Tästä aiheesta multa on kysytty paljon, ja nyt halusin tehdä lyhyen katsauksen balettivuosiini. En ole kovinkaan monesti puhunut aiheesta eikä syy ole ollut se, ettenkö pystyisi puhumaan balettivuosistani tai se olisi liian arka aihe. Syy on ollut se, että olen halunnut ottaa hieman etäisyyttä baletista täällä blogissani, sillä se oli lähestulkoon koko elämäni. Lopetin baletin n. vuosi sitten, ja halusin jättää baletista puhumisen vähäksi aikaa kokonaan pois. Nyt minusta on sopiva aika ottaa aihe esille, kun olen pitänyt pidemmän tauon baletista.

Olen koulutukseltani ammattibalettitanssija ja suoritin myös lukion ja valmistuin ylioppilaaksi. Aloitin balettiharrastuksen Kokkolassa täyttäessäni juuri 14 vuotta, mikä on lajiin katsoen aika myöhään. Harrastin myös monia muita juttuja, kuten futista, joka oli minulle tärkeä harrastus. Päätin kuitenkin panostaa balettiin täysillä silloisen opettajani suuresta kannustuksesta sekä uskomisesta baletilliseen kehitykseeni. Aluksi treenasin monta vuotta nuorempien tyttöjen kanssa joka sai motivaationi lajiin kasvamaan, sillä halusin päästä samanikäisteni tunneille. Treenimäärä kasvoi nopeasti, ja suureksi yllätyksekseni pääsin ensimmäisen balettivuoteni aikana Suomen Kansallisoopperan Balettioppilaitoksen kolmivuotiseen erikoiskoulutukseen. Kursseja pidettiin n. 3-4 kertaa vuodessa. Olin kurssin toisella vuosikurssilla ja minun tuli tehdä päätös hakisinko Kokkolassa normaliin lukioon, vai Helsinkiin Suomen Kansallisoopperan Baletioppilaitoksen ammatilliseen koulutukseen, sekä Helsingissä olevaan lukioon, sillä syksyllä minulla alkaisi lukio. Kävin pääsykokeessa ja tulin valituksi Suomen Kansallisoopperan Balettioppilaitoksen ammattilliseen koulutuukseen ja lukioon. Valituksi tuleminen kyseiseen kouluun oli sokki sekä unelmien täyttymys.

Ammattitanssijan koulutus ja lukio kesti 3 vuotta, mutta itse suoritin ne neljässä vuodessa jalkaleikkauksen takia. Muutin Venäjälle kolmantena opsikeluvuotenani päästessäni Pietarin Vaganovan Balettiakatemiaan. Vietin siellä syksyn/ alkutalven, mutta tulin vammautumisen takia sairaslomalle Suomeen. Suoritin ammattitanssijan tutkinnon ja lukion loppuun tuona aikana. Kesän jälkeen työskentelin Suomen Kansallisbaletissa talveen saakka, mutta halusin mennä Venäjän Vaganovan Balettiakatemiaan kehittymään tanssijana vielä lisää, ja muutin takaisin Pietariin opiskelemaan samaiseen balettiakatemiaan. Minulle on tullut kehooni vammoja mikä on tavallista balettitanssijoille, mutta tanssittuihin vuosiini nähden vammoja oli tullut aika monta. Muutama uusi vakava vamma tuli myös Venäjällä tanssiessani. Tulin Suomeen kesällä 2014 lukukauden loputtua, ja päätin jättää baletin joksikin aikaa, sillä tahdon, että kehoni on terve. Olisin voinut jatkaa tanssia vielä jonkun aikaa kehoani ajatellen, mutta koska vammat eivät ole mitään pikkuruhjeita päätin, että nyt on aika hellittää tahtia. 

Nykyään en tanssi balettia enää työkseni, mutta tanssi tulee olemaan aina lähellä sydäntäni. Balettia en tahdo tanssia enää täyspäiväisesti, mutta minusta on kiva olla mukana erilaisissa projekteissa tanssijan roolissa, kuten esimerkiksi musiikkivideoilla joissa olen tanssinut. (Linkit videoihin tekstin lopussa.)

Kerroin miten baletti oli koko elämäni ja panostin siihen kaikkeni. Nykyään tuo sama intohimo on siirtynyt bloggaamiseen, ja tämä työ on suuri ilo, nautinto sekä intohimoni. Olen tyytyväinen päätökseeni baletin suhteen, enkä malta odottaa mitä kaikkea tulevaisuus tuo tullessaan!

Tästä balettiaheesta saattaa olla jotain kysymyksiä joihin voin vastata uuden postauksen muodossa. Jos jotain kysymyksiä tulee mieleesi, laitathan kommenttiboksiin viestiä ja vastaan näihin ilomielin. :)

Musiikkivideot: 
GFM- Kunnes Maailma Herää TÄSSÄ LINKKI
RONYA- Work Harder TÄSSÄ LINNK

Here is a short version of my ballet history: I'm a professional ballet dancer, and I started dancing when I was 14 years old. After a few years of dancing I got chosen to Finnish National Opera Ballet School to become a professional dancer. I studiet also in high school at the same time. I have also studied in St. Petersburg at Vaganova Ballet Academy, I was working in Finnish National Ballet, I went back to Vaganova Ballet Academy, and after that I stopped dancing. I have many injuries and that is the reason I'm not dancing anymore, because I want that my body is healty. I have been dancing on music videos and I like to do those kind of projects as a dancer.

Ballet was my passion, actually my whole life, and now the same passion and joy has moved to blogging. I really enjoy blogging and I want to be a better blogger everyday more and more. I'm very happy of the decision I made about my dancing career, and I'm anxious to see what the future is goin to bring into my life! :)

Music videos: 
GFM- Kunnes Maailma Herää LINK HERE
RONYA- Work Harder LINK HERE

Kuvat ottanut Julia Namrood, editointi minä.
Photos taken by Julia Namrood, edited by me. 

 

Kommentit (5)

saara

mua ois lähinnä kiinnostanu minkälaista on työ ammattitanssijana, esimerkiks minkälainen on tavallinen päivä siellä kansallisbaletissa? Ehkä voisit tehä jonku siistin haastiksen jonku tanssijan kanssa joka on siel nyt töis!!

MINNASOMERO
Liittynyt17.11.2015

Hyvä idea tuo haastis, mutta pystyn vastata myös itse millaisia päiviä tanssijoilla on Kansallisbaletissa. :)
Kiitos kommentista!

Heidi

Haluisitko myös kertoa elämästäsi Venäjällä? Olitko venäjää? Ehditkö tutustumaan pietariin?

Olen kerran käynyt Pietarissa ja yllätyin todella positiivisesti. Siistiä ja kaunista oli (ainakin Pietarin keskustassa). metro oli hyvin siisti ja en kokenut että ei olisi ollut turvallista. Kallista oli ainakin silloin ja ravintoloissa joutui odottamaan ikuisuuden. Enää en matkustaisi hyvin kämäsellä laivalla, matka oli kaikin puolin kamala, mutta Pietarista ei juuri ole moitittavaa ja voisin matkustaa uudelleen.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

22- vuotias helsinkiläinen, joka bloggaa intohimostaan muodista ja pukeutumisesta, sekä lifestyleä unohtamatta. Paljon kuvia sekä positiivisia fiiliksiä blogissa! minna.somero@hotmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2015

Kategoriat