Tässä tulee eilen lupaamani haastattelu Sara Maria Forsbergista, joka käyttää nykyään taiteilijanimeä Saara.

Mikä on ollut parasta singlen ja levyn teossa?

Parasta on ollut se, että levy-yhtiö on innostunut tästä kappaleesta.

En kirjoittanut itse tätä biisiä, mutta sen äänitys ja seuraaminen, miten se biisi on kehittynyt julkaisupäivään asti, on ollut siisteintä.

Levyn teossa parasta puolestaan on biisien kirjoittaminen. Se onkin hienoa tässä koko jutussa, kun saa tehdä omia sanoituksia. Olen hyvin luova persoona, ja on myös hienoa kun saan itse luoda musiikkia.

Milloin koko levy tulee julki?

Levy tulee julki joko tulevana syksynä tai talvena, riippuen siitä miten EP menestyy. Olen hyvin innoissani koko levystä, sillä olen kirjoittanut siihen itse musiikkia.

Mikä on tulevan levysi tyylisuunta?

Tällä hetkellä teemme urbaania poppia, mikä onkin haastava, mutta samalla helppo genre; Popista on helppo tykätä, mutta hyvää poppia on hankala tehdä.

Tahdotko tehdä jotain muuta tyylilajia jatkossa?

Tykkään tästä mitä nyt tehdään, koska siinä on oikeanlainen energiataso. Yks mun unelma on, että jossain vaiheessa vois tehdä jonku random indie pop -albumin, koska kuuntelen myös paljon indietä.

Mitä haluat välittää kuulijoille biisiesi kautta?

Kirjoitan tosi paljon biisejä itse, ja oonkin tosi kiitollinen siitä, että EP:lle ja albumille tulee myös sanoittamaani musiikkia. Kirjoittamillani lauluilla haluan välittää aitoutta ja luoda mahdollisuuden kaiken ikäisille samaistua teksteihin. Ensimmäinen sinkkuhan on tosi yksinkertainen, mutta haluan kirjoittaa vähän syvemmistäkin tunteista. En halua olla kuitenkaan liian syvällinen, mutten pelkästään mikään ”supersimppeli”, jolta tulee pelkästään pilipalimusiikkia. Mulla on oikeesti myös kerrottavaa.

Kuinka moneen maahan tämä single menee levitykseen/myyntiin?

Ihan maailmanlaajuisesti. Käytännössä kaikkiin Universalin toimistoihin, eli noin 80 maahan. Hih, eli aika levotonta aikaa tulee olemaan! Single on nyt kuitenkin saatavissa Spotify:ssa ja sitä aloitetaan promoamaan Jenkeissä kesällä. 

Näytellessäsi elokuvaroolissa, opitko jotakin merkittävää, jota olet voinut hyödyntää levyn teossa?

Joo, ehdottomasti! Musiikkia kirjoittaessa saattaisi helposti muuttua snobiksi ja jopa ajatella, ettei sillä ole mitään väliä, jos joku biisi ei levylle päädykään. Elokuvia tehtäessä täytyy kuitenkin ottaa huomioon kaikki 200 ihmistä kuvauspaikoilla. Silloin ei voi olla ”mitä väliä” –asenteella, vaan on otettava heidät kaikki huomioon ja oltava hyvä kollega. Olen myös oppinut selkärankaa ja vilpitöntä työntekoa. 

Mikä oli viimeisen vuoden kohokohta?

Levytyssopimuksen allekirjoituspäivä on jäänyt parhaiten mieleen. Silloin oli kyllä sellaiset tärinät päällä, ettei ole ikinä aikaisemmin ollut. Se oli niin sinetöivä hetki, ja tajusin, että nyt ollaan oikeasti tekemässä musiikkia. Kaikki lähti siitä Youtube –videosta, ja nyt siitä tuli jotain näin konkreettista! Silloin levytyssopimusta kirjoittaessa oli aivan mahtava fiilis, ja se tulee olemaan varmaan aina yksi elämäni kohokohdista.

Miten kulunut vuosi on muokannut sinua?

Jouduin kasvamaan aika nopeasti, koska asuin kotona 19-vuotiaaksi asti, mutta sen jälkeen en muuttanut tavanomaisesti toiseen kaupunkiin, vaan ihan toiselle puolelle maapalloa. Silloin joutui ottaa heti kaikki ohjat käsiinsä ja piti hoitaa itse auton vakuutukset, asunnon vuokraus ja muut kustannuksiin vaikuttavat asiat. Eli kaikki ne, mitä olen lapsuudesta asti pelännyt (naurahtaa). Siinä piti oikeasti aikuistua pikaisesti, mikä on ottanut aika paljon, mutta kasvattanut hirveästi ja muuttanut myös ihmisenä. 

