahra

Voi apua kun sun ruokapostauksista tulee aina näkönälkä kun ovat niin herkullisen näkösiä! Eilen söin kiireessä lounaaksi vähän raejuustoa, samalla kun ulkoilutin koiraa ja printtasin tekstiä ja sitten viivana koululle. Viiden tunnin päästä aiheena olikin sitten ruoka. Ja niitä kuvia powerpointissa... Tuli_vähän_nälkä!Mutta älä ikinä vaan lopeta näitä ruokapostauksia!P.S: Kun saan "päivä kuvina"-postaukseni tehdyksi, haluan että vilkaiset sieltä nimenomaan aamupalaani. Ihan vertailun vuoksi... Kyllä oli ruma aamupala mulla mutta hyvältä maistu :P Sulla on tota visuaalista silmää noiden annosten kans. Voisin kokeilla kans! Jos tuun laittaneeks joku kerta jotain ruokaa mistä mahdollisesti saa asennettua kauniin annoksen. Vaikea kuvitella miten tuunaan tän päivän hernekeitosta kauniin...

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Voin kuvitella! Itsellänikin tulee aina ihan kamala nälkä jos lukee esimerkiksi ruokalehtiä :DJa en varmasti lopeta ruokajuttuja! Tosi kiva kun tykkäät :) ja kyllä minäkin syön välillä vaikka mitä mössöjä, niistä harvemmin tulee napsastua kuvaa ;)

Laura

Oih kun on maukkaan ja terveellisen näkönen ateria! Vois vaikka iteki kokeilla joku päivä. :)