Olen varmaan jakanut tämän respetin joskus aikaisemminkin, mutta tein sitä viime viikolla pitkästä aikaa ja se oli niin herkullista, että jaan sen varmuuden vuoksi uudestaan. Tämä kastike sopii loistavasti kanan, naudanlihan, lohen tai soijasuikaleiden kanssa.

 

Ainekset:    • 2 valkosipulin kynttä

 

    • tilkka oliiviöljyä

 

    • 0,5 dl Mirin riisiviinetikkaa

 

    • 0,5 dl soijakastiketta

 

    • 1 rkl hunajaaKun teen tätä kanan kanssa, paistan kanoja ensin hetken pannulla öljyssä. Sitten puristan mukaan valkosipulin kynnet ja kaadan soijan ja riisiviinietikan. En ole mitoissa kovinkaan pedantti. Laitan silmämääräisesti sen verran, että kumpaakin on suurinpiirtein sama määrä. Lopuksi lisään hunajan ja annan kanojen kypsyä loppuun kastikkeessa.

Kastike on valmis, kun se on paksuuntunut sellaiseksi tahmaiseksi aineeksi. Maku on mielestäni lähellä teriyaki-kastiketta, mutta parempaa. Hunajan makeus, soijan suolaisuus ja valkosipuli muodostavat todella hyvän combon makunystyröille.

 

Suosittelen kokeilemaan, ette varmasti pety!

Kommentit (10)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

No tosiaan! Usein sattuu noin, kun tietää mitä kaipaa niin ne asiat vaan tupsahtaa eteen ;)

Jenni

Oli, kuulostaapa herkulliselta! Täytyy todellakin testata tätä niin saisi välillä vähän vaihtelua peruskanaan :)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Joo suosittelen! Itse oon ainakin niin kullästynyt kanan makuun, mutta tän kanssa se maistuu ihan erlaiselta:)

Nina

Oo, kiitos tästä reseptistä :) Oon pitkään kaivannutkin jotain iisiä aasialaistyyppisen soosin ohjetta. Lähtee kokeiluun!

Iitu

Hei mulla tuli mieleen,kun muistelisin,että joskus aloit tehdä sitä juoksukoulua?Olikohan tavotteena juosta 10km tai jotain,niin kuinka se onnistu tai teitkö sitä loppuun? Ite nimittäin alotin sen samaan aikaan,mutta kyllästyin melko nopeasti :D Nyt mietin mikä ois paras tapa kasvattaa omaa juoksukuntoa. :)
Ja toinen kysymys,mitkä ois sun vinkit Lontooseen? Oon tällä viikolla lähdössä enkä oo ikinä ennen käyny! :D

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Hahahah, sama homma! Mielenkiinto loppui liian nopeasti. Ja huomasin myös että mun lihaskuntotreenit alkoi jäämään välistä kun juoksua oli niin paljon. Oon itse ratkaissut ongelman sillä, että teen hiit-tyyppisiä lihaskuntoharjoituksia joissa peruskunto nousee myös. Niinkuin esimerkiksi tuo edellinen pepputreeni :) ja kääk, mitäs mulla olis lontooseen. Me ei kauheesti käyty missään "nähtävyyksissä" vaan keskityttiin haahuilemaan ja nauttimaan siitä tunnelmasta:)

Luana

Moi! Tein tänään tätä, kiitos reseptistä (: Riisiviinietikkaa ja soijakastiketta ei varmaankaan noin paljoa tarvitse, itselläni nimittäin kanat vielä kypsyttyäänkin uivat kastikkeessa. Ehkä jopa puolet niiden määrästä riittäisi?