Venäläinen muoti on noussut esille useissa kansainvälisissä muotitapahtumissa, mutta muotivaatteiden hinnat ovat tulleet huimasti alas viime vuosien aikana. Ei huippusuunnittelijoiden mallistoiden vaatteet halpoja ole, muuta talouskriisin myötä niiden hinnat ovat hieman tulleet alas.

Syynä venäläisen muodin halpoihin hintoihin on ruplan kurssin romahtaminen. Ruplan kurssin tippuessa lähes puoleen vuonna 2014 alkaneen talouskriisin aikana venäläistuotteiden hinnat tippuivat myös roimasti.

Venäläinen muoti ja muotisuunnittelijat – The Russian Fashion Pack

Venäläinen muoti on erittäin otollista suomalaisille, sillä ilmasto on sama ja useat vaatemallit ovat suunniteltu sopimaan hyvin Suomen syksyyn ja jopa talveen. Tietysti myös venäläismallistojen helmiä ovat juhlavat asut muotinäytöksistä tutut överiksi ammutut futuristiset lookit.

Venäläinen muoti ei ole jostain syystä noussut muiden huippusuosituiden muotibrändien rinnalle edes naapurimaassa Suomessa. Maailmalla muoti on jopa arvostetumpaa kuin Suomessa. Omaan tyyliin voikin hakea jotain freesiä ja omaperäistä näiden suunnittelijoiden mallistoista. Venäläisten suunnittelijoiden ryhmä tunnetaan maailmalla myös nimellä ”The Russian Fashion Pack”.

 

Ulyana Sergeenko

Kazakstanilaista syntyperää oleva venäläinen muotisuunnittelija Ulyana Segeenko omaa nimeään kantavan brandin ja muotimalliston vuonna 2011 Moskovassa.

Ready-to-wear tyyppiseen mallistoon kuuluu vaatteita, laukkuja koruja sekä päähineitä.

Seuraa Ulyana Sergenenkoa instassa!

 

Elena Perminova

Siperiassa varttunut muotisuunnittelija on päässyt kivisen tien kautta huipulle. Huumediilailu 16-vuotiaana meinasi pilata suunnittelijan uran jo ennen sen alkua, mutta rikkaan vanhemman miehen toimesta vankilatuomiolta vältyttiin.

Katutyylistä tunnettu venäläissuunnittelija on nykyään yksi Russian Fashion Pack suunnittelijoista ja muotipiireissä erittäin tunnettu nimi maailman laajuisesti.

Seuraa Elena Perminovaa instassa!

 

Vika Gazinskaya

Vika Gazinskaya julkaisi oman brändinsä jo vuonna 2006. Siis jo reilusti ennen 2014 alkanutta talouskriisiä ja nousi maailman huipulle heti tämän jälkeen. Misrolava Duman ja Ulyana Sergeenko kanssa Vika kuuluu Venäjän arvostetuimpiin muotimoguleihin.

Gazinkaya on tunnettu katutyylisistä vaateistaan, mutta viimeisimmät mallistot ovat hieman lähteneet raiteiltaan. Jää vain nähtäväksi pärjätäänkö näillä nykyisillä luomuksilla enää maailmalla tai edes venäjällä.

Seuraa Vika Gazinskayaa instassa!

 

Anya Ziourova

Anya luetaan osaksi Venäjän Fashion packiä vaikka hän ei muotisuunnittelija olekaan. Hänen osaaminen sijoittuu kuitenkin vahvasti nykymuodin puolelle ja tunnetut muotimediat Tatler Russia ja Allure Russia ovat saatu lokalisoitua Venäjälle osittain hänen avullaan. Maailmallakin arvostusta niittänyt entinen Voguen työntekijä on paikkansa ansainnut Venäjän muodin huipulla.

Seuraa Anya Ziourovaa instassa!

 

Kira Plastinina

Jo vuonna 2007 suunnittelijan ollessa vasta 15-vuotias avattiin ensimmäinen Kira Plastine liike Moskovaan. Nykyään brändin nimeä kantavia liikkeitä on jo yli 300. Brandi pyrki laajentamaan vuonna 2008 myös Yhdysvaltojen markkinoille, mutta yritys päätyi konkurssiin.

Erityisen tunnetuksi suunnittelijan ovat nostaneet supertähdet, jotka ovat pitäneet hänen muotiaan yllä täysin pyynteettömästi. Kira Plastininaa on nähty muun muassa Lindsay Lohanin ja Paris Hiltonin päällä.

Seuraa Kira Plastininaa instassa!

 

Venäläinen muotiguru Slava Zaitsev kommentoi talouskriisin aikaista muotia

Slava Zaitsev sanoi leikkausten olevan nyt todella yksinkertaisia ja siinä piilevän koko malliston nerous. Myös lolita vaikutteita aikuisten naistuen muotiin tuonut muotiguru sanoi ”Talouden ollessa kriisissä, sielu kaipaa juhlaa”. Monet venäläissuunnittelijat tekevät nyt käytännöllistä, mutta juhlavaa muotia, mikä yhdistää voimakkaat värit ja pehmeät muodot.

Venäläinen muoti sopii siis suomalaisille naisille mukavasti myös talvikäyttöön.

Kommentit (0)