Rakas ystäväni päätti vuoden alussa perustaa lukupiirin, jossa joukko naisia kerääntyy kerran kuussa hyvän ruoan ja juoman äärelle keskustelemaan yhdessä lukemastaan kirjasta. Olen ollut nyt pari kuukautta piirissä mukana ja se on ollut aivan mahtavaa. Nyt sama ystäväni ehdotti, että kirjoittaisin blogiinkin lukemisen merkityksestä. 

 

Ja minähän kirjoitan! Lukeminen on aina ollut iso osa elämääni ja toivoisin, että saisin innostettua jonkun muunkin kirjojen pariin. Perustakaa tekin vaikka oma lukupiiri, jos kirjaan tarttuminen tuntuu muuten hankalalta.


[caption id="attachment_2562" align="aligncenter" width="625"]

Pyöräilin toissapäivänä lähirantaan lukemaan. Opin samalla, että kiilakorot ovat huomattavasti paremmat pyöräilykengät kuin ballerinat.[/caption]

Mielestäni kaikkien tulisi lukea kirjoja. Tv, lehdet, elokuvat ja Internet ovat mukavaa ajanvietettä, mutta eivät koskaan päihitä kunnon kirjaan syventymistä. Hyvä kirja on sellainen, minkä maailmaan uppoat niin, ettet malta laskea sitä ollenkaan käsistäsi. Kuljetat sitä laukussasi joka paikkaan ja pienimmälläkin vapaalla hetkellä kaivat sen esiin. Muistan kun pienenä luin jotain jännittävää Agatha Christien kirjaa ja piti lähteä tanssitunnille. En malttanut lopettaa lukemista edes matkalla ratikkapysäkille, vaan luin sitä kävellessäni, kunnes törmäsin naama edellä katulamppuun ja mursin melkein nenäni. 


[caption id="attachment_2561" align="aligncenter" width="817"]

Tällä hetkellä lukupiirissä luemme Sarasvuon Sisäinen sankari-kirjaa ja minulla on vastapainoksi kesken myös 50 shades of Grey[/caption]

Monilla saattaa olla vastenmielinen suhtautuminen lukemiseen, koska kouluaikoina on pakotettu lukemaan huonoja kirjoja tai klassikkoteoksia, joita harva yläasteikäinen osaa arvostaa. Kannattaa silti hylätä hetkeksi ennakkoluulonsa ja painella kirjastoon tutkimusmatkalle. Kirjastohan on ihan mieletön juttu. Ajatelkaa, että saamme lainata kirjoja ihan ilmaiseksi. Suosittelen kokeilemaan erilaisia teoksia, jotta tietää millaisista pitää. Huonoa kirjaa ei kukaan pakota lukemaan loppuun ja itsekin jätän monesti kirjan kesken jos tuntuu siltä ettei se ole minun juttuni. 

 

Kaunokirjallisuus tarjoaa lukemattomia erilaisia lajityyppejä. On dekkareita, fantasiakirjoja tai vaikka ihan romanttista hömppää. Itse luen laidasta laitaan erilaisista genreistä. Usein minulla saattaa olla parikin erilaista kirjaa kesken samaan aikaan. Viimeisen vuoden aikana olen lukenut paljon itsensä kehittämiseen ja henkiseen kasvuun liittyviä teoksia. Niiden välissä luen kuitenkin aina myös romaaneja. 

 

 

 

 

Olemme nykyään päivästä niin suuren osan teknisten laitteiden ääressä, että iltaisin on ihan hyvä laittaa kaikki elektroniikka kiinni ja rauhoittua lukemalla ennen nukkumaanmenoa. Ja kesälomat on  kuin tehty lukuharrastukselle. Mikä sen ihanampaa, kuin pakata eväät ja hyvä kirja mukaan puistoon aurinkoisella ilmalla tai käpertyä mökillä ukonilmalla viltin alle lukemaan.

 

Lukemisesta on aivan varmasti hyötyä jokaisen elämässä. Se avartaa maailmankuvaa, lisää yleissivistystä, laajentaa sanavarastoa ja rikastuttaa omaa kieltä. Mielikuvitus myös laajenee kirjoja lukiessa ja se onkin paljon kehittävämpää puuhaa kuin esimerkiksi television katselu. 

 

Jos lukemishistoriasi rajoittuu Kalevalaan ja Seitsemään veljekseen, etkä tiedä mistä lähtisit liikkeelle, keräsin tähän muutamia ehdotuksia omista lempikirjoistani. 

