Lähiaikoina ei ole hirveästi näkynyt ruokajuttuja blogissa, mikä johtuu täysin siitä että en ole ollut kovin luova keittiössä. Lähiviikot onkin menty todella tylsällä, mutta toimivalla ruoalla, kuten kana, kasvikset, salaatti, juurekset-tyylisillä ratkaisuilla. 

Kuitenkin jotain mainitsemisearvoista on täälläkin tapahtunut, sillä olen löytänyt turkkilaisen jogurtin uudestaan. Jostain syystä en voi enää syödä kermaviiliä, koska siitä tulee vatsa kipeäksi ja päätin kokeilla tehdä turkkilaiseen jogurttiin dippikastiketta, nyt kun sitäkin saa Eilana. 

 

Siitä tuli niin hyvää, että olen tehnyt sitä nyt vähän kaiken kanssa. Sopii hyvin esimerkiksi kanan tai kalan kanssa tai juureksille dipiksi. En nyt osaa arvioida määriä, mutta laitoin siihen valkosipulijauhetta, grillimaustetta, suolaa ja sitruunapippuria. Mausteita saa kuitenkin olla suht reippaasti n. kahdessa desissä, jotta maut tulevat esiin. Ainakin n.1tl / mauste ja suolaa ripaus.

Kommentit (6)

Jenni

Turkkilaista voi laittaa mihin vain :) tuleekin ostettua sitä viikottain. Kermaviili ei maistu miltään sen rinnalla :)

Sanna

Nam kuulostaa herkulta :) täytyykin testata tuohon turkkilaiseen jugurttiin. Oon tottunut tekeen aina vaan kermaviiliin nii hyvä saada vaihtelua. Rakastan ruuan seurana kaikkia erilaisia "mössöjä" ja erilaisia dippejä nam :D