Viisi salamakysymystä: 

Kahvi vai kaakao? – Kaakao

Suklaa vai jätski ?- Jätski

Iltauninen vai aamu-uninen? – Iltauninen, Olen niin iltauninen, herään kello 7.00 viikonloppuisinkin!

Lippis vai pipo? -Ai että, tuo on paha.. Ehkä pipo kumminkin.

Ensimmäinen julkkisihastuksesi ? – No tämä perus, Leonardo Di Caprio, mutta ei enää!

Muistan kun oltiin alakouluikäisinä Saran kanssa samalla lastenleirillä, ja päivän päätteeksi iltanuotiolla oli erinäisiä kilpailuja. Sara valittiin näistä yhteen, jossa tehtävänä oli tehdä ”uskottavin nauru”-esitys. Hyviä kilpailijoita oli kaikki, mutta kun Saran vuoro tuli, alkoi semmoiset huutonaurut Saran suusta mikä sai kaikki leiriläiset nauramaan vedet silmissä. Luonnollisesti Sara voitti kilpailun.

Sara siis on aina ollut tosi hyvä näyttelijä ja hänen huumori- ja tilannetaju on mitä mahtavin! Sara on myös aina ollut ”se laulaja tyttö” ja ihailen Saran ääntä suuresti.

Tämmöinen pikku stoori. :) 

Kuuntele Saaran uusi Ur Cool -biisi täältä!

 

What have you liked the most while making the single and album?

It has been great to see the whole record company get enthusiastic with my song. I didn´t write it myself, but recording it, and to be able to see how the song has developed during the time until it was published has been the most amazing thing.

Writing the lyrics by myself has been just fantastic! I am very creative person and it is awesome to create music by myself.

When will the album be released?
Possibly during the coming autumn or winter. It all depends on the success of the EP. I am very excited of the album since I have personally written some of the lyrics.

What is the genre of the album?
Currently we are making urban pop music which is challenging, but at the same time easy genre; It is easy to like pop music, but it is not easy to make high quality pop.

Would you like to try any other genre in the future?
I like the music we are now doing, because it has the right type of energy. One of my dreams is to release a random indie pop –album since I listen quite a bit to indie, too. 

What would you like to convey to the listeners through your music?
I write a lot of lyrics myself and I am very thankful that some of my songs will be on the EP and the album. I would like to create a possibility for my listeners to relate to my music. My first single is very easy going, but I would like to sing about some deep feelings too. Having said that I don´t want to be too deep nor a “super simple” artist. I really have some thoughts on my mind that I would like to share through music.

In how many countries your new single will be released?
Around the globe! This basically means that it will be released in all of the Universal´s Offices, which means about 80 countries. Haha! I´ts going to be quite a fuzz! The single is currently available on Spotify and it will be promoted more during the summer, even though it is available all ready.

Have you learned something significant, while you acted in a movie that you have been able to use, when making your album?
Definitely yes! While writing your music, it would be so easy to become a snob and even think that it is not that big deal if some of your lyrics will not be released. But when acting in a movie you have to consider all of those 200 people who work at the scenes. There is no room for “I can´t care less”-attitude. You have to be nice co-worker to all of them.

What has been the highlight of the past year?
I have to say the day when I signed contract. I have never got such vibes before, since that was when I realized I am going to make music for real. It all started from the one Youtube-video and now it became so real!

How has the past year changed you?
Well, I had to grow up very fast, because I lived with my parents until I was 19, and then I moved overseas! I just had to take control over the situation and deal with car insurances, rental of apartment and costs. Basically all the things I have been afraid of my whole life! haha!

 Five snap questions:

 Coffee or hot chocolate? Hot ChocolateChocolate or ice cream? Ice cream

 Sleeping in the evening or in the morning? In the evening, totally! I wake up at 7 am even during the weekends!

 Cap or hat? Oh, that´s hard one.. maybe hat.

 Your first celeb crush? Well.. This is very basic: Leonardo DiCaprio (but not anymore!)

Kommentit (2)

MINNASOMERO
Liittynyt17.11.2015

Hitsi sekö ei vieläkään toimi!? Laitoin jo viime viikolla viestiä asiasta ja he sanoivat, että saivat sen toiminaan. Laitan sinne heti viestiä! Kiitos kun ilmoitit! :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

22- vuotias helsinkiläinen, joka bloggaa intohimostaan muodista ja pukeutumisesta, sekä lifestyleä unohtamatta. Paljon kuvia sekä positiivisia fiiliksiä blogissa! minna.somero@hotmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2015

Kategoriat