 

 

Kesälomalle:

 

Virpi Hämeen-Anttila:   • Alastonkuvia 

 

  • Suden vuosiKjell Westö:  • Leijat helsingin ylläAnna-Leena Härkönen:  • Ei kiitos

 

  • HäräntappoaseAjatuksia herättämään:

 

Paolo Coelho:  • Alkemisti

 

  • Veronika päättää kuollaAntoine de Saint-Exupéry  • Pikku prinssi[caption id="attachment_2579" align="aligncenter" width="625"]

Meidän kirjahyllyssä on kaikenlaista aina Sartresta muotilehtiin.[/caption]

Tositapahtumiin perustuvia:

 

Torey Hayden:  • Tiikerin lapsi

 

  • NukkelapsiDeborah Spungen:  • NancyJännitystä kaipaaville:

 

Stieg Larsson:  • Millenium trilogiaAgatha Christie:  • Eikä yksikään pelastunutLeena Lehtolainen:  • Kuoleman spiraali

 

  • Tappava sädeHenkiseen kasvuun:

 

Annastiina Vrethammar:  • Ajattele elämäsi hyväksiLisa Nichols:  • Onnistut tuli mitä tuliHenkka Hyppönen:  • Nautitaan raakanaRhonda Byrne:  • Salaisuus 

 Hyviä kirjoja on maailma pullollaan. Vaikea on muistaa niitä helmiä näin yhdeltä istumalta, mutta jatkakaahan listaa kommenttiboksin puolella!:)

 

Onko jotain kirjaa, minkä luet aina uudelleen ja uudelleen?Onko joku kirja muuttanut elämäsi?Tai onko joku teos vaan niin hauska, että kaikkien tulisi lukea se?

 

Ilmiantakaa lempikirjanne!

 

Mukavia lukuhetkiä!:)

Kommentit (75)

Nooh

Itse olen lukenut aina vain fantasia kirjoja. :D Totta kai välissä on pari muutakin tullu luettua, mutta ne eivät aivan ole minun juttuni.

Lempikirjailijani on suomalainen Anu Holopainen. Hänen teoksistaan pidän aina! Molemmin jaloin, sinisilmä sekä boreaksen lapset ovat omia lemppareitani, mutta kyllä hänen jokainen teoksensa on lukemisen arvoinen.

Ja siis täällä puhuu ihminen kuka vihaa lukemista niin kauan kuin on saanut lainattua sen kirjan, luettua siitä ensimmäiset kolme lukua ja sitten vasta tajuaa taas kuinka kivaa se onkaan. :D Kun lukemaan ryhdyn kirja on vähintään seuraavana päivänä luettu kannesta kanteen. Ei vaan malta lopettaa!

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Mulle taas ei ole ikinä fantasiakirjat avautuneet. Toisaalta, ehkä mulla on väärät kirjat! :) nimin. Taru sormusten herrasta aloitettu tuhat kertaa ja lopetettu kesken yhtä monesti :D
Ja tuollainen hyvä kirja onkin! Sen ahmaisee vaikka yhdessä illassa:)

marra

Kokeile ihmeessä jotain muitakin fantasiakirjoja välillä! Ite luin teininä Harry Pottereita aina myöhään yöhön ku en malttanu lopettaa lukemista millään. lisäks tykkään Philip Pullmanin Universumien Tomu -trilogiasta, Garth Nixin Abhorsen -trilogiasta, David Eddingsin viisiosaisesta Belgarionin tarusta ja Neil Gaimanin tuotannosta (Tähtisumua, Neverwhere...). Muistan kun Tähtisumua lukiessani mietin noin 3/4 kirjasta et pitäiskö lopettaa vaan kesken ku jotenkin se ei vaan vieny mukaansa mut jatkoin jostain syystä kuitenkin loppuun ja aloinkin tykkäämään siitä, loppujen lopuks havaitsinkin siis kirjan varsin ihanaksi!

Nyt on hakusessa George R. R. Martinin Tulen ja jään laulu -sarja ku oon nii innostunu Game of Thronesista mutten oo löytäny sitä kirjastosta, mikä vääryys!

pööpö

John Ajvide-Lindqvistin kirjat ovat viimeisimmät, joita on ollut vaikea laskea käsistä. Erityisesti Ihmissatama ja Kuinka kuolleita käsitellään upposivat ja kovaa!

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Kiitos vinkistä! Kauhukirjallisuutta ei tosin voi lukea ennen nukkumaanmenoa ;)

Mari

No nyt osui postaus niin mun alaan, että täältä pesee vinkkejä:

Jillian Hoffman -
Cupido ja toka osa Morfeus!!

John Verdon - Numeropeli
Joku(en muista) Watson - Kun suljen silmäni

Sitten suosittelen todella lukemaan koko Camilla Läckbergin tuotannon ekasta(muistaakseni jääprinsessa) kirjasta järkässä. Näiden takia matkustin pysäkkini ohi ja meinasin jäädä auton alle :D

Mary Higginsin Clarkin KAIKKI kirjat on hyviä, niin myös Tess Gerritsenin.

Ilkka Remeksen Uhrilento on myös ihan tosi hyvä.

Vielä pari yksittäistä HULLUN HYVÄÄ:
Sidney Sheldonilta:
Jos huominen koskaan tulee ja Tuomionpäivän salaliitto!!

