Tässä herkullinen ehdotus, jos et keksi mitä laittaisit illalliseksi. Tein eilen pitkästä aikaa halloumia, joka on yksi lempijuustoistani. Se on parasta kun sitä paistaa pannulla niin, että pinta muuttuu kullanruskeaksi. Halloumin kaveriksi paistoin kanasuikaleita, ja viipaloin kurkkua ja paprikaa. Rinnalle muutama baby pinaatti, jotka olivat jääneet alkuviikon pastaruoasta.


Herkullista oli! Halloumi on erittäin suolaista, joten en suosittelisi sitä ihan jokapäiväiseen käyttöön. Tällaisena satunnaisena herkkuna se on kuitenkin mainio.

Kommentit (9)

msbottom

Halloumi ! Ohlord. Namnamnam! Kannattaa kokeilla sitä granaattiomenan kanssa, NAMSKIS ! ;)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Mua hävettää myöntää mut en ole ikinä maistanut granaattiomenaa :D Olen niin superallerginen omenalle, niin pelkään että granaattiomenalla olis sama vaikutus.Nyt alko kiinnostamaan tuo yhdistelmä!!

msbottom

Ei tarvii hävettää jos on allergioita! :) Mutta kokeile, jos pystyt että miten se toimii, ehkä se on vaan nimi.. :D Kandee kokeilla, on tosi herkkuu!

Johki

En usko granaattiomena on yhtään sukua omenalle, ja pikainen selvitys näin paljastaakin. Granaattiomenassahan syötävää ovat ne sisällä olevat isot siemenet. Asuessani Egyptissä niitä oli siellä tarjolla mutta en itse koskaan päässyt niiden makuun. En pitänyt niistä kovista siemenistä mitkä jäi pyörimään suuhun. Mutta kaikkea kannattaa kokeilla muiden kokemuksista huolimatta :) ja monet tykkää. Mulla on kyllä tuossa kaksi granaattiomenaa odottamassa testausta pitkän ajan jälkeen, jos mieli vielä muuttuisi. Suomessa en viitsi ostaa viikottaiseen käyttöön koska kerran punnitsin yhden sellaisen vaa'alla ja sen hinnaksi tuli 5 euroa! Nyt sattui olemaan tarjouksessa 2,50 kilo joten ostin.

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Hei hienoa kuulla! Pakko päästä nyt kyllä maistamaan. Mun muistaakseni meidän lähikaupassakin on aika usein tarjouksessa. Kiva kun selvitit!

Mirimë

Halloumi on kyllä herkkua! Joskus tulee sitä ostettua, pannulla paistettua ja naposteltua ihan sellaisenaan.. :D

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Niin on! Aloin just miettimään et tohon vois sopia joku hillo, vähän niinkun leipäjuustonkin kanssa.

Markku

Hei!Kun mainitsis halloumin suolaisuudesta.. Monet ei varmaan tiedä, mutta halloumia pitäisi liottaa n. 30min ennen sen paistamista tai syömistä, jos ei paista. Tänä aikana siitä liukenee suolaa veteen. En tiedä, ehkä teit niin jo, mutta kelasin vaan vinkata:) ainakin mun mielestä silloin se ei ole enää mitenkään överisuolaista!

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Hei Markku,Hyvä kun kerroit!! En ollutkaan kuullut tuosta. Tykkään kyllä siitä suolaisuudesta, mutta pitää kokeilla tuota. Kiitokset siis vinkistä:)