Valokuvaus. Se on juttu jossa pääsen toteuttaan itseäni kuvien kautta ja laittaan kaiken luovuuden peliin. Nautin suuresti, kun otan kameran käteen ja alan näpsiä kuvia. Olipa se suunniteltu kuvaustilanne, nurkan takaa löytyvä upea rakennus tai maisema. Kuvaan kaikkea laidasta laitaan mikä kolahtaa itseeni. 

Ekan oman kamerani sain n.12 vuotiaana, pinkki pieni pokkari. Sillä kuvasin hurjasti ja varsinkin matkoille lähtiessä mietin, että nyt saa taas lisää kuvattavia juttua. Kun valmistuin tanssijaksi ja ylioppilaaksi ( 17 facts about me - postauksessa lisää itsestäni ) halusin ostaa itselleni lahjaksi jotain sellaista, mitä ei ihan joka päivä tule hankittua. Merkkilaukkuja ja kenkiä pyörittelin päässäni kunnes tajusin, että kameran mä ostan! Apua sain kavereilta mutta kauppaan mennessä muistan sanoneeni: Kameroista en tiedä mitään mutta haluan hyvän peruskameran. No ostin Canonin 600D rungon ja siinä tulleen putken. Heitin ilontanssin kotona kameran kunniaksi! 

Enpä sillon tienny mitä kaikkea mun järkkärin ostosta seuraisi. Kuvasin