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Kiitos vinkeistä Mari!:)

Nuo taitaa olla dekkareita suurin osa? Musta tuntuu että musta on tullut liian herkkä dekkaeihin tai jännityskirjoihin :D Just aloitin Keplerin hypnotisoijan, mutta sitten näin heti painajaisia :DD

Noona

Lukeminen on varsinkin kesällä niin ihanaa! Ja miksei talvellakin, mutta matkalla, mökillä ja rannalla tulee luettua paljon. Luin 5 kirjaa toissakesänä kahden viikon lomalla. :D Yksi kirja johon palaan aina, on mainitsemasi The Secret. Kuulostaa ehkä hölmöltä mutta heikkoina hetkinä lueskelen sieltä aina tiettyjä kohtia ja tuntuu, että kirja muistuttaa aina about the power of positive thinking! Lukupiiri on ihana idea, olis kiva itsekkin kuulua sellaseen:) Viime aikoine luetuista oon tykänny Jari Tervon Layla sekä Riikka Pulkkisen Totta kirjoista. Täytyykin mennä ostamaan englanninkielistä chick lit kirjallisuutta taas kesäks ;)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Joo chick litit on joskus ihan mainioita vaikka rannalla luettavaksi. Mulla on jäänyt niistä jotain antipatioita, kun joskus yläasteella äikän opettaja kirjoitti aineeseeni "kamalaa kioskikirjallisuutta" :DD Mutta, jotkut niistä on varsin viihdyttäviä! Riikka Pulkkisen kirjat haluan ehdottomasti lukea lähiaikoina, Layla voi olla turhan rankka mulle.

Liv

Heippa!
Yksi ihan mielettömän upea kirjasarja jonka pariin palaan aina ja jota suosittelen aina ja kaikille (eikä vielä yksikään ole onnistunut lopettaa sarjan lukua kesken, kun on alkuun päässyt) on kyllä Margit Sandemon Jääkansan Tarina. Siis todellakin lue! Nää on just sellasia ihanan ohkasia et lukee yhdessä päivässä, mut sarjaa onkin sitten 47 kirjaa mentävänä. Ja kun sarjan on lukenut, on usein olo että mielellään kahlaisi lempikirjansa vielä uudestaan läpi. Ja hetken päästä jo miettii, josko aloittaisi sarjan taas alusta.

Kun nyt aiheesta puhuin, taidan aloittaa alusta. Siis ei kuin kirjastosta varaamaan->

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Hei kiitos paljon vinkistä! Pitääpä heti seuraavalla kirjastoreissulla lainata :) Pitääkö nuo lukea järjestyksessä?

Salla

Jääkansan tarina pitää lukea järjestyksessä, koska seuraava kirja on aina jatkoa edelliselle. Ihana sarja tosiaan!

Inka

Lukeminen on ihan superi juttu! On niin paljon hyviä kirjoja, kun vaan osaa löytää ne itseään kiinnostavat. Kirja jonka olen lukenut monta kertaa ja luen varmasti vielä uudestaan monesti on Deborah Spungenin Nancy. Tositapahtumiin perustuvat kirjat on ihan parhaita ja kyseinen kirja on todella koukuttavalla tavalla kirjoitettu, tekee mieli lukea koko ajan vaan eteenpäin. Muita lemppareita; Sieppari Ruispellossa, Punainen Mekko, Nikki Sixxin heroiinipäiväkirjat... Viimeksi tuli luettua Kaikki hyvä sinussa. Suosittelen lämpimästi! (kirjoittaa en nyt satu muistamaan) Ja eilen tuli aloitettus Marja Björkin Poika, joka vaikuttaa sekin erittäin mielenkiintoiselta.
Kesällä varsinkin lukeminen on ihan parasta :)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Suurkiitokset vinkeistä! Itsekin tykkään kovasti noista tositapahtumiin perustuvista. Nancy on luettu moneen kertaan ja heroiinipäiväkirjoistakin pidin. Pitääpä lainata tuo Sieppari ruispellossa & punainen mekko! Kaikki hyvä sinussa vaikutti myös sympaattiselta! Lukeminen on tosiaan kyllä ihan parasta. <3

A

Tosi mielenkiintonen postaus! Kiitos:) Heti tuli semmonen lukufiilis!
Oma koskaan paras lukemani kirja on Cecelia Ahern - Ps. rakastan sinua

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Kiitos! Kiva, että tykkäsit:) Voi itse en ole lukenut, mutta katsoin leffan joskus ja pillitin kuin viimeistä päivää :D

aukku

Ihana postaus! :) Itse en ole koskaan ollut kovin ahkera lukemaan, mutta varsinkin lomilla yritän kyllä tsempata. Lukiossa tulee koulun puolesta lähes poikkeuksetta useampi romaani luettavaksi yhden jakson aikana, eikä itse valituille kirjoille tunnu jäävän edes aikaa. Varsinkin, kun kirjoja pitää lukea myös ruotsiksi, saksaksi ja englanniksi, mikä on tietenkin paljon hitaampaa kuin omalla äidinkielellä. Helposti siinä käy niin, ettei romaanien lukeminen vapaa-ajalla hirveästi huvitakaan, kun sekin tuntuu tietyllä tavalla työltä, koska sitä joutuu koulussa tekemään jatkuvasti pakon edessä... Mulla on vähän se ongelma, että kirjan aloittaminen on aina hirveän vaikeaa, vähän niin kuin lenkille lähteminen :D Kun pääsee vauhtiin, lukemista saattaakin sitten olla vaikea lopettaa. Romaanin lopussa tulee usein vähän tyhjä olo, että tässäkö tämä sitten oli :D

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Kiva kun tykkäsit! Niinhän se on, että koulussa, ku pitää lukea muutenkin paljon, ei välttämättä jaksa enää tarttua vapaa-ajalla kirjaan. Onneksi välillä kursseillakin luettavat kirjat ovat todella hyviä. Eikä sitä kannata pakottaa:) Tarttuu sitten kirjaan, kun tuntuu siltä!

h

Khaled Hosseinin Tuhat loistavaa aurinkoa ja Leijapoika. Parhaita kirjoja mitä oon koskaan lukenut - ja luen todella paljon kirjoja.

