Tein eräänä päivänä tällaisia porkkanaranskalaisia, joista tuli todella hyviä. Sopii hyvin leffailtaan sellaisenaan dipattaviksi tai lisukkeeksi lihalle kanalle tai kalalle.

Ostoslistalle:

  • yrttejä oman maun mukaan (minulla oli käytössä ruotsalainen Ramslök)
  • oliiviöljyä
  • uustokuminaa
  • porkkanoita

Ohje:

Laita uuni lämpeämään 275 asteeseen ja grillivastukselle, mikäli sellainen löytyy. Suikaloi porkkanat pieniksi siivuiksi ja laita ne kannelliseen rasiaan. Lisää iso loraus oliiviöljyä, hiukan suolaa ja runsaasti yrttejä & juustokuminaa. Kääntele rasiaa niin että öljy ja mausteet sekoittuvat tasaisesti ja levitä uunipellille. 

Laita porkkanat uuniin ja paista sillä välin kanat. Seuraa porkkanoita 15 minuutin paikkeilla ja ota ne pois kun niissä on rapsakka kuori. Itse lisäsin annokseen vielä muutaman siivun vuohenjuustoa ja pari kirsikkatomaattia salaatin korvikkeeksi. 



Kommentit (3)

N

Hei, mulla olis hyvä vinkki siihen miten saa porkkanaranskiksista rapsakoita, koska tolla öljyä pussiin/purkkiin ja ravista -taktiikalla niistä jää aina löysiä. Mulla itellä on öljysumutin, niin sillä kun suihkii vaan ohuen kerroksen öljyä porkkanoiden (toimii myös muihin juureksiin) päälle niin saat ihanan rapsakan kuoren ja pehmeän sisuksen! :)