Teini-ikäisenä minulla oli kummallinen pelko, nimittäin perhoset. Muistan kun olimme jossain luonnonhelmassa äitini ja isosiskoni kanssa ja minulta pääsi kamala hätähuuto. Siskoni pelästyi, että onko kyseessä iso hämähäkki, käärme tai jokin muu pelottava otus. Muistan vieläkin vastaukseni, kun huudahdin, että ”ei, kun PERHONEN” aivan kuin se olisi ollut pahin asia mitä tiedän. Äitini ja siskoni alkoivat nauraa hysteerisesti ja silloin tajusin että pelko on tosiaan melko kummallinen. Olin kuitenkin ihan kauhusta jäykkänä noiden olentojen edessä. 

Vuosien mittaan pelko on laantunut, kuten myös moni muu eläimiin kohdistuva pelkoni. Mitä enemmän olen matkustanut, sitä tutummaksi erilaiset ötökät ja otukset ovat tulleet ja sitä enemmän minusta on tullut niiden ystävä. Mindossa on tällainen Mariposario, eli perhostenkasvattamo. Siellä pääsee näkemään perhosen eri kehityksen vaiheita ja tutustumaan eri lajikkeisiin. Oli todella kiehtovaa nähdä perhosen syntymä ja katselemaan toukkia ihan vierestä. Jotkut toukat olivat ihan käsittämättömän suuria.  Kun sormelle laittoi hiukan banaania, laskeutui siihen perhonen syömään. Osa perhosista olivat todella isoja, ja oli ihan mahtavaa päästä tutkailemaan hienoja kuvioita niin läheltä. 

We went to the Mariposario few days ago in Mindo, which was full of butterflies. So pretty! When I was a teenager, I was afraid of butterflies. But the more I have traveled, the less I’m afraid of different creatures. Now it seems actually really funny. How could someone be afraid of something so beautiful?
 

Kommentit (6)

Iines

Vau mitä kuvia! Toi kuva susta ja perhosesta, missä istut ihan coolina ja katsot kameraan, IHANA. Näyttää siltä, niin kuin oisitte aina olleet parhaat kaverit :-D

Emssu

Mulla on sama pelko! Mun mielestä ne on tosi kauniita, mutta samalla yhtä ällöttäviä kun muutkin ötökät.... Varsinkin yöperhoset! Mutta mielettömiä kuvia taas :)

Elisa L.
Liittynyt24.11.2015

Joo yöperhoset on vähän inhottavia. Vaikka ei nekään kyllä mitään tee :D mutta ymmärrän hyvin ällötyksen!