Mukavaa viikonlopun alkua!

 
Meillä oli eilen illallisvieraita ja tein ensimmäistä kertaa elämässäni paahtopaistia. Tein myös elämäni ensimmäisen punaviinikastikkeen. 3 kertaa. Ja lopultahan täytyi turvautua valmiiseen kastikkeeseen. En tiedä mikä kastikkeessa on niin hankalaa, mutta en saanut sitä millään onnistumaan. Paistista tuli kuitenkin oikein hyvää, joten ajattelin jakaa ohjeen täällä.

 

 
 
Ohje, hiukan yli kilon paahtopaistille:
 
  1. Ota liha huoneen lämpöön n. 1 h ennen paistamista.
  2. Laita uuni lämpenemään 125 asteeseen .
  3. Kuumenna pannulla hiukan voita, ja pintapaista liha. Voit myös maustaa sen tässä kohtaa. Itse käytin maustepippuria, mustapippuria ja merisuolaa.
  4. Laita paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan ja laita paisti uuniin.
  5. Tarkkaile mittaria, ja ota paisti pois kun lämpötila on 50-55 astetta. Minulla meni hiukan yli kilon paistiin n. 1 tunti.
  6. Kääri paisti ensin leivinpaperiin ja sen jälkeen muutamaan sanomalehtipaperiin. Anna olla 1-2 tuntia.
  7. Leikkaa ohuiksi siivuiksi.
Tarjoilin lihan kanssa sitä punaviinikastiketta, pienen rucolasalaatin ja uunijuureksia.Mausteina käytin merisuolaa ja timjamia. 
Valmiista annoksista ei valitettavasti ole kuvia. Mutta ihan kauniin kokonaisuuden sai näistä aikaiseksi. 
 
 
Ja nyt hiukan käänteisessä järjestyksessä alkupalaresepti, jota teen usein myös illanistujaisiin. N
Valkosipulileivät vuohenjuustolla

Kauppalistalle:
  • Maalais-/ruispatonkia tai ruisnappeja
  • Öljyä
  • tomaatteja 1-2
  • valkosipulia
  • vuohenjuustopötkö
  • rucola (ei pakollinen)
 
  1. Leikkaa patonki ohuiksi siivuiksi.
  2. Laita lautaselle öljyä ja kasta patongin kumpikin puoli siinä.
  3. Asettele öljytyt leivät pellille leivinpaperin päälle ja leikkaa/purista valkosipulia leipien päälle.
  4. Leikkaa tomaateista pientä silppua ja lisää ne valkosipulin päälle.
  5. Paloittele vuohenjuusto ohuiksi siivuiksi ja laita ne päällimmäiseksi.
  6. Lisää hiukan pippuria ja suolaa.
  7. Pidä uunissa (200astetta) n. 10 minuuttia tai niin kauan, että juusto on saanut kauniin värin pintaan.
  8. Koristele halutessasi rucolalla ja tarjoile.
 
Mukavaa lauantaita kaikille!

Kommentit (10)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Ne on kyllä ihan superhyviä! Ja aina on maistunut vieraillekin ;) Joskus, kun on jotain vähän kovettunuutta leipää kotona, mitä ei viitsi enää tuoreena syödä, kannattaa tehdä noita! Tulee hyviä melkein mistä vain leivästä, plus tarvikkeet löytyvät usein kotoota valmiina.

Pinja

Paljonko tuon kokoinen kimpale lihaa suunnilleen maksaa? Ostitko omasi ihan normaalilta marketin lihatiskiltä vai esim kauppahallista? :)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Tosi eri hintasia on lihat ja varmasti parasta saisi juuri kauppahallista :) Itse ostin tietty halvinta mahdollista :D Ja tuo 1,2 kilon paisti taisi maksaa 12 euroa ja oli mielestäni todella maukasta. Ja todella halpaa!

Anonymous

Mä teen noita leipäsii aina silleen et laitan tomaattisiivun,mozarellaa ja pestoa päällekkäin. Sekin on taivaallinen yhdistelmä! Pitää kokeilla tota sun yhdistelmää itsekin:)-A