Onni on pienen pieniä asioita.

 

Aurinkorasvan tuoksu iholla ja merivedestä kihartuneet hiukset. Lämmin kallio paljaiden varpaiden alla tai päiväunet kotipihalla. Ne ovat meidän kaikkien ulottuvilla. Aikamoista!

 

Muumipappa on kovin viisas mies. Tai no, muumi. 

 

 

Ehkä jotain on jäänyt päähän niistä lukemattomista onnellisen elämän opuksista, joita olen ahminut lähivuosina. Olen havahtunut tarkkailemaan juuri niitä pieniä asioita ympärilläni. Ne ovat se elämän suola ja syy kiitollisuuteen joka päivä. 

 

Joskus elin elämääni odottaen jatkuvasti jotain, mikä tekisi minut iloiseksi. Monet ihanat asiat jäivät huomaamatta, kun etsin vain niitä onnellisuuden vuorenhuippuja. Loppujen lopuksi, onni ei löydy täydellisestä kumppanista, hienosta ulkomaanmatkasta, upeasta kodista tai uusista vaatteista. Se ei ole materiaa tai hulppeita tapahtumia, vaan kaikkien saatavilla, tässä ja nyt. 

 

Tällainen huippuhetkien tavoittelu on muutenkin kovin kuluttavaa elämää. Monesti sitten, kun saavuttaa jonkin asian, minkä johdosta on kuvitellut tulevansa onnelliseksi, mielen valtaakin tyhjyys. Tässäkö se nyt on? Mitäs nyt? Ja sitten sitä kehittää itselleen jonkin uuden tarpeen, minkä toteuduttua voi taas tuntea itsensä hetken onnelliseksi.  Pahimmillaan tällainen ajattelutapa ajaa järjettömään kulutusjuhlaan ja kovin materialistiseen arvomaailmaan. 

 

Kun oikeastaan, ihminen ei tarvitse mitään, ollakseen onnellinen. Älkääkä käsittäkö väärin, kannustan ehdottomasti unelmoimaan suurista ja pyrkimään eteenpäin elämässä. Muistuttelen vain, ettei se päämäärien saavuttaminen itsessään tee teitä onnelliseksi.

 

Nykyään mitä pienimmätkin asiat saavat minut päivän mittaan hykertelemään onnesta. Ja sepäs vasta onkin ihanaa.

 

Tarkkaillaan, ollaan uteliaita ja aina kiitollisia siitä, mitä on!

Kommentit (26)

Eve

Voin niin allekirjoittaa tämän! Olen itse kanssa viime vuosien aikana opetellut tätä ja nykyään on helppo löytää asioista se pienikin hyvä puoli, kun ei tavoittele liian suuria kerralla. Pienistä iloista kasvaa lopulta suuri määrä onnellisuutta :)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Noin se juurikin on :) Pienistä jutuista iloitsevat ovat niitä onnellisimpia kaikista! <3

Ida

Niin totta joka sana! Ei kannata odottaa mitään ettei pety, vaikka hankalaa se joskus onkin. Välillä sitä kyllä havahtuu että joku pieni asia/hetki on jääny muistoihin monen vuoden takaa, vaikkei sitä sillä hetkellä tajuaiskaan:) Mut pitää olla kiitollinen siitä mitä on!

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Joo samaa olen itsekin miettinyt! Välillä jään niin muistojen vangiksi, että pitää herätellä itseään ja miettiä, että tässä kokoajan tehdään niitä uusia muistoja. :)

nasba

Hassua, tänään mietin ihan samaa asiaa. Havahduin meinaan siihen, että käveltiin meidän hiekkatietä joenrannasta miehen ja lasten kanssa ja heitä katsellessani tajusin miten onnellinen olen.

Saan asua maaseudun rauhassa. Käytiin joenrannassa onkimassa. Tytöt saivat elämänsä ensimmäiset kalat. Syötiin eväitä. Koira sai juosta vapaana. Aurinko paistoi ja lämmitti kävellessä selkää. Lapset löysivät simpukoita. Ihmettelivät käärmeen nahkaa. Noukkivat kukkia. Mä ainakin olen onnellinen. :)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Noi on niin ihania hetkiä!! Tulinpa hyvälle tuulelle kommentistasi :) Vähän sitä ihminen tarvitsee!

janina

oon oivaltanut saman asian jokunen aika sitten! vaikeuksista huolimatta olen siitä lähtien elänyt elämäni onnellisinta aikaa ja aion elää jatkossakin :)

Räyhis

Ihana postaus, olen täysin samaa mieltä joka sanasta! Tietysti joskus tulee itselläkin niin sanottu huono päivä, mutta silloin täytyy aina vähän herätellä itseään, jotta näkisi asioiden positiiviset puolet. Ja totta kai sitä surullinenkin saa joskus olla, se on aivan terveellistä! (: Moni tuntuu kumminkin unohtaneen juuri sen, että onnellisuus lähtee ihmisestä itsestään - ajatuksista.
Osaat muodostaa tosi hyvää ja selkeetä tekstiä sun fiksuista ajatuksista, Elisa!

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Ihana Räyhis! Sulla on aina niin mukavia kommentteja:) Ja on niitä huonoja päiviä täälläkin. Jotenkin nekään ei ole enää niin lohduttomia kuin ennen. Ja niidenkin keskellä saattaa alkaa naurattaa oma kiukkuilu ja se karisee pois nopeammin kuin on alkanutkaan:D

Aa

Sun postaukset ovat aina aivan loistavia, oli sitten kyse arkipäivän turinoista tai näistä hieman syvällisemmistäkin. Blogi kuuluu ehottomasti suosikkeihin! :) + olet niin hirmu kaunis :)

Vierailija

Moi! Selailin noita vanhempia postauksia, mitä en oo vielä lukenu. Näin että sulla on kyljessä(tai miksi sitä nyt kutsutaan) jotain, onks se tatuointi? Voisitko ottaa siitä kuvan ja laittaa tänne? :)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Moi! On mulla tatuointi kummassakin kyljessä. Toisessa on tekstiä ja toisessa tikari:)

mmoi

Voi ihana!! Parasta tässä blogissa on just se, että joka kerta kun luen uuden postauksen jossa avaat vähänkin ajatusmaailmaasi niin voin täysin samaistua ja todeta taas miten oikeassa olet! :D Sinä tyttöseni ymmärrät tätä maailmaa erittäin hyvin :)

Eva

Täl aatteella pitäis alottaa jokanen päivä! Huippu blogi, tuun aina nii hyvälle tuulelle ku vierailen täällä :)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Joitain mainitsinkin jo tuossa perjantaisessa kirjapostauksessa, mutta voisin tosiaan tehdä vielä erikseen jonkun tällaisista opuksista ;)

Evie

Minua kiinnostais kanssa suositukset johonkin hyvään opukseen :) Kiinnostaisi kesällä jokunen lukea ja noita itsensä kehittämiskirjoja tuntuu tursuavan niin kovin, että ois kiva kuulla, mitkä on sulle uponnu!

Sanna U.

Hei,
Tuli mieleeni Kiitos Hyvää -blogin Virpi <3
Niin seesteistä ja hyvän mielen tekstiä, että omakin matalapaine vaipuu :)
Olisi ihanaa muutenkin saada jatkossa useammin näitä mielihyvä-kirjoituksia.
Tykkään susta :)