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Mitenköhän tuo Leijapoika kuulostaa niin tutulta? Pitääpä laittaa lukulistalle:) Kiitokset vinkeistä!

Miia

Hosseinin Tuhat loistavaa aurinkoa on pakko lukea, parhaimmista ikinä. Ostin kirjan kirpparilta hintaan 1e :) Myös Purppuranpunainen Hibiscus Adichieltä kannattaa lukaista :)

norppi

kaikki hosseinin ja adichien kirjat on häikäisevän hyviä, mun ehdottomia lempikirjailijoita molemmat! suosittelen :) myös greg mortensonin three cups of tea oli mieletön, omaelämänkerrallinen (vuorikiipeilijä, joka alkoikin rakentamaan kouluja pohjois-pakistaniin ja afganistaniin)

Senja

oot kyllä niin oikeessa, että nykyäänkin, internetin ja kaiken muun sähköisen aikakaudella pitäisi lukea paljon enemmän! itelläkin on hauskoja muistoja nuoruudesta, kun kirja kädessä kuljin kaikkialla ja joka hetki piti se sieltä laukusta kaivaa :D nuorempana tosiaan luin ihan älyttömästi, jatkuvasti raahasin kirjastosta isoja pinoja kotiin luettavaksi.

jossain vaiheessa se sitten jäi. tai no ei jossain, vaan silloin, kun aloitin tämän nettihomman. ehkä vuosi sitten havahduin tähän lukemattomuuteen ja oon taas pyrkinyt kirjoja enemmän lukemaan. yhä kuitenkin saattaa olla viikkoja, kun ei vaan "ole muka aikaa" lukea ja sama kirja on kesken kuukausia. ennen ahmin sen viikossa.

nyt kun olen ollut kipeänä, niin oon lukenut taas enemmän kun aikoihin. ja päätinkin, että aion ihan kunnolla aloittaa mun rakkaan harrastuksen taas. :)! ihana idea myös tuo lukupiiri, pitääkin kavereiden kanssa keskustella asiasta ;)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Suosittelen tosissaan tuota lukupiiriä! Laiskat lukijat saavat syyn tarttua kirjaan ja innokkaimpien lukijoiden (kuten minä) tulee luettua myös sellaisia kirjoja, mitä ei muuten tulisi luettua. Olemme lukeneet todella erilaisia kirjoja ja ne antavat jotenkin paljon enemmän, kun pääsee kuulemaan muiden mielipiteitä. Jotkut teokset aukeavat ihan eri tavalla vielä siinä keskusteluvaiheessa:)

Mai

Oli hauska tsekata tuo kirjalista, olen lukenut niistä lähes kaikki :D. Suosittelen kesälukemiseksi Yann Martelin Piin elämää. Kannattaa lukea myös mitä tahansa Ian McEvanilta. Ja uuden suomalaisen dekkaristi Pekka Hiltusen Sysipimeä oli hyvä! Kannattaa lukea. Jee.

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Kiitos vinkeistä! Katsoin juuri vähän aikaa sitten Piin elämän elokuvana. Oli kyllä vaikuttava myös valkokankaalla, varmasti upea kirjanakin!:)

Tupu

Mä luen todella paljon kirjoja vuodessa ja eniten menee dekkareita. Olit maininnut Leena Lehtolaisen "Kuoleman Spiraalin", mutta suosittelen lukemaan sitä ennen aiemmatkin Maria Kalliot :) Mun lempparit on tällä hetkellä Karin Slaughterin Sara Linton-sarja; todella koukuttavaa jännitystä, mutta samalla myös vähän hömppää.

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Totta! Mulla ei vain tullut mieleen muita kun tuo kuoleman spiraali ja tappava säde :D Muistaakseni kuitenkin kaikki Maria Kalliot ovat hyviä!

Janskuli

Kiitos tästä postauksesta, lähdenkin kohta kirjastoon hommaamaan kirjastokorttia! Ja kyllä varmaan pitää jotain lukemistakin etsiä :)

maiju

Lukeminen on kyllä niin mukavaa. Tässä viimeisen vuoden aikana on tullut ahkerasti aktivoitua tätä harrastusta :)

Eräs kirja mitä voisin suositella on Kluun-Vaimo Kävi Lääkärissä

En muista koska viimeksi kirja olisi herättänyt yhtä paljon tunteita ja myös itkettänyt. Jossain vaiheessa ärsytti niin, että puuh. Kannattaa lukea :)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Pitää laittaa lukulistalle!:) Mullahan on kohta koko kesän kirjat valmiiksi mietittynä, mahtavaa!

