Havahduin tänään ruokaa tehdessäni siihen, ettei blogissa olla nähty reseptejä ihan liian pitkään aikaan. Haluaisin melkein syyttää siitä objektiiviani, sillä sen kanssa ei ole niin mielekästä kuvata ruokia. Kuitenkin totuus taitaa olla siinä, etten ole oikein keksinyt mitään uutta ja muulistavaa keittiön puolella moneen kuukauteen. 

Lollapaloozassa söimme kuitenkin niin suussa sulavan hyvää Pad Thaita, että olen tässä pari päivää kokkaillut kaikenlaisia eri nuudeli- & kanaruokia. Tämän päiväisestä ateriasta tuli niin herkullinen, että oli pakko tulla jakamaan se täällä blogin puolellakin. Otsikko nyt on sinänsä hiukan harhaanjohtava, sillä ei tämä mitään perinteistä Pad Thaita ole. 

Ostoslistalle: 

  • Leveitä riisinuudeleita
  • 300 gr Kanan fileesuikaleita
  • Chiliä
  • Valkosipulia
  • Öljyä
  • Kevätsipulin varsia
  • Silmusalaattia 
  • Limeä
  • Korianteria
  • 1 Muna

Aloita kiehauttamalla vettä kattilassa, ja kaatamalla vesi nuudeleiden päälle. Pidä nuudeleita vedessä pari minuuttia, kunnes ovat kypsiä ja kaada vesi pois. Huuhtele kylmässä vedessä ja laita astiaan odottamaan. Paista kanat ja mausta mielesi mukaan. Kun kanat ovat valmiit, voi nekin laittaa odottamaan toiselle lautaselle. 

Puhdista ja pilko chili ja leikkaa 2 valkosipuli kynttä mahdollisimman pieniksi. Leikkaa kevätsipuli pieniksi renkuloiksi valmiiksi. Kuumenna reippaasti öljyä tulikuumaksi pannulla ja lisää siihen valkosipuli, chili ja rouhi hiukan suolaa. Kun ne ovat hetken olleet pannulla, lisää nuudelit kana ja riko päälle yksi kananmuna. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi pannulla. Viimeisenä sekoita joukkoon kevätsipulisilppu, korianterin lehtiä ja silmusalaattia reippaasti.

Viimeistele annos puristamalla yhden tai kahden limen mehu annoksen päälle. 

Todella herkullista ainakin omaan makuuni! Onneksi tein tätä niin ison satsin, että siitä riittää toinenkin annos. Tuli nimittäin hirmuinen nälkä tätä kirjoittaessa. 

Kommentit (0)