Olette toivoneet kauneudenhoitojuttuja, mutta olen valitettavasti todella huono neuvomaan missään kauneudenhoitoon liittyvissä asioissa. Olen siirtynyt melko huolettomaan ja mahdollisimman luonnonmukaiseen kauneudenhoitoon. Kasvoni pesen avokadosaippualla (hinta n. 2 €). Ja kuivuutta hoidan avokadoöljyllä. Laventelia käytän epäpuhtauksien ja melkein minkä vain muunkin vaivan hoitoon. Näin kuitenkin pinterestissä hauskan idean, josta ajattelin vinkata myös teitä. 

 

Mielestäni nainen on kauneimmillaan suoraan rannalta tulleena, hiukset merivedestä pörröisinä ja terve auringon hehku iholla. Tämän luonnollisen kesälookin voi toteuttaa helposti ja nopeasti myös kotikonstein.

 

 

Ensin pesin ja kuivasin hiukset normaaliin tapaan. Sen jälkeen kiehautin kattilassa n. 1 litran vettä, jossa oli pari ruokalusikallista merisuolaa ja pieni loraus kookosöljyä (n. 1/5 tl).  Kookosöljy antaa ihanan tuoksun hiuksille ja estää niitä kuivumasta liikaa.

 

 

 

 

Laitoin valmiin veden suihkepulloon ja suihkin hiuksiin niin, että ne oli kauttaaltaan kosteat ja rutistelin hiuksia hiukan kiharalle. Meikiksi riittää kesällä aurinkopuuteri ja kulmakynä.

 

 

 

 

Tästä tukasta on myös helppo loihtia boheemi kesäkampaus, esimerkiksi hiukan sekaisin oleva kalanruotoletti. Itselläni on todella liukas hiuslaatu, joten suolaveden ansiosta sitä on helpompi käsitellä.  

Kommentit (10)

ely

Tosiaan kaunis ja luonnollinen kesälook! Ehkä oletkin jos käsitellyt asiaa aikaisemmin, mutta ajattelin kysyä että vaihteletko saliohjelmaasi kuinka usein? Tottuuko keho siihen niin kuin väitetään?

Elisa
Liittynyt17.11.2015

No mä vaihtelen sitä melkein päivittäin. Mulla on ns. perusohjelma, mitä teen kun en muuta keksi ja siihen lisäilen sitten erilaisia liikkeitä ja jätän joitain pois. Nyt kesällä en ole seurannut oikein mitään ohjelmaa, vaan olen pääosin liikkunut ulkona ja tehnyt sen mitä siellä voi. Paljon oman kropan painolla liikkeitä ja sen lisäksi jonkin verran aerobista.:)
Ja kyllä mä uskon että kroppa tottuu ohjelmaan, jos tekee samaa aina vaan. Joten ehdottomasti kannattaa vaihdella!

Henriikka

KIITOS! Oon monet kerrat miettinyt saisikohan suolasuihketta tehtyä itse, tuntuis jotenkin tyhmältä ostaa sitä kalliilla kampaamoliikkeistä. Tää lähtee kyllä heti testaukseen :)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Jee!:) Joo munkin mielestä tuntuisi hölmöltä ostaa sitä kun voi tehdä hvyin itsekin:)

nna

Hehs, oon ite tehny tota suolasuihketta monesti, tosin sekaan on mennyt rypsi- tai oliviiöljyä. Varmaan siitä kookosöljystä tulee parempi tuoksu :-D Haluisitko tarkentaa tota laventelijuttua vähän? Ja entä mistä ostat avokadosaippuaa? ;o Pesetkö hiukset kuitenkin ihan tavallisella shampoolla? Oon joskus ostanu jotain luomushampoita, mutta tuntuu, että niistä menee hiukset ihan armottomalle takulle..

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Laitan laventelia avokadoöljyn sekaan ja yöksi kasvoihin. Se auttaa myös esimerkiksi jos iho on päässyt palamaan. Laventeli on siis eteerinen öljy ja eräänlainen "ihmerohto". http://www.yrttitarha.fi/kanta/laventeli/ tuolla on enemmän aiheesta jos kiinnostaa. Avokadosaippua on luontaistuotekaupasta. Huomasin että niitä saa myös Minimarketista, mikä on sellainen luomupainotteinen ruokakauppa. Ja shampoona käytän ihan tavallisia shampoita, yleensä Tigin dumb blonde toimii parhaiten:)

Suvi

Ooh, olipa hyvä vinkki tulevia festareita silmällä pitäen! Itellä kun on tällänen ohut ja liukas lirutukka :D Kiitos! :)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Sama täällä! Antaa kyllä kummasti volyymiä. Festarivinkkinä vaaleatukkaisille: talkki! Se toimii ihan kuin kuivashampoo, mutta omasta mielestä on parempaa kuin mitkään kuivashampoot mitä olen kokeillut. Plussana myös se, että yksi pieni purkki kestää helposti melkein vuoden ja on tosi edullista. Antaa tosi paljon kuohkeutta tukalle ja festareilla tietty likanenkin tukka freesaantuu ilman suihkua ;)

Maija

Ei olekaan tullut aikaisemmin mieleen tehdä suolasuihketta itse, loistoidea!! On meinaa ollut tarkoituksena ostaa jo jonkin aikaa moinen puteli mutta nuukuuksissani on jäänyt tekemättä :D

Pakko kuitenkin kysyä, että mitä tuolle kookosöljylle tapahtuu, kun vesi jäähtyy? Eikö se mene kokkareiksi sinne veden pohjalle? Vai oonko nyt taas ihan blondi.. :D

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Ei se kyllä mulla ainakaan mennyt, mutta ei ollut mikään hölmö kysymys:) pitää varmaan vaan säilyttää jossain lämpimässä paikassa!