Herminica

Omia lemppariteoksia (lähinnä vaan muutama):
Paolo Coelho- Alkemisti
Slavenka Drakulic - Aivan kuin minua ei olisi
William Golding - Kärpästen herra
Ne Harry Potterit :D
Kathryn Stockett - Piiat
Khaled Hosseini - Tuhat loistavaa aurinkoa
Ivo Andric - Signs along the road
Long Ung - First they killed my father
Kathryn Bonella - Hotel K
Chris Cleave - Little Been tarina
Agatha Christie - And then there were none

Siinä nyt osa :)!

http://lolimte.blogspot.com

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Kaikki mitä olen lukenut listaltasi, on kolahtanut! Joten pitääpä ottaa loputkin ylös;) Kiitos vinkeistä!

Kiira

Mä tykkään lueskella pokkareita englanniksi. Yksi suosikeista on Jodi Piccoult - My sister's keeper, chick-flikeistä Sophie Kinsella- Remember me? ja Lindsey Klerk - I heart New York.

Suomalaisita kirjoista säväytti Juha Itkosen Anna minun rakastaa enemmän.

Osa noista sun listan kirjoista on tuttuja, esimerkiksi Häräntappoase oli ihan ok, mutta toisaalta Pikku Prinssiä en ikinä jaksanut lukea loppuun.

Mut kaipa sitä vois mennä pitkästä aikaa kirjastoon tsiigailemaan uusia lukututtavuuksia:).

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Kinsellalla on tosiaan ihan viihdyttäviä hömppäkirjoja:) Juha Itkonen onkin ihan täysin vaipunut unholaan, kiitos kun muistutit!
Pikku prinssi saattaa aueta vasta vähän vanhemmalla iällä, itselleni ainakin kävi niin!:)

Vierailija

Heiii mistä noi sun kiilakorot on ostettu??? Aivan ihanat, just sellaset mitä oon tänään etsimässä!! Oisin tosi kiitollinen vastauksesta!! :)) tollasis kengissä yhdistyy niin upeasti naisellisuus, korkeet korot ja MUKAVUUS <3

-kati

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Pahoittelen (näin käy muuten aina kun joku kysyy jonkun vaatteen ostopaikkaa), mutta ne on Milanosta!:( Itsekin olin etsinyt jo kauan tuollaisia hyviä arkikorkkareita. Toivottavasti löytyy jostain täältäkin!:)

Minna

Kiitos listasta! Itseeni kolahtavat kaikki psykologiset kirjat ja juurikin nuo tositapahtumiin perustuvat. Nancy on lempikirjani ja Torey Hayden lempikirjailijani, ja nämä ovat niitä joihin tartun kerta toisensa jälkeen :)

Joan

Mää rakastan kirjoja <3 Ja kirjat nimenomaan liittyy vahvasti kesälomaan niin kuin myös joululomaan <3 Jopa tästä sun postauksesta tuli se sellanen kirjojen rauhottava fiilis. Niissä on tosiaan jotain maagista. Pienenä kun opin lukemaan niin siitä lähtien kannoin kylki vääränä kirjastosta aina kaikenlaisia kirjoja luettavaksi :) Nyt kun on tosiaan kesä ja mulla kerrankin oikeesti ekaa kertaa 8 vuoteen (eli yliopistoajan jälkeen) ihan aikuisten-oikee KESÄLOMA oikein capseilla :D niin on tehnyt mieli lukea kirjoja ihan päivittäin ja oikeestaan mieluiten melkein kokoajan :D Tällä hetkellä mulla on luennassa G. R. R. Martinin Game of Thrones -kirjasarjan toinen osa. Mutta nyt tän sun postauksen innoittamana päätin että tartun vihdosta viimein haasteeseen jonka ehdin tossa jo hylkäämään: Yksi tuttu ehdotti että perustetaan kirjakerho, jonka ensimmäinen luettava kirja on Sofia Oksasen Puhdistus. Nukuin yön yli ajatukselle, mutta silloin päätin etten halua tuota kirjaa lukea. Mutta hitto vieköön, luetaan nyt se ensimmäisenä kirjana ja katotaan sitten mikä on seuraava! :) Tuommonen lukupiiri-kirjakerho ois kyllä oikeesti erittäin kiva harrastus ja tois mukavaa vaihtelua elämään! Kivaa väriä :)

