Mukavaa sunnuntaita!

Olen valitettavasti edelleen flunssan kourissa, joten tänäänkin on luvassa vain lyhyt ruokapostaus.

Mielestäni kesäkurpitsa ja munakoiso ovat hyviä lisukkeita melkein mille tahansa liharuoalle. Tällä kertaa niiden kanssa oli, yllätys yllätys, kanaa! Ruoan jujuna oli kuitenkin kastike.

Kauppalistalle:

  • Kesäkurpitsa
  • Munakoiso
  • Punasipuli
  • Maustettu vähärasvainen kerma, esimerkiksi sipuli/aurajuusto
  • Herkkusienet
  • Kana/liha/kana
 
Ohje:
  1. Laita kanat pannulle paistumaan, suolaa ja mausta ne esimerkiksi sitruunapippurilla
  2. Leikkaa munakoiso ja kesäkurpitsa lohkoiksi ja laita ne pannulle öljytilkan kanssa, mausta mielesi mukaan
  3. Putsaa herkkusienet ja viipaloi sipuli
  4. Laita sipulit ja sienet toiselle pannulle ja kuullota niitä hetki, jonka jälkeen lisää kerma
  5. Kokoa annos lautaselle ja nauti!
Todella nopeaa ja kevyttä!

Kommentit (17)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Toki syön! Juuri eilen meni koko levy Fazerin sinistä :D mutta melko harvoin kuitenkaan.

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Ne on! Varsinkin sillä aurajuustokermalla! Näin joskus sen reseptin jossain blogissa (en millään muista missä) ja siitä tuli heti ihan lemppari. Sopii niin monen ruoan kylkeen :)

Anonymous

Tämä ei liity oikein herkkusieniin (täytyy kuitenkin kyllä ehdottomasti koittaa sienikastiketta joku pv, oon jo niin kauan haaveillu siitä, mutta kukaan muu perheessä ei tykkää!), mutta siis mitä mieltä olet leipärasvoista? Siis että käytätkö itse leivän päällä esim. margariinia, oivariinia tai voita tai sitten jotain öljyjä? Vai syötkö esimerkiksi ruisleivän esim. pelkällä juustolla? (:Tuo on asia, joka itseäni on mietityttänyt kovin paljon! Mielestäni esim. ruisleipä oivariinilla ja kermajuustolla on ihan mielettömän hyvää, jopa herkkua, mutta niistä yhdessä saattanee tulla jo aikamoinen kalori/rasvapommi - toki ei aina kannata niitä energiamääriä miettiä. (:T:Nti (musta on tulossa kohta sun vakituinen kysymyspommittaja :D)

Anonymous

... ja siis tarkoitan että on mietityttänyt tuossa asiassa se, että mielummin varmaan lisäaineetonta kunnon voita/esim. kevyempää oivariiinia kuin E-koodi margariineja. Toki noitakin parempi olisi varmaan saada rasvat öljyistä, pähkinöistä, siemenistä... Vai mitä olet mieltä? Rasvaa leivälle vai ei? :D T:Nti

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Moikka! Pitkään söin leivät ilman minkäänlaista voita. Siihen tottui todella nopeasti, eikä sitä enää kaivannut. Ilmeisesti leivän kanssa olisi hyvä kuitenkin jotain rasvaa nauttia, jotta saa kaiken "hyödyn" siitä. En oikein tiedä, mitä mieltä tästä olen, koska onhan juustossakin rasvaa. Itse syön tällä hetkellä leivän päällä Oivariinia. Mutta myös senkin takia, että kaikki muu syömäni ruoka on todella vähärasvaista. Kävin juuri kehonkoostumusmittauksessa ja siellä selvisi, että rasvaa saisi olla enemmänkin. Näissäkin on todella monia erilaisia mielipiteitä. Minulla ei ole vahvaa mielipidettä suuntaan, eikä toiseen. :)

Nesi

En olekaan tehnyt munakoisosta mitään pitkään aikaan. Voisikin taas jotain kokkailla. Muuten, jos kiinnostaa, niin julkaisin eilen sen kuhareseptini! :Dnesibelle.blogspot.com

Kirsikka

Näyttää niin herkulta! :) Pakko käydä huomena ostamassa kesäkurpitsaa ja munakoisoa, kanat jo löytyy jääkaapista. En voi käyttää maitotuotteita, mutta oon joskus paistanu herkkusieniä sipulin kans ja lorauttanut päälle Alpro Soyan kerman korviketta, ja hirveästi valkosipulimaustetta. Jostain syystä herkkusienet ja valkosipuli maistuu mun suuhun liian hyvältä :D Kiitti ruokavinkistä ja parane pian! :)

maggy

Mielestäni tuo ensimmäinen kommentti on hieman turha.. Arvostan omassa elämäntavassani samoja asioita treenin ja ruuan suhteen. herkutella voi juurikin ravintorikkaallaa ja kunnon raaka-aineista valmistetulla ruualla :) !

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Niin minäkin :) Ja silloin harvemmin tekeekään mieli karkkia. Ja jos joskus mielitekoja tulee, ei niistä tarvitse ottaa huonoa omaa tuntoa!

Elisa
Liittynyt17.11.2015

En pidä massakausia :) Välillä on kausia, että ruokahalu on kovempi ja silloin myös syön enemmän.