Torstaina aurinko taas helli meitä, ainakin täällä eteläsuomessa. Lähdinkin aamupäivällä lenkille nauttimaan ilmasta. Oli aika ihanaa juosta shortseissa! Jalatkin saavat vähän aurinkoa siinä samalla.


[caption id="attachment_1211" align="aligncenter" width="625"]

Lippis on aurinkoisen sään pelastaja lenkillä.[/caption]

Jotenkin aamupalasta ei ollut tarpeeksi energiaa ja askel tuntui melko raskaalta. Teinkin niin, että hölkkäilin yhden kappaleen verran ja kävelin seuraavan. Päätin, ettei aina tarvitse pyrkiä sieltä mukavuusalueeltaan pois, vaan joskus voi lähteä sinne lenkille ihan vaan siksi että se on kivaa ja mukavaa. 

 

 

 Nautin auringosta ja juoksin fiiliksen mukaan aina silloin, kun tuli hyvä biisi. Rannassa oli todella lämmintä ja monet olivat jo ottamassa aurinkoa. Istahdin jopa siihen hetkeksi nauttimaan auringosta, ja kyllä, kesken "lenkin".

 

 

Oli kivaa vaan nauttia ulkoilmasta ja ajattelin, että aina ei tarvitse urheilla niin suorituskeskeisesti. Välillä on ihan hyvä unohtaa sykealueet, kalorinkulutukset, kunnonkohotus tai intervallit ja muistuttaa itseään siitä, mikä urheilussa on tärkeintä: hyvä fiilis! Ihan turha painaa silloin sata lasissa, kun tuntuu ettei voimia ole siihen. 

 

Tietenkään aina ei voi löysäillä. Joskus se on kuitenkin enemmän kuin ok. Minulla oli ainakin ihana aamulenkki, vaikka kuuden kilometrin matkaan suttaantuikin 45 minuuttia. 

 

Ottakaahan tekin välillä vähän iisimmin! Tekee hyvää :)

Kommentit (26)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Kiitos Elina! :) Joo niistä pitää välillä ihan muistutella itseään ;)

Iina-Maria

Kuulinpa juuri tutulta personal trainerilta, että sellaiset 1-3 kilometrin todella kevyet hölkkäilylenkit ovat oiva aloitus päivälle. Kuulemma aamuisin ei sen kovempia rykäisyjä tarvitsisi vetääkään. Kevyet lenkit aamuisin laittavat aineenvaihdunnan liikkeelle. Jos vetää hirveillä sykkeillä ja pitkän lenkin, ne alkavat pilkkomaan jo proteiinivarastoja. :-)
Toki tällaiset lenkit ovat lähinnä tukena muulle treenille eivätkä niinkään kohota sitä kuntoa. Ne ovat vaan "kropan herättäjiä".

Mutta pointti tässä olikin juuri se, että kyllä ne kevyemmätkin lenkit ovat ihan tehokkaita omalla tavallaan. Eivät ne hukkaan mene! :-)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Olen ihan samaa mieltä! Mutta vaikka siitä ei olisikaan mitään aineenvaihdunnallista hyötyä, kannattaa niitä tehdä vain sen takia, että se on kivaa! :) Ulkoilma tekee ihmietä pääkopalle!

pee

Tää postaus sai muistamaan, kuinka nimenomaan urheilussa on tärkeintä se hyvä olo! Ei aina tarvi kirmailla pää kolmantena jalkana vaan välillä voi ottaa iha rennosti ja nauttia.

Senja

niin samaa mieltÄ! itellekin on tehnyt hyvää, kun uuden juoksuohjelman myötä on sekaan tullut todella matalalla sykealueella juostuja lenkkejä ja ne on ihan erilailla muistuttanut mua siitä, että juoksu on muutakin kun sitä mahd. nopeaa ja kovaa hommaa! kun hölköttelee välillä vähän hitaammin ja ihan käveleekin, niin ihan erilailla ehtii sitä ympäristöä ja omaa fiilistä havainnoida :)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Niinpä! Ihan hassua, että välillä tollaset ihan perusjutut saattaa unohtua, kun keskittyy niin kovasti vaan aina siihen suoritukseen :D

