Start living your best lifea pyydettiin mukaan Castellon juustohaasteeseen, jossa oli tarkoituksena koota herkullinen juustolautanen käyttäen Castellon juustoja. Monet teistä varmaan jo tietävätkin, että voisin elää juustolla. Pienenä unelmoin siitä, että saisin joskus ihan kokonaisen goudan jonka saisin syödä suoraan sellaisenaan. Mietin miltä se tuntuisi kun pienet hampaani uppoisivat pehmeään juustoon. 

 

Sanomattakin on selvää että halusin mukaan haasteeseen. Aloin kuumeisesti miettiä, minkälaisen lautasen kokoaisin. Tekisinkö perinteisen juustolajitelman kekseineen ja hedelmineen vai keksisinkö jotain ihan uutta? Pohdinnan tuloksena päätin kokeilla vähän kaikenlaista ja innostuin ehkä jopa hiukan liikaa. Koska lautasesta tuli hiukan isompi, päätimme kutsua ystäväpariskunnan kylään auttamaan sen tyhjentämisessä.  Hetkeä myöhemmin nuo herkkusuut seisoivatkin oven takana punaviinipullo kourassa.

Tässä lautasellani käyttämäni juustot. Tämän lisäksi minulla oli vielä Castellon briejuusto minkä ilmeisesti unohdin laittaa kuvaan. (Juustot saatu haasteen tiimoilta)

 

Tässä koko lautanen. Halusin pitää turhat hiilihydraatit poissa, joten en käyttänyt patonkia tai keksejä kamalasti. 

 

1.Kurkkurullat ruohosipulituorejuustotäytteellä. 

 

Leikkasin kurkun kahtia ja höyläsin siitä juustohöylällä liuskoja. Voitelin liuskoihin Castellon ruohosipulituorejuustoa ja käärin ne rulllalle. Laitoin hammastikut ympärille, jotta ne pysyvät kasassa. Päälle laitoin tuoretta ruohosipulia.

2. Juustoinen jokirapupala. 

 

Leikkasin kurkusta viipaleita, laitoin päälle ruohosipulituorejuustoa ja kruunasin sen jokiravun pyrstöllä. Koristeluun käytin tuoretta ruohosipulia.

 

 

 3. Parmankinkku-hunajameloni-sinihomejuusto-rulla (kuvan yläreunassa)

 

 

 

Parmankinkku ja meloni on monille tuttu makuyhdistelmä. Päätinkin kokeilla miltä se maistuisi juustotäytteellä. Suljin nyytit cocktailtikulla. Nämä taisivatkin olla melkein kaikkien lempijuttu lautasella.

 

 4. Päärynärulla briejuustolla, rucolalla ja parmankinkulla 

 

 

 

Tein äskeisestä vielä tällaisen hiukan erilaisen variaation, koska päärynä sopii niin hyvin briejuuston kanssa. Näistä tuli myös aika hauskan näköisiä.

 

 5. Mustaherukkahillokruunuiset juustokeksit

 

 

 

Kovat juustot muodostavat mielestäni herkullisen makuyhdistelmän hillojen kanssa, joten leikkasin keksin päälle palan Castellon Alps classiccia ja päälle laitoin hiukan mustaherukkahilloa.

 

 6. Saksanpähkinä-hunajaherkku

 

 

 

Jatkoin keksilinjaa ja tein vielä sinihomejuustosta, hunajasta ja saksanpähkinästä parit keksit.

 

 7. Marinoidut oliivit

 

 

 

Nämä sopivat mielestäni loistavasti juustojen kanssa tarjottaviksi. Ne on hyvä tehdä etukäteen, jotta ne ehtivät kunnolla maustua. Laita oliivit kannelliseen purkkiin, lorauta hiukan oliiviöljyä ja purista puolikkaan sitruunan mehu ja kaksi valkosipulin kynttä. Laita kansi kiinni ja ravistele ainekset sekaisin. Laita jääkaappiin maustumaan ainakin muutamaksi tunniksi. 

 

 Tämän lisäksi leikkasin appelsiineista, omenoista ja salamista siivuja, ja koristelin niillä ja viinirypäleillä lautasen.

 

 

Laitoin loput juustoista vielä erilliselle lautaselle keksien kera ja kaikki tuli syötyä. Varsinkin Marquis oli kaikkien makuun.

