Olenko kertonut, että Sportsetter.fi tarjoaa muitakin palveluja kuin urheilua? Viime viikolla pääsin heidän kauttaan kokeilemaan kehoterapiaa. 

 

Hyvinvoimala on paikan nimi. Se sijaitsee Merimiehenkadulla Helsingin punavuoressa. Samassa tilassa järjestetään myös joogaa. Alkuillan aurinko tulvi maan alla olevan joogasalin yläikkunoista sisään kun astuin sisään ja kynttilät loivat rauhallisen tunnelman. Paikassa oli mukava energia ja tunsin heti oloni kotoisaksi. Olin kahdestaan kehoterapeutin kanssa, joten nappasin muutaman kuvan seesteisestä atmosfääristä.

 

 

Olin joskus lukenut kehoterapiasta, mutta silti en oikein tiennyt, mitä odottaa. Olin kuullut, että joskus ihmisillä on kehossa niin sanottuja tunnelukkoja, jotka aiheuttavat kipuja. Kehoterapiassa näitä lukkoja olisi tarkoitus saada auki hieromalla. Ne ovat voineet tulla jostain traumaattisesta kokemuksesta. Ja kuulemma meillä kaikilla on traumoja, vaikka emme niitä muistaisikaan. Joidenkin kehot muistavat ne paremmin. 

 

Menimme huoneeseen, jossa odotti pieni sohva ja hierontapöytä. Kehoterapeutti kyseli hiukan, onko minulla joitain paikkoja, jotka ovat erityisen kipeät tai olenko loukkaantunut niin, että jotain paikkaa pitäisi varoa. Valittelin selkäjumeja joiden epäilin syntyneen päätetyöstä, mutta mitään varottavaa ei ollut.

 

Sen jälkeen riisuin ylävartalon vaatteet ja kävin makaamaan vatsalleni hierontapöydälle. Hieronta alkoi alaselästä ja siinä tavallaan paineltiin lihaksia pitkään ja hartaasti, mutta lempeästi. Missään vaiheessa se ei tuntunut ikävältä tai sattunut. Selkää paineltaessa tuntui siltä, kuin nikamien väliin olisi tullut hurjasti lisäsenttejä. Välillä tuli kipeämpiä kohtia ja kehoterapeutti kyseli aina, "onko tämä paikka arka?". Niissä kohdissa viivyttiin pidempään. Välillä epäilin vahvasti, että hieroja on meedio. Hän tiesi aina, kun kipu alkoi hellitämään ja tavallaan "sulaa". 

 

Hän kävi kaikki selän lihakset rauhallisesti läpi ja siirtyi niskaan ja olkapäihin. Sen jälkeen käännyin ympäri ja hän hieroi vielä rintalihakset ja hartiat. Koko hommaan meni noin tunti ja olo oli sen jälkeen todella rauhallinen. Minun käskettiin juoda paljon vettä, koska aineenvaihdunta lähtee liikkeelle hieronnasta. 

 

Kuulemma uloimmat lihakseni olivat hyvin rentoja, ja lavatkin erityisen hyvin "irti". Jumit olivat juuri niissä syvimmissä lihaksissa. Kehoterapia keskittyykin tavallista hierontaa syvemmälle ja olikin minulle oikein sopiva vaihtoehto. Kysyin vielä paljonko lysti kustantaa, jos menee muuten kuin Sportsetterin passilla ja hinta on 75€/ h. 

 

Voin suositella Hyvinvoimalan kehoterapiaa lämpimästi kaikille.

Kommentit (1)

Minna

Heippa! Onko noita vatsalihashaasteita mahdollista saada koottuna johonkin kun yksi niistä treeneistä oli tosi hyvä sivuvatsoille, mutta en kuollaksenikaan muista mikä niistä. En myöskään löytäny viikon 8 harjoitusta mistään? o.o