Alpro haastoi minut kokeilemaan heidän ruoanlaittovalmistettaan ja jakamaan oman keittoreseptini täällä blogissa. Olen käyttänyt jo kauemmin vegetaarisia vaihtoehtoja kerman sijasta, mutta en ole aiemmin kokeillut lisätä niitä mihinkään keittoon. Jos nyt totta puhutaan, olen ollut aika huono tekemään keittoja. Kuitenkin syksyyn ja talveen keitot sopivat mainiosti, joten päätin kokeilla kokata elämäni ensimmäisen sosekeiton. 

 


 Reseptini:




    • 5 porkkanaa


    • 1 palsternakka


    • 1 iso bataatti


    • 4 valkosipulinkynttä


    • 1 sipuli


    • 1 pala inkivääriä


    • 1 kasvisliemikuutio


    • 1 tl suolaa


    • 2,5 dl vettä


    • 2 dl Alpron ruoanlaittovalmistetta


    • 100 g sulatejuustoa




Ensin kuorin juurekset & kasvikset ja laitoin ne pieneksi palasiksi kattilaan. Lisäsin veden, kasvisliemikuution ja suolan ja keitin puolisen tuntia.


Sen jälkeen kaadoin Alpron ruoanlaittovalmisteen ja annoin keiton lämmetä.


Lopuksi soseutin ja ripottelin päälle koskenlaskijarakeita. Päälle voi laittaa myös tuoreita yrttejä. Kasviksia oli niin paljon, että olisi melkein voinut olla toinenkin tetra tuota ruoanlaittovalmistetta.

Keitto oli oikein maukasta. Jos haluaa täysin maidottoman vaihtoehdon, voi sulatejuuston jättää hyvin pois. Tällaiset kasvipohjaiset valmisteet ovat mielestäni oivia tuomaan ruokaan täyteläisyyttä niille, jotka haluavat terveellisen ja maidottoman vaihtoehdon kermalle. 


 


Belgialainen Alpro valmistaa kasvipohjaisia tuotteita Euroopassa ja lisätietoa heidän tuotteista saat täältä tai täältä


 


Taidan kokeilla myös perinteistä kalakeittoa Alpron kanssa nyt kun pääsin keittojen makuun!


 Tajusin myös eilen, kuinka halpaa keittojen teko on moneen muuhun ruokaan verrattuna. Iso kasa kasviksia ei maksa juuri mitään ja vettä saa kraanasta! Loistavaa budjettiruokaa, terveellisyyttä tietenkään unohtamatta.

Kommentit (7)

annemi / 52weeksofdeliciousness

Kasviskeitot on ihania, sopivaa syysruokaa viileneviin päiviin :) meilläkin käytetään paljon Alproa, esim. kermavaahdon korvikkeena jäätelössä, maidon korvikkeena kahvissa ja leipomuksissa.

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Keitot on tosiaan jotenkin just syysruokaa! Tai talvi! On niin ihana hörppiä kuumaa soppaa kun ulkona on kylmä :D

miau

Aika e-koodipitoisiahan noi kaikki "valmisteet" tuppaa olemaan. Puhdasta ruokaa suosivana jätän kaikki korvikkeet hyllyyn ja käytän mielummin ehtaa kamaa - muun muassa juurikin sitä aitoa kermaa. Jotenkin hassua puhua terveellisestä ruuasta kun ainekset on täynnä stabilointi-, väri - ja säilöntäaineita. Suosittelen tutustumaan "petos lautasella" kirjaan, jos siis et ole vielä lukenut. :-) (en todellakaan siis tarkoittanut tätä piilovittuilena kommenttina vaikka hymiöiden kera se saattaa siltä vaikuttaa!)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Hei! En ottanut vittuiluna ;) Hyvä vaan saada hiukan keskustelua aikaiseksi. Itseasiassa en ole jostain syystä ikinä ajatellut näitä "korvikkeina", vaikka niitähän ne periaatteessa onkin. Olen kanssasi ihan samaa mieltä tuossa "mielummin ehtaa kamaa"- hommassa. Itsekin laitan leivän päälle mielummin Oivariinia kun jotain kasvisrasvaa. Alpro soyat ei tosin sisällä mainitsemiasi väri- tai säilöntäaineita.

Rimpula

Hei, tiedän että olet lomalla Rhodoksella joten halusin tulla vinkkaamaan hyvästä ruokapaikasta. Et tosin ehkä lue tätä kuin vasta kotiin päästyä, mutta jos käy tuuri ja luet niin sellaseen paikkaan kannattaa mennä kuin TAMAM. Ihan parasta ruokaa tuoreista ja hyvistä raaka-aineista! Ei sitä perus purkki kasviksia p***aa jota monessa uuden kaupungin ravintolassa tarjotaan. Taxi kuskit kyllä tietävät paikan jos vain mainitsette ravintolan nimen.

Paikka pitää perhe jossa salin puolella häärää isä ja kolme tytärtä ja keittiössä on äiti. Palvelu on erinomaista, mutta sitäkin erinomaisempaa on ruoka! Suosittelen että jos menette tänne syömään menette vasta vähän myöhemmin 21-22 maissa. Paikkaan SAA aina jonottaa, mutta se on kyllä sen arvoista.

Mukavaa lomaa sinne aurinkoon, itse jo sinne kaipailevana! :)