Yhtenä päivänä bussissa minulle tuli sellainen olo, että bussikuski ajaa varmaan pysäkkini ohi. Yskäsin jo valmiiksi äänen auki siltä varalta, että joudun huutamaan bussin takaosasta. Joku kuitenkin viittoili bussia pysähtymään pysäkille ja mietin, että miksiköhän edes mietin ettei se pysähtyisi. Ja kas kummaa, kuski ei avannutkaan ovia vaan jouduin huutelemaan niitä auki.

 

Olen miettinyt lähiaikoina tällaisia ennakkoaavistuksia, mitä ei pysty järjellä selittämään. Ne ovat todella mielenkiintoisia. Jotkut ihmiset tuntuvat olevan paljon intuitiivisempia kuin muut. Haluaisin kovasti kehittää myös omaa intuitiotani.  Hesarin vanhassa pääkirjoituksessa oli juttua intuition käyttämisestä ajattelun keskeisimpänä voimana. "Tutkimukset tieteiden, yritystalouden ja taiteiden alueilta osoittavat, että intuitiolla on suuri merkitys uuden keksimisessä ja innovatiivisten läpimurtojen kehittelyssä." Lähde

 

Etsiskelin aiheesta tietoa eri lähteistä ja yleisin ohje intuition parantamiseen oli rauhoittuminen ja oman mielen tarkkaileminen. Kehoitettiin myös parantamaan yleisesti havaintokykyä ja kiinnittämään huomiota omiin sisäisiin tuntemuksiin ja aistimuksiin. Tulisi oppia tunnistamaan omat havainnot ja osata erottaa ne peloista tai toiveajattelusta.

 

Tämä onkin mukava itsensäkehittämisprojekti syksyyn. Uskon että suurempi intuitiivisuus voi todella auttaa luovassa työssä ja raottaa hiukan ovea tiedostamattomaan mieleen. Saa nähdä, millainen meedio meikäläisestä kuoriutuu tässä kevääseen mennessä!

 

Jos teillä on hyviä vinkkejä tämän kehittämiseen, kertokaa ihmeessä.

 

Ihanaa sunnuntaita kaikille!

Kommentit (25)

Senja

mä puhun myös aina intuition puolesta! varsinkin päätöksenteossa. intuitioon luottaen usein saa aikaan ne parhaat päätökset. turha miettiminen usein vaan sekoittaa pään. tää oli kiva teksti ja varsinkin toi intuition merkitys innovoinnissa oli mielenkiintoinen pointti=))

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Haa, I've used the oracle sometimes too:D and your're right, usually the best decision is the one we don't overanalyze!

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Se on ihan totta! Yleensä tosiaan se paras vaihtoehto tulee luontaisesti mieleen, ennen kun rationaalinen mieli ehtii edes käsittelemään sitä. :)

Tuuli

Jos haluat kehittyä tässä, niin itse suosittelisin joogan aloittamista ihan kunnolla :)

Tuuli

Jos saa suoraan jotain paikkaa suositella, niin yoga nordicin tunteja ;) tarkistappas joskus tarjonta!

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Kiitos vinkistä! Mulla sattuikin olemaan sportsetterin passi just sinne!:) pitää mennä joku aamu.

Krista

Tää on meidän perheessä tosi yleinen ilmiö! Äitini tietää _aina_ jos kotiin on tulossa vieraita/joku soittaa kohta. Vielä kertaakaan ei äitini ole ollut väärässä... Myös isoisoäitini kerrotaan olleen "ennustaja", hän mm. tiesi naapurin kuolleen ja kun asia käytiin tarkistamassa niin sieltähän se naapurin rouva löytyi, kotoaan kuolleena... Tällaiset asiat on mun mielestä jollain tapaa myös tosi pelottavia :D Itsellänikin on erittäin useasti tällaisia tuntemuksia, sitä on vaikea selittää mutta jotenkin sitä vain tietää mitä tapahtuu. Esimerkiksi tiesin koko lukioajan että tulen pitämään uuden ylioppilaan puheen ja tasan niinhän siinä sitten kävi. Kuulostaa hullulta, tiedän :P

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Ne on tosiaan pelottavia! Kun niitä ei pysty rationalisoimaan millään tavalla. Silti olisi hienoa oppia käyttämään sitä hyväksi:) ja hitsi toi sun isoäidin juttu! Ihan kylmät väreet tuli!

Anni

Hyvä postaus! Itse olen myös todella kiinnostunut aiheesta, ja mullekin on käynyt samantyylisiä juttuja mitä itsekin kuvailit. Joskus huomaa vahingossa ajattelevansa jotain asiaa, joka myöhemmin tapahtuu. Ehkä hurjin kokemani hetki oli se, kun heräsin keskellä yötä ja ajattelin peloissani isoäitiäni, katselin ikkunasta tähtitaivaalle ja mietin, että pitää heti aamulla soittaa. No hän oli yön aikana nukkunut pois. :(

Intuitiota olisi kyllä kiva kehittää just luovuuden yms kohdalla, saada hyviä ideoita ja laittaa toimeksi! Pitäisi vaan harjaantua tunnistamaan ne ajatukset! :)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Hui! Tuo oli varmasti aika hurja kokemus! Uskon, että ihmiset ketkä on läheisiä toistensa kanssa, pystyvät tuntemaan kun toisilla on hätä. <3 ja tosiaan, uskon että se kaipaa vain vähän harjoitusta!