 

 Juustoista ja hedelmistä saa aika näyttävän näköisen lautasen, eikä kokkaustaitoja tarvita ollenkaan.

 

Tällainen on mielestäni kiva idea vaikkapa itsenäisyyspäivän illallisen vaihtoehdoksi. Kutsu ystäviä luoksesi katsomaan linnanjuhlia, tai pelailemaan seurapelejä.  Juustojen kanssa toimii glögi ja punaviini loistavasti.  

 

 

 

 

Lisätietoa käyttämistäni juustoista löydät täältä.

 

 

 

Mitäs olette mieltä herkkulautasesta? Olen itse todella tyytyväinen aikaansaannokseeni. Varsinkin lautasen visuaalisuus miellyttää tätä esteetikkoa. 

Kommentit (14)

annemi / 52weeksofdeliciousness

Apua, mikä ihana haaste! Ja tosi herkullinen juustolautanen, taisin tätä jo Instagramin puolella kuolata :F

Outi

Todella kaunis ja herkullisen näköinen! Olen muutenkin viime aikoina miettinyt jotain uutta tarjottavaa illanistujaisiin samojen vanhojen sijasta ja tästä sai mukavasti inspiraatiota :)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Kiva kuulla! Itsekin tulee aina jotenkin fakkiuduttua niihin samoihin tarjottaviin kerta toisensa jälkeen. Tämä oli kivaa vaihtelua! :)

Xinru

Hienoa! Juuri tuossa miiten pite4isikf6 jossain vaiheessa ke4yde4 tuolla pe4in kurkkimassa onko tyf6t paikallaan, sielle4 olisi se yksi kissakin mite4 en ole tarkastanut aikoihin. :)

Senja

oi vitsit on kyllä hyvännäköistä! kauniisti olet asetellut!
vaikkea ole juustojen ystävä, melkein alko tehdä niitä mieli;D

juuliae

Musta tuntuu, ettei tää mun loksahtanut leukaluu palaa koskaan enää paikoilleen, puhumattakaan tästä kuolan määrästä.. Tuo lautanen on kaikin puolin täydellinen ja miten ihana olikaan lukea hieman omaperäisempiä ideoita, nuo kurkku-rapujutut OMNOMNOM.

Tuuli

Minä rakastan myös juustoja yli kaiken! Hauska kuulla, että joku muu on lapsena ollut hieman yhtä kummallinen ja pitänyt vahvoista juustoista, itse kun olin aivan rakastunut vahvaan sinihomejuustoon :D Aivan ihana haaste ja HUH, ihmettelen kyllä, miten sinulla riittää inspiraatio tällaisten herkkujen kehittelyyn! :D Olisko jotain vinkkiä, mitä punaisen lihan tilalle voisi käyttää?

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Mä olin ihan samanlainen sinihomejuuston kanssa! :D En ymmärtänyt yhtään kun muut skidit ei tykänneet siitä :D Hmm, toimiskohan kylmäsavulohi?

Tuuli

Joo, hyvä idea! Toimii varmasti samalla tavalla :) Katkaravut ja scampit ovat tällä hetkellä kyllä kovassa huudossa myös :P

Oona

Kiitos tosi hyvistä vinkeistä! Kerkesin tänään jo kokeilla parmankinkku-hunajameloni-aurakääröjä ja oli kyllä maistuvia! Tässä vaihtokauppana samantyyppinen snack, jonka olen bongannut erään tyypin Instagramista.

Käytä n. puolikas kurkku (mahdollisimman paksu). Vedä juustohöylällä kurkun kuori pystysuunnassa raidalliseksi. Viipaloi kurkku (paksuhkoja viipaleita). Muussaa yksi avokado kulhoon ja sekoita mukaan pari ruokalusikallista maustamatonta tuorejuustoa, ruokalusikallinen sitruunamehua, suolaa ja pippuria. Aseta kurkkuviipaleet tarjoiluvadille ja jokaisen viipaleen päälle nokare avokadomössöä. Aseta vielä mössön päälle pieni siivu kylmäsavulohta (tai miksei ravunpyrstökin sopisi). Koristele ruohosipulilla ja mustapippurilla.

Elisa
Liittynyt17.11.2015

NAM! Kiitos vinkistä;) Pitää ehdottomasti kokeilla heti tällä viikolla!