Mulla on aina kesään liittynyt tietynlainen kirjallisuus siten, että joka kesä tulee luettua vähintään yksi kirja jota kutsun kesähömpäksi :D <3 Se on sellanen harmiton, viihdyttävä, ei liian paksu, rakkauden ja ilon tunteita ja sydämen pakahtumista herättävä kirja, joka on ihana ottaa rannalle tai puistoon mukaan ja jonka lukemista ei noiden tunteiden vuoksi kykene millään lopettaan kesken missään vaiheessa :) Tälläsiä muistan olleen nyt viime kesinä esimerkiksi Anna Cavalda Kimpassa, Tuija Lehtinen Roskisprinssi, Helen Fieldingin Bridget Jonesit, Kata Kärkkäinen Minä ja Morrison, Curtis Sittenfeld Unelmieni mies ja Leigh Riker Pitsiunelmien kulisseissa. Oon ihan varma että näitä on muitakin mutta veikkaan että mulla on pari kirjaa mennyt lainaan, kun yksi tuttu aina kysyy multa kun ne tulee kesällä käymään suomessa, kun se tietää että mun romanttiseen hömppäkirjallisuuteen voi luottaa :D Otin ilman muuta ton sun listan itelleni talteen! Tuli ihan hirvee himotus mennä lukeen ulos taas <3 Eilen oli niin ihana maata rannalla ilman huolen häivää :)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Voi kuinka hyvälle tuulelle tulin kommentistasi! Ja olen ihan samanlainen: kesällä pitää olla vähintään yksi tuollainen kirja. Voisin ottaa vaikka tuon roskisprinssin tän kesän kirjaksi!

Mulla on myös tuo puhdistus omassa kirjahyllyssä, ja aloitinkin sitä hiukan. Jostain syystä se ei nyt imaissut mukaansa vielä ja laitoin sen odottelemaan oikeaa hetkeä. Toisaalta lukupiirissä tuo on ehkä hienointa, tulee luettua sellaisia kirjoja, mitä ei välttämättä itse valitsisi! Ja onhan se loistava syy aina kerätä ystävät kerran kuussa kokoon ja samalla vaihtaa muutkin kuulumiset. Jotenkin tuntuu, että tämän ikäisenä kaikilla on niin paljon menoa, että muuten tuntuu olevan mahdotonta saada kaikkia yhden pöydän ääreen. Valmiiksi sovitut päivämäärät on taas helppoja:)

marra

Hahaa oli pakko kommentoida vielä tähänkin että JOOO Tuija Lehtisiä suosittelen myös, on tullu luettua nuorempana todella paljon hänen tuotantoaan ja oikeesti monesti purskahdin bussissa nauramaan ääneen Tuijan kirjoille! Pitäis testata vieläkö nuo kirjat toimii tälleen vanhemmalla iällä :) Suosittelen Roskisprinssin lisäksi Sara- ja Mirkka -sarjoja, Kundi kuin kameleontti-novellikokoelmaa (lue ensin Sarat, Saran tarina saa tässä päätöksensä!) sekä Ihan pihalla-kirjaa :)

annemi / 52weeksofdeliciousness

RAKASTAN lukemista. Se on kaikkien aikojen suosikkiharrastukseni (heti syömisen jälkeen;)).

Minulla on useita kirjoja jotka luen uudelleen ja uudelleen, esim. Timetravellers Wife, Geishan muistelmat, Leena Lehtolaisen Maria Kallio-dekkarit, Bridges of Madison County, Marian Keysin leppoisat kirjat, Henning Mankellin Kurt Wallander-kirjat,. lista on pitkä, tässä osa vinkeistä :)

Annina

Luen kirjallisuutta laidasta laitaan. Mikään ei ole niin rentouttavaa kuin mukaansatempaavaan kirjaan syventyminen! Lähiaikoina onkin lukeminen jäänyt vähemmälle, johtuuko sitten siitä että "uusien" kirjojen/kirjasarjojen löytäminen on aina yhtä hakuammuntaa. TÄstä syystä tulenkin mitä luultavimmin palaamaan vielä tähän postaukseen ja lukijoiden suosituksiin!
Mutta siis itse asiaan,..

KEVYTTÄ & HAUSKAA:
Jonas Jonasson: "Satavuotias, joka karkasi ikkunasta ja katosi" (Oli yllättävän hyvä, parempi mitä otsikko antaa olettaa :))
Miika Nousiainen: "Vadelmavenepakolainen"

ROMANTIIKKAA & SUOMEN VAIHEITA:
Laila Hietamies: "Lappeenranta"-sarja
Enni Mustonen: "Järjen ja tunteen tarinoita"-sarja

JÄNNITYSTÄ:
Camilla Läckberg: kaikki dekkarit! (Tarinoissa juoni on taitavasti nidottu tähän päivään ja menneeseen! Stieg Larsson: mukaansatempaava Millenium-sarja huikeine päähenkilöineen (Ensimmäinen osa "Miehet, jotka vihaavat naisia", Toinen osa"Tyttö, joka leikki tulella" sekä viimeinen "Pilvilinna, joka romahti")
Jens Lapidus: "Rahalla saa"

Tuossa muutamia mainittuna. (Sekä tietty Harry Potter-sarja, jonka viimeisten osien vaikuttavuutta ei tosin kaikissa piireissä kehtaa ilmaista ääneen ;)

Annina

Niin, olisi kiva saada vinkkeä ulkomaisista kirjailijoista! Liian usein lukukokemukseni rajoittuvat pohjoismaisiin teoksiin.

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Hyviä vinkkejä! Pitääpä laittaa ylös ;) Kiitos! Tuo vadelmavenepakolainen mun onkin pitänyt jo pidempään lukea, mutta olen tyystin unohtanut sen. Hyvä siis, kun muistutit!

