Lopetin lähes kokonaan aamuisen kahvin juonnin jonkin aikaa sitten ja siirryin vihreään teehen. Nykyään tee maistuu mielestäni paremmalle kuin kahvi.

 

 

   • Sopii laihduttajille: se kiihdyttää aineenvaihduntaa ja hillitsee näläntunetta

 

  • Sillä on havaittu myös olevan antibioottisia vaikutuksia, jotka estävät tulehduksien syntymistä

 

  • Katekiinit muun muassa tappavat ruokamyrkytyksiä aiheuttavia bakteereita

 

  • Vahvistaa myös ihmisen immuunijärjestelmää säännöllisesti nautittuna[[{"fid":"28294","view_mode":"full_body","type":"media"}]]  • Teen yleisesti sanotaan myös virkistävän hermostoa ja ehkäisevän uupumusta

 

  • Teen sisältämä fluori on hyväksi hampaille

 

  • Fyllokinonin, riboflaviinin ja nikotiinihapon on todettu edistävän ihon kimmoisuutta ja läpäisykykyä.Mukavia teehetkiä! 

Kommentit (19)

kata

Totta ovat nämä, mutta kannattaa muistaa myös kohtuus vihreän teen juonnissa kaikista sen hyvistä ominaisuuksista huolimatta. Ensinnäkin, vaikka siinä on vähemmän kofeiinia kuin vaikka kahvissa, sitä kuitenkin on teessä. Jos on kovin herkkä, stressaantunut tai vaikka taipuvainen paniikkikohtauksiin, teetä ei kannata kitata ihan hirveitä määriä. Tosin kuppi päivässä nyt ei ketään tapa. :) Toinen juttu, minkä oon ainakin itellä huomannut, on että hammaskiveä tuntuu kertyvän nopeammin, kun juon paljon teetä. Voi tosin olla että vaan kuvittelen. :D

Ja viimeisenä: vihreää teetä on tutkittu huomattavasti enemmän kuin mustaa teetä, koska se on maailmalla eniten käytetty teelaatu. Eli siis mitään takeita ei ole siitä, etteikö mustassakin teessä olisi vähintään yhtä hyvät terveysvaikutukset. Ja itse asiassa joidenkin lähteiden mukaan valkoinen tee olisi terveyden kannalta vielä parempaa kuin vihreä. Niin tai näin, niin kyllä sitä teetä silti kannattaa juoda. :)

Miss A

Vihree tee on mun suurta herkkua! Talvella ja syksyllä juon sitä lähes jokapäivä, mutta kesällä se jää. Varmaan siks kun kesällä tekee mieli juoda kylmempiä juomia =)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Kesällä voi tehdä jääteetä!:) Iso kannu vain täyteen jääpaloja ja sitruunaa!

Erika

Clipperin teet on parhaita, ai että ♥ En enää muita juokaan :) Kannattaa hei kokeilla teen kanssa eukalyptushunajaa, niiin hyvää.
Tuo eka kuva on supersöpö, ja muki on ihana!

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Ja niissä on niin söpöt paketitkin! <3 Kiitos! Joo toi muki on ihana munkin mielestä!

Vierailija

onko mielestäsi hölkkälenkki aamulla ennen aamupalaa hyvä juttu ? :D jostain luin että voi vaikuttaa negatiivisesti lihaksiin.. laihdutus ei minulla ole tavoitteena vaan pikemminkin tykkään vain käydä aamuisin lenkillä :) kiitos paljon vastauksesta!

Elisa
Liittynyt17.11.2015

En oikein osaa sanoa. Siitä on niin paljon juttua puolesta ja vastaan. Itselläni ei olisi energiaa urheiluun ennen aamiaista, joten en ole sen kannalla. En kuitenkaan sano, ettei kenenkään sitä kannattaisi tehdä :D Eipä musta taitanut hirveesti apua olla.

Senja

kiitos kun taas muistuttelit minua vihreän teen olemassaolosta!
juon sitä paljon talvisin, mutta kesän tullen teejuominen aina jotenkin jää. vaikka se on hyvää ja no, niin terveellistä! kuppi päivässä pitää ottaa taas tavaksi, vaikka sen iltapäiväkahvin tilalle;)

Paula

Kiitos tästä, tulikin monta uutta tietoa vihreän teen vaikutuksista :) Mitä vihreää teetä itse juot/suosittelisit? Itse juon paljon Twiningsin Pure Greenia, mutta olen kuullut, että noi "perus" pussiversiot on ihan yhtä tyhjän kanssa noiden terveysvaikutusten suhteen?! Liekö totta vai ei...

RmariannaS

Näin kesäisin ei kaiheasti tee mieli juoda lämpöistä, mutta olen keittänyt juurikin vihreääteetä ja tehnyt siitä sitten raikasta jääteetä kannullisen jääkaappiin. Ihanan virkistävää ja sitruuna sopii hyvin joukkoon raikastamaan entisestään! :)

kata

Hyvä postaus! Itseä ärsyttää valtava kahvin lipittäminen ja olenkin vähentänyt kahvin juontia. Nyt menee kaksi kuppia päivässä ja tavoite olisi, että kesän ajan pärjäisi pelkällä aamukahvilla. Kesällä sitäpaitsi kahvi maistuu pahalta. Täytyykin opetella juomaan nimen omaan vihreää teetä, ei siitä nyt ainakaan haittaa ole :)