A

Mulle kävi kerran bussissa just samalla tavalla! Ja pari kuukautta sitten olin poliisilaitoksella hoitamassa ajo-korttiasioita, mutta olin unohtanut passin kotiin ja mietin vuoroa odottaessani että mitähän nyt, saanko asiat hoidettua ilman virallista henkilötodistusta. Yhtäkkiä tuli tosi rauhallinen ja vahva tunne että kyllä saan, ei ne kysy sitä. Ja niinhän siinä kävi. Pieniä juttuja, mutta tosi mielenkiintosia. Uskon, että on olemassa jonkinlainen toinen ulottuvuus, jolle toiset ovat herkempiä kuin toiset.

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Oon ihan samaa mieltä! Ja haluan tosiaan itsekn parantua siinä. En koe nimittäin olevani kovnkaan intuitiivinen ihminen. Toisaalta, käytän sellaisia tunnepohjaisia fiiliksiä usein päätöksenteossa, minkä takia saan tehtyä monet asiat nopeasti. Tällaisia varsinaisia ennakkoaavistuksia en kuitenkaan ole kauheest saanut.

Marja

Taas kerran mielenkiintoinen ja ajatuksiaherättävä postaus, kiitos! Luovuutta haluaisin itsekin herätellä, sekä sitä kuuluisaa Think outside the box -mentaliteettia. En ole koskaan meditoinut, mutta taidanpa ottaa hieman selvää asiasta ja harjoitella. Minusta tuntuu, että juuri omien toiveiden ja pelkojen sekamelska haittaa ympäristön "kuuntelemista" itseni kohdalla, joten kehitystä tarvitaan. :)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Kiitos! Olen ihan samaa mieltä. Itselläni myös nuo asiat varmasti sekoittavat. Meditointi varmasti auttaa herkistämään intuitiolle! :)

Mari

Mullon välillä sellasia kausia, kun oon enemmän "noita". Nyt en oo pitkään aikaan saanut mitään tuntemuksia samalla tavalla mistään/tietänyt jotain tapahtuvan.

Toisaalta elämässä on tällä hetkellä jotain uutta, joten kaikki keskittyminen menee siihen enkä edes halua tietää mitä tulee tapahtumaan. Yritän vaan nauttia jokaisesta hetkestä ajattelematta liikaa.

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Mielenkiintoisia juttuja! Ehkä tosiaan ne ennakkoaavistuksetkin tulevat silloin, kun mieli on jotenkin ihan rauhallinen eikä silloin kun on kaikkea uutta ja jännää kokoajan mielessä. :)

E

Käsitin että sun luo muuttaa kämppikseksi sun kaveri, niin ajattelin että ootte eronneet ja muuttaneet erilleen! :D mutta hyvä että ootte edelleen yhdessä. :)

Essi

Moikka! Löysin blogisi just taannooin sun instagram -profiilin kautta ja pitää heti tulla jättämään kommenttia. Mielettömän raikas ja erilainen blogi sulla, sopivassa suhteessa kaikkea mun makuun. Kiva lukea samanhenkisen ihmisen ajatuksia elämästä :) Ilmoittaudun siis ehdottomasti uudeksi innokkaaksi lukijaksi, jonka höpöttelyä saa varmasti lukea jatkossakin täältä kommenttiboxista.
Kivaa syksyn jatkoa! :-)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Kiva kuulla! Kiitos kovasti:) Tervetuloa! Ja ihanaa syksyn jatkoa sulle myös!

sara

Mulla on aika usein ollu noita tollasia, että tiiän et jotain tapahtuu tai aavistan et niin tapahtuu ja sit se oikeesti tapahtuu,se on iha äly pelottavaa joskus. Tässä taannoin oltiin ajelemassa autolla kaveraiden kanssa ja ajattelin että tänää tapahtuu jotai kauheeta et ajetaa kolari tai jotain vastaavaa ja ainoona laitoin turvavyön kiinni koska olin ihan varma et kohta rytisee , ja niinhän se kävi .. onneksi ei kuitenkaa kellekkään pahemmin mitään sattunu mutta kuitenki tollasessa tilanteessa se on aika ilkee tunne ku on kokoajan tienny et jotain tapahtuu eikä muille sano mitää ku ajattelee et no tuskin nyt sillee tapahtuu..Mut asiasta toiseen, mukavaa inspiraatiota antaa sun blogis syksyn synkkiin hetkiin,kiitos kovasti noista ruokaohjeistaki!! :) Menee yks ohjekokeiluu jo heti tänää :) Mukavaa syksyä sinne :)!

Juulianna

Ihan ohi aiheen menee, anteeksi siitä, mutta mistä oot ostanut noi kuvassa näkyvät housut?! :)