Keitin maanantaina ensimmäistä kertaa elämässäni perunoita. Uusia perunoita. En oikein pidä tavallisesta perunasta, mutta uusissa perunoissa on jotain. Ne maistuu kesältä. Samalla tavalla, kuin herneet, mansikat tai grillimakkara.
Perunoiden seuraksi paistoin lohta ja tein salaatin. Uusista perunoista inspiroituneena ostin myös kevätsipulia. Söin parvekkeella ja mietin, että tässä se nyt on: kesä. Tätä on taas odotettu koko pitkä talvi ja nyt se on tässä. Kyllä hymyilytti!Pidän muuten edelleen vanhasta kunnon lautasmallista. Tästä kuvasta näkee hyvin, että kasviksia tulee taatusti syötyä tarpeeksi päivän aikana, kun pyrkii joka aterialla täyttämään puolet lautasesta niillä. 


Mukavaa viikonloppua kaikille! :)

Kommentit (10)

Vim

Nam, uudet perunat on kyllä hyviä! Itse tosin aion odottaa kotimaisia, omassa lähikaupassa on toistaiseksi ollut vain espanjalaisia. Minäkään en tykkää tavallisesta perunasta enkä ole koskaan keittänyt tavallista perunaa itse, mutta uudet perunat kuuluu kesään! :)

Jossu

Thii, tästä inspiroituneena tein tänään lounaaksi keitettyjä uusia perunoita ja jauhelihakastiketta, johon silpuin runsaasti kevätsipulia - parhautta! :P