Tein tiistaina tällaista Japanista inspiroitunutta ruokaa. En kutsu tätä japanilaiseksi, koska nämä reseptit ovat täysin omasta päästäni, enkä tunne tarpeeksi hyvin japanilaista ruokakulttuuria voidakseni kutsua tätä siksi. 


Alunperin aioin tehdä vain sashimisalaattia, mutta yhtäkkiä päätinkin tehdä lisukkeeksi parit sushit, kun sushiriisiä oli kaapissa lojumassa. 

 

Salaatteihin laitoin ituja, herneenversoja, porkkana- ja kurkkusuikaleita, tomaattia, avokadoa ja sitruunanmehua. Sashimit leikkasin kalatiskiltä ostetusta "gourmet"-lohesta, joka sopii kuulemma hyvin sushiruokiin ja niiden päälle puristin sitruunanmehua. Riisin huuhtelin ja keitin paketin ohjeiden mukaan, maustoin Mirinillä ja jäähdytin ikkunalaudalla. 

 

Jäähtyneestä riisistä pyörittelin pitkulaisia palloja ja laitoin niiden päälle hiukan wasabia. Sen päälle laitoin lohisuikaleen. Osan lohista pintapaistoin kuumalla pannulla ja päälle lisäsin kastiketta. 

 

Kastike (yakitori-inspired)

 

Olisin halunnut tehdä yakitori-kastiketta, mutta netistä ei löytynyt oikeastaan mitään hyviä ohjeita. Päätin sitten tehdä oman versioni ja mielestäni siitä tuli oikein hyvää, vaikkei Yakitoria olekaan.

 

Laita pannulle sesamiöljyä ja 2 puristettua valkosipulinkynttä, lisää 1 rkl kalakastiketta, 2 rkl Miriniä, 1 rkl soijaa, 1 tl hunajaa. Kuumenna ja lisää sashimien ja sushien päälle. Mitat ovat suuntaa antavia koska olen sellainen "vähän sinnepäin"-kokki. 

Sushit ja sashimit laitoin keskelle jaettaviksi ja salaatit tarjoilin erikseen.

 

Kommentit (3)

Jenna

Japanilainen ruoka on niin parasta. Näyttää niin herkulliselta. Olet hyvin insipiroitunut ja tehnyt hyvin japanilaistyyppistä ruokaa!

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Kiitos Jenna! Joo se on kyllä niin ainutlaatuinen kulttuuri:) Ja ihanaa kun ne panostaa aina esillepanoon niin paljon!

Kira

Hienosti oot tehnyt japskityylistä ruokaa!! Eikä noi sun kurkkuviipaleetkaan kaukana ole ;) Kokeile ens kerralla raastaa kurkku pitkiks suikaleiks (sillee että keskiosa on poistettu, ettei tuu liian märkää) ja asettele kurkkuraaste lohipalojen keskelle kauniiksi keoksi. Siihen päälle vähän seesaminsiemeniä ja jotain soijapohjaista kastiketta <3 Tulee vielä lisää visuaalisuutta!