Weera

Olipa aivan ihana ja kesäinen postaus! Yksi syy siihen, että itse olen odottanut kesää ja lomaa niin paljon on se, että on aikaa lukea muutakin kuin koulukirjoja. Puistossa, rannalla tai mökillä lukeminen on superkivaa. :) Sun listaamien kirjojen lisäksi omia lemppareitani ovat Ian McEwanin Sovitus ja Sofi Oksasen Puhdistus.

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Se on just niin! Puhdistus odottelee kirjahyllyssä, mutta en ole vielä aloittanut sitä. Ehkä se voisi olla tämän kesän juttu! ;)

elli

Rakastan lukemista ja luen kirjoja laidasta laitaan. Eniten tositapahtumiin perustuvia tai kevyttä hömppää. Suosittelen Kalle Päätalon Iijoki -sarjaa. Alkaa pitkäveteisesti mutta jos jaksaa ensimmäiset 100 sivua kahlata niin koko sarja on pakko lukea yhteen putkeen! Aivan mahtava sarja ja todellakin avartaa maailmankuvaa.

Vierailija

Jee, kirjoja!
Koska itse olen vielä teini-ikäinen, Aleksander Mellin kirja Lapsihallitus vavistelee aina vain uudeestaan ja uudestaan. Tietysti perus Potterit ja Sormusten herrasta on sellaisia, joita lukee ihan jatkuvalla syötöllä. Joka kesä luen Ann Brasharesin Neljä tyttöä -kirjasarjan ja itken vuolaasti... Vaikka kirjat ovatkin niinsanottua "roskakirjallisuutta", rakastan niitä suunnattomasti. Päivi Luostarisen Siivetönkin lintu lentää, Sofi Oksasen Baby Jane, Suzanne Collinsin Nälkäpeli -trilogia, Jane Austinin Ylpeys ja Ennakkoluulo, Emily Brontën Humiseva harju ja monet muut on luettava aina vain uudestaan ja uudestaan. Kirjoista löytyy niin älyttömästi uusia puolia, kun ne lukee useampaan otteeseen! Fantasiakirjat, jännärit ja kaikki, mikä ravistelee kunnolla, on parasta.

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Joskus on kiva lukea sitä "roskakirjallisuutta" ihan niinkuin välillä on hauska katsoa jotain romanttisia komedioita. Aina lukemisen ei tarvitse olla niin vakavaa! Hyviä lukuvinkkejä sulla, pitää laittaa ylös! :)

Anna

Kiitos tästä postauksesta ja noista lukuvinkeistä! Olin ala- ja yläasteikäisenä todella kova lukemaan. Saatoin uppoutua hyvään kirjaan moneksi tunniksi enkä lukiessani kuullut tai nähnyt mitä ympärillä tapahtui. Lukioaikana romaanien lukeminen jäi, koska keskityin niin paljon vain koulukirjojen lukemiseen. Tottakai koulukirjojen lukemisen ohella olisi ehtinyt lukea muutakin, mutta ehkä se sitten ei vaan huvittanut. Lukuharrastukseni on sittemmin jäänyt, ja haluaisin kovasti taas herättää sen uudelleen henkiin. Monesti minulla on ollut ongelmana, etten tiedä, mitä lukisin. Olen myös ajatellut, että mitä jos alan lukemaan jotain kirjaa ja sitten en tykkääkään siitä. Eihän kirjaa kuitenkaan ole pakko lukea väkisin loppuun, jos se ei miellytä. Täytyy valita joku noista suosittelemistasi kirjoista ja suunntata läheiseen kirjastoon :)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Mulla oli ihan sama! Mutta se pitää vain herättää uudestaan henkiin ;) ja nopeasti se innostus tulee takaisin, kun vaan saa jonkun hyvän kirjan käsiinsä. Hyviä lukuhetkiä sulle!

hapsu

Lukeminen on kyllä parhain ja fiksuin ajanviete mitä on olemassa! :)
Oon pienestä asti ollut kova lukemaan ja aina on kirja laukussa. Mulla on just ollu sama tilanne et kirja kädessä tanssitunnille mennessä, eikä millään haluaisi sitä sinne laukkuun laittaa.

Kesässä on parasta se ,että on sitä aikaa lukea! Mä suosin hömppää, ja välillä vähän vakavempaakin. Mutta chick litissä on niin helppo päästä siihen maailmaan ja fiilikseen! <3
Lempparikirjailijoita on muun muassa Sophie Kinsella, Sofi Fahrman.. Tällä hetkellä luen Anna Godbersenin The Luxe-sarjaa, suosittelen! Kathryn Stockettin Piiat on kans hyvä, hieman vakavempaa.

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Kinsellaa olen joskus itsekin lukenut, mutta muut on tuntemattomia. Pitääpä ottaa ylös! Kiitos vinkeistä :)

Veera

Aika hyvä yhteensattuma :D en ole vähään aikaan lukenut kirjoja, mutta juuri eilen satuin ostamaan jo aiemmin kaverilta lainaamani kirjan :) tuli vaan tunne että pakko saada lukea se uudestaan :D kyseinen kirja oli siis Markus Zusakin Kirjavaras :) suosittelen ehdottomasti lukemaan sen.. Tänään on mennyt koko aamupäivä sitä lukiessa, ja taidanpa mennäkkin jatkamaan taas ;) hyviä lukuhetkiä sinullekkin! :)

Salla

Täällä ei olekaan kukaan vielä maininnut Jean M. Untinen-Auelin kirjasarjaa Maan lapset. Se on varmaan paras sarja mitä oon ikinä lukenut! Kirjat ovat
Luolakarhun klaani
Hevosten laakso
Mammutin metsästäjät
Tasangon vaeltajat
Luolien suojatit

Näitä ei myöskään ihan hetkessä kahlaa läpi :D

äntee

Mä tykkään lukee eri kulttuureihin sijoittuvia kirjoja ja dekkareita. Fantasiakirjallisuus ei uppoo yhtään.
Khaked Hossienin Tuhat loistavaa aurinkoa ja leijapoika olo hyviä.
Gregory David Robertsin Shantaram oli mun mielestä loistava.
Deborah Rodroguezin Kabulin kauneuskoulu ja Alan Drew:n Vesipuutarhat. Aravind Adigan Valkoinen tiikeri.
Ayaan Ali Hirsin pakomatkalla.
Sit tietysti Dan Brownin kirjat ja Jens Lapiduksen trilogia.. Ja Coelhon voittaja on yksin.
Kiinnostus tällaiseen kirjallisuuteen on lähtöisin äidiltä. Meillä on luettu aina paljon ja äiti saikin usein työnsä puolesta kirjoja arvosteltaviksi. Niitä oli mukava lainata. Ja saada lahjaksi joku kirja, joka oli just eikä melkein omaan makuun. Nyt pitäis opetella kirjakauppaan meno uudestaan, tai alkaa kahlata äidiltä jäänyttä miljardin kirjan kokoelmaa läpi.. Kirjastosta haen koulukirjat, en muuta..:D

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Siinäpä tuli kattava lista! Kiitos kirjavinkeistä :) mulla on kohta koko vuoden kirjat valmiina!

Ellu

Lukeminen on kyllä niin kivaa! Mulla se menee tosi kausittain, välillä luen useampaa kirjaa samaan aikaan ja hirveällä vauhdilla, välillä taas on kausia etten muista edes kirjojen olemassaoloa (tällaiset kaudet alkavat aina siitä, että on lukenut viimeisimmäksi jonkun tosi huonon tai tylsän kirjan). Tykkään tosi monenlaisista kirjoista, tosin fantasiakirjallisuus ja historialliset romaanit ei oikein muhun uppoa :) Yksi ehdottomista lempparikirjoistani on David Nichollsin One day, suosittelen! Luin äskettäin myös Markus Nummen Karkkipäivän, se oli todella hyvä (ja ahdistavakin), pisti ajattelemaan.

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Mulla on vähän sama! Varmaankin juuri samasta syystä. Ja sitten kun lukee yhden jonkun ihan mahtavan kirjan, innostuu taas uudestaan. Kiitos noista vinkeistä :)

Krista

Mun lempikirja on Kazuo Ishiguron Ole Luonani Aina :) Siit tuli kans leffa parivuotta sitten, never let me go... Tosi koskettava, surullinen, mutta ihana<3

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Olen nähnyt elokuvan, mutten lukenut kirjaa! Kiitos vinkistä :) Mähän tietty pillitän tollasissa kirjoissa kun hullu :D

Krista

Joo :D tää on kyl just sellanen kirja et maailmaa ei tyylii enää kato samalla tavalla uudestaan :) Ja niinkun yleensäkki niin toi kirja on Paljon Parempi ku leffa!

Sanna

Ehdottomasti suosittelen lukemaan Stig Larssonin Millenium- trilogian. Elokuviankin on ihan ok, mutta kirjoina mun mielestä ehdottomasti paljon parempia. Tullut luettua kertaalleen, mutta kyllä ne tulee vielä luettua uudestaan, parempia kirjoja en ole vähään aikaan lukenut :)

Anna

Kirja, minkä luen aina uudelleen ja uudelleen on ehdottomasti Forrest Gump ja kumppani. Jatko-osa sille Forrest Gumpille, jota en valitettavasti ole lukenut, koska en ole löytänyt ko. kirjaa mistään. Rakastan sitä elokuvaa yli kaiken, ja vaikka olenkin nähnyt sen varmaan jo parikymmentä kertaa, itken joka kerta. Nykyään itken jo etukäteen, pillitän varmaan puolet elokuvasta.

Olen lukenut myös useaan kertaan kaikki juoppohullun päiväkirjat sekä Tuija Lehtisen Mirkka- ja Masa- kirjat. Noita Mirkka ja Masa- kirjoja olen lukenut vielä aikuisenakin :). Lisäksi Tuija Lehtisen Siskokullat on tullut luettua useampaan kertaan, sijoituu näes kotipaikkakunnalleni ja osaksi myös teekkarielämää kuvataan kirjassa todella hauskasti.

Rakastan jännäreitä ja dekkareita. Patricia Cornwellin kirjat sekä Tess Gerritsenin kirjat on hyviä. Pidän myös Ilkka Remeksen kirjoista.

-Anna-