Elisa
Liittynyt17.11.2015

En mä oikeasti ole, toi kuva vähän huijaa :D mutta ehkä se on toi partsilla makaaminen ja Doven päivettävä rasva! Who knows! Plus mä rusketun yleensä alkukesästä aika äkäseen :D

Räyhis

Jee, ihanaa että joku muukin hölläilee joskus liikunnankin suhteen!:D Itse varsinkin viikonloppuisin, kun on paljon aikaa, saatan vetää kolmenkin tunnin lenkin ihan rennosti kävellen ja välillä vaikka istahtaa katselemaan maisemia. Ihan älyttömän rentouttavaa, luonnosta ja ulkoilmasta saa niin paljon energiaa vaikkei lenkkiä vetäisikään ihan hiki hatussa! (: Ihana postaus ja oot tosi kaunis!

Marianne

Oon harrastanut 8 vuotta juoksua. Viime syksynä sain todella voimakkaita fyysisiä oireita stressistä, ja tuli huomattua että stressaan myös lenkkejä - niistä oli huomaamattani tullut pelkkää suorittamista ja pettymyshän oli iso jos en pysynyt tietyn aikarajan sisällä tai parantanut siitä. Jouduin oireiden takia lopettamaan ja vähentämään urheilua kokonaan, ja nyt keväällä oppinut sitten uudestaan NAUTTIMAAN liikkumisesta. Kesken lenkin tukalan olon tullessa ryhdyn kävelemään! Olo on lenkin jälkeen aina kiva, enkä katso aikaa enää. Tarkoitus oli juosta nyt keväällä puolikas maraton, mutta se taitaa siirtyä jälleen kerran vuodella tai parilla eteen päin. :)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Kiva kuulla, että olet opetellut taas nauttimaan liikunnasta! Se saattaa todella helposti unohtua kun keskittyy niihin suorituksiin :) Kuitenkin sen pitäisi olla se stressin purkukeino eikä aiheuttaja. ;)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Heii, se on monta vuotta vanha. Mutta muistaakseni Gina & HM-akselilla on ollut tuollaisia myynnissä nyt (saatan toki olla väärässä) :D

Reettahh

Hölläily on tosiaan tärkeää :) Itsekin tajusin sen tällä viikolla, kun jalat rupesivat oireilemaan. Aloitin tämän asfalttijuoksukauden varmaan vähän liian räväkästi. Ensimmäinen ulkona juostu lenkki oli pari viikkoa sitten noin 11-12 kilsaa ja sen jälkeen olen juossut kerran tai kaksi viikossa semmoiset 7-10 kilsaa ulkoilmassa.
No tällä viikolla jalat ovat olleet kuin sahapukit. Penikoihin koskee ja samoin selkään. Juoksu tuntuu ihan tuskalta :( Luulen, että tuo asfaltti on sen tehnyt. Koko talvi ja kevät kun on tullut juostua vain lähinnä juoksumatolla.. AUU.
Onko sulla tullut jalkoihin oireita tosta kovasta juoksualustasta..?
Pakko ollut nyt pitää kunnon taukoa. Ettei äityisi pahemmaksi.. :// Kävelyllä kävin eilen, ja sekin tuntui jaloissa...

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Ou nou! :/ Oisko mitään vaihtoehtoista metsäreittiä, missä voisit juosta hiekkatiellä / pururadalla? Monille tosiaan asfaltti on liian kova juoksualusta pitkille matkoille. Itse juoksen usein osan matkasta hiekkaa pitkin/ metsässä, joten ei ole tullut jalat kipeiksi. Pidä kunnolla taukoa, kunnes jalat paranee! Tsemppiä :)

Susannaloves

Sulla on ihanan fressi tyyli!
Ps.sait mut motivoitua lenkille kans, olin jo luistamassa joten kiitos siitä!:)

Krista

Ihana tää postaus! :) Mun jalat ei meinaa kestää juosta asfaltilla, pitäis aina hinautuu pururadalle. Noi shortsit on tosi kivat, myydäänkö noita vielä jossai vai ootko mistä ostanu? :)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Hei! Kiitos :) ne on vähän aikaa sitten hm:stä, joten hyvällä tuurilla niitä on vielä. Niitä oli paljon kaikkia eri värejä ja oisko maksanu kympin ;)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Kiiitos! :) ne on Niken free runit, ostettu jo viime kesänä Intersportista. Varmaan samantapaisia löytyy edelleen :)