5v
Oliivit ja sinihomejuusto ovat parasta maailmassa ja voita tekisi mieli syödä lusikalla. Miksi aina pitää ottaa salaattia ruoan kanssa? Äidin ruoat ovat erilaisia kuin naapurien lapsien. Miksi meillä on linssejä ja cous cousia ja muilla saa nakkikastiketta? Nolottaa kutsua kavereita syömään.

8v.
Maitoa kuuluu juoda koulussa, kun kerran muutkin juo. Vaaleansininen maito ei kuulemma lihota ja näkkileivän päälle tulee laittaa Floraa eikä voita. Kun näkkileivän voitelee reikäpuolelta, saa koloihin jemmattua hyviä klönttejä voita. 

12v.
Kouluruoka on pahaa, joten sen voi jättää väliin ja ostaa kaupasta valkosipulipatongin. Ennen treenejä syödään parhaan kaverin kanssa joka päivä mäkkärissä ja välipalaksi kelpaa karkkipussi. 

14v. 
Ihailen Geri Halliwellin six packia It’s raining men- musiikkivideolta. Kirjoitan päiväkirjaani lopettavan herkuttelun. Fitness-murot kuulostavat lupaavilta. Lopetan mäkkärissä syömisen ja syön joka päivä niitä. 

16v.
Kalorit kertovat sen, kuinka paljon kustakin ruoasta lihoo. Nuudeleissa on tosi vähän kaloreita, joten niiden ympärille on loogisinta muodostaa oma ruokavalio. Jos nälkä yllättää, voi myös kalorittomilla limuilla täyttää vatsaa. Olo on heikko, mutta tältä se laihtuminen tuntuu.

18v.
Pelkillä nuudeleilla ja coca-cola zerolla ei pärjää kovin hyvin, varsinkin jos treenaa paljon. Tonnikalapurkissa on X kaloreita, maitorahassa X ja ananaspaloissa X. Kerron tätä loistavaa tietämystäni myös poikapuolisille ystävilleni, jotka käyvät salilla. Istumme yksiöni lattialla ja syömme ruokia suoraan purkeista. 

20v.
Proteiini on tärkein asia ruokavaliossa. Ruokavalio kannattaa koostaa kanasta, munista, raejuustosta, maitorahasta ja kasviksista. Laadulla ei niinkään ole väliä, vaan sillä, missä suhteessa niissä on rasvaa, proteiinia ja hiilaria. Hiilari on pahin asia maailmassa. 

Nyt

Proteiininlähteitä on muitakin kuin kana, kala ja liha, eikä sitä nyt niin levottomia määriä tarvitse syödä. Hedelmät, marjat, vihannekset ja hyvät rasvat ovat niitä, joita haluaisin syödä päivittäin. Jos pari vuorokautta menee kuitenkin sipsipussi toisessa kädessä ja karkkipussi toisessa, ei maailmani järky suuntaan sun toiseen. Vartalo osaa kertoa silloin, kun siihen tunkee jotain, mikä ei sille tee hyvää, ja sitä sopii myös kuunnella. 

My thoughts about food has been changing a lot during the years. From butter-loving kid, to the starving teenager and finally to the laid-back eater that I am today. 

 

Kommentit (14)

Juulia

Tosi mielenkiintoinen ja erilainen postaus! Sinulla on ihailtavan terve suhtautuminen syömiseen nykyään. Olisi mukava kuulla lisää ruokailutottumuksistasi ja ajatuksia ruokavaliosta. :)

Minna

Tykkäsin kans tästä postauksesta! Itellä ei oo oikeestaan koskaan ollu mitään tuollaisia nuudelikausia syömisessä, mitä nyt lukioaikana yksin asuessa rahat oli niin tiukilla että melkein käytännön syistä kaurapuuro painottui ruokavaliossa toivottua enemmän.. Eikä painoa tarvitse juuri vahtia, mutta kunpa munkin kroppa osais kertoa että karkki ei tee sille hyvää!!

Elisa L.
Liittynyt24.11.2015

Kiva kuulla! Mutta mitä, eikö sulla tuu huono olo karkin syömisestä? :D Luulin että se on ihan kaikilla sama. Tai ehkä siihenkin tottuu! 

L

Löysin sun instagramin ja tän blogin vasta viikko sitten ja rakastuin heti!<3 sun kuvat on täydellisiä ja postaukset superkivoja!<3
Kateellisena kattelen täällä sun kuvia ja postauksia eri reissuilta ja ootan päivää kun mullakin on varaa ja mahdollisuus lähtee seikkailemaan ympäri maailmaa!
Ihanaa reissua<3

Kiti

Mielenkiintoinen postaus! Sai miettimään omaa ruokahistoriaani, joka on tasaisen tylsä. Lapsena totuin monipuoliseen kotiruokaan ja hedelmillä herkutteluun, pikaruoka oli vierasta vuosia. Teininä koin angstisen "haluan laihtua ja elän pelkällä laittikolalla" -vaiheen, mutta se meni onneksi nopeasti ohi. Nykyään syön monipuolisesti kaikkea, uskon kohtuuteen ja oman kropan kuunteluun.

T: Kiti

www.lily.fi/blogit/katso-tarkemmin

Vierailija

Sulla on kaunis vartalo ja hehe ehkä hieman samanlainen kuin mulla. Samalla siis tajusin että kai mullakin on sitten kaunis vartalo. Rento suhtautuminen ruokaan on mielestäni tärkein. On päiviä tai viikkoja kun mieli tekee suklaata,pullaa tai muuten vaan jotain hyvää. Sitten on niitä viikkoja kun sokerihammasta ei yhtään kolkuta. Ihania postauksia ja ihania kuvia. Toivon teille sinne kaikkea hyvää <3 

saratickle

Siis eikä, tää on kun suoraan meikäläisen historia!!! hahah ja etenkin toi valkosipulipatonki-kausi, joka tosin Kotkassa tunnettiin parhaiten "se halvin ranskanleipä" -kautena. 

Lina-Maria

Kuulostaa jokseenkin samanlaiselta historialta, apua. :D

Mutta eikö ole pelottavaa, kuinka ala-asteikäisestä lähtien (erityisesti me tytöt) teemme ruoasta vihollisen, ja ajattelemme, että se ainoastaan lihottaa meitä? Tosi kummallista. Mistähän tämä ajattelu juontaa juurensa? :o

Elisa L.
Liittynyt24.11.2015

Hahaha samanlaista palautetta tullut monelta! Ja tosiaan, onhan toi ihan hullunkurista, miten nuorena alkaa ajatella ravintoasioita. Ja vielä hullumpaa, kuinka paljon kompurointia yksi ihminen tekee, miettiessään mitä suuhunsa tulisi laittaa.