Olen alkanut kiinnostumaan raakakakuista ja raakasuklaasta, vaikka en ole niitä kovin usein tehnytkään. Raakasuklaata uskallan tehdä nykyään itse, sillä huomasin sen olevan helppoa hommaa, kun teimme suklaata Johanneksen kanssa. Raakakakkujen teko on jäänyt vähäiselle, sillä kerran teimme ystäväni kanssa raakakakkua aika lailla oman ohjeen mukaan, eikä kakusta tietenkään tullut sellaista, kuin piti. 

Eilen pääsin tekemään ihan oikeaoppista raakakakkua kahvila Ruplassa, GreenStreetin raakakakku workshopissa. Teimme basilika suklaakakun, mikä maistui erittäin hyvältä! Aluksi hieman kummastelin sitä, että miltä basilika mahtaa maistua kakussa, mutta se sopi hyvin suklaan kanssa. Kakkujen teko ei ole vaikeaa, mutta meidän kakun koristelu ei mennyt ihan putkeen. Kaunista kakkua siitä ei tullut, mutta maku oli hyvä. 

Pidän raakakakuista myös siksi, koska ne ovat luontaisesti gluteenittomia, ainakin Ruplassa olevat kakut. Olen hengenvaarallisesti allerginen kotimaisille viljoille, vehnä, ohra, ruis, kaura, joten ruoan on oltava luontaisesti gluteenitonta. Raakakakuissa on myös se hyvä puoli, että niitä ”ei tarvitse” syödä paljon, sillä yksi kakkupala vie makean himon. Itse söin yhden palan, enkä olisi pystynyt syödä toista palaa heti perään, sillä kakku oli aika tuhtia tavaraa. 

Jos kiinnostuit workshopista, käy piipahtamassa Ruplassa, tai GreenStreetin nettisivuilla. :) Omasta mielestäni workshop oli tosi kiva kokemus! 

 

Yesterday I got to bake a raw cake at coffee shop Rupla. We made a chocolate cake with some basil mousse on top of it, and it tasted very good. The cake was a succes, even though it does not look very pretty. haha. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

22- vuotias helsinkiläinen, joka bloggaa intohimostaan muodista ja pukeutumisesta, sekä lifestyleä unohtamatta. Paljon kuvia sekä positiivisia fiiliksiä blogissa! minna.somero@hotmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2015

Kategoriat