HImoitsin sunnuntaina ihan älyttömästi blinejä. Olen joskus googlaillut taikinaa niihin ja todennut, että se on liian monimutkainen minulle. Lähikaupassamme ei ollut valmiitakaan blinejä, joten tyydyin ostamaan saaristolaisleipää niiden sijaan. 

Tämän herkullisen annoksen tekemiseen ei tarvita minkäänlaisia ruoanlaittotaitoja. 

Tarvitset vain:

  • Muutaman palan saaristolaisleipää tai blinejä
  • Muikun mätiä 
  • Smetanaa
  • 1 punasipulin
  • Graavilohta

Annos valmistuu käden käänteessä. Ei tarvitse muuta kuin silputa sipuli mahdollisimman pieneksi silpuksi ja nostaa lohet, sekä nokareet smetanaa ja mätiä lautaselle. Itse laitoin leivät vielä paahtimen kautta, mutta kukin makunsa mukaan. 

Todella herkullinen välipala! Sopisi myös loistavasti alkupalaksi johonkin vähän hienommalle illalliselle. 

Kommentit (4)

Minna

Mä teen blineiksi ihan tavallisia lettuja, eikä hiivalla nostatusta tai muitakaan monimutkaisuuksia tarvita. Olen keliaakikko, joten käytän letuissa tattarijauhoja ja gluteenitonta jauhoseosta. Ehkä ei-gluteenitonta ruokavaliotakin noudattava saisi blinimäisyyttä lettuihin tuolla tattarijauholla? Mutta saaristolaisleipä sopii varmasti myös erinomaisesti noiden täytteiden kanssa, ja tosiaan hienostunut kombo. Näyttää herkulliselta - kiitos inspiraatiosta! :)