#Money

Jotta päästäisiin sijoittamaan tarvitaan pääomaa ja mistä sitä pääomaa oikein saadaan?

Pääomaa voi saada useista eri lähteistä, koska tämä blogi käsittelee minun tarinaani ryysyistä rikkauksiin niin lähdetään siitä tilanteesta että ne rahat hankitaan työn kautta. 

Käytän itse 1/3 taktiikkaa, se tarkoittaa sitä että kaikista tuloistani aina 1/3 menee erinäisiin sijoituksiin.

Miten onnistun tässä?

Kun aloitin tämän minun piti hankki koulunkäynnin lisäksi 3 työpaikkaa. Päivisin opiskelin ja joka ilta + viikonloput vietin töissä. Tietenkään en välttämättä suosittelisi tätä koska vuorokautinen kotonaoloaika oli korkeintaan 8 h/vrk ja burnout lähellä. Fiksua tai ei oli seurattava unelmiaan..

Tienasin kyseisenä aikana sen verran että tuloistani 1/3 meni laskuihin (vuokra, puhelin, netti jne.), 1/3 käyttörahaa (ruoka, hygienia, urheilu, lomamatkat, matkakortti jne.) ja 1/3 sijoituksiin.

Esimerkki 

  • Netto tulot kk (käteen jäävä raha) :    2 000 €
  • Pakolliset kulut (1/3):                           666 €
  • Käyttöraha (1/3):                                 666 €
  • Sijoitukset (1/3):                                  666 €

 

Tämän laskelman mukaan vuosittainen säästö sijoituksiin olisi 8 000 €. Tietenkin se että saa kasaan 2000 € / kk nettona ei ole tietenkään helppoa varsinkin opiskelujen ohessa mutta se on kuitenkin mahdollista, hyvänä etuna viikonloppu ja iltatyössä on tietenkin lisät jotka varsinkin pyhinä tuovat kivan lisän palkkanauhaan.

Säästäminen ei ole helppoa mutta jos siihen asennoituu ja pitää siitä suunnitelmallisesti kiinni  on se mahdollista ihan jokaiselle!

Taloudellinen turva vaikka ei haluaisikaan sijoittaa rahoja on ainakin itselleni hyvin tärkeää.

En ole riippuvainen kenestäkään ja tiedän aina että mitä tahansa koskaan kävisi, pärjään aivan loistavasti ihan itsekseni myös taloudellisesta näkökulmasta.

Kannustan kaikkia nuoria naisia miettimään omaa taloudellista turvaa ja säästämään pienenkin osan jokaisesta palkasta pahan päivän varalle. Pienistäkin summista kuukaudessa kertyy ihan kiva potti jos sitä säännöllisesti laittaa sivuun :)

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Parikymppinen tyttö --> tavoitteena taloudellinen riippumattomuus ja muutama Chanelin laukku;) Blogissa sukelletaan tavoitteisiin niin talouden kuin myös materiaaliunelmien suhteen, pilkettä silmäkulmassa unohtamatta kuitenkaan ;)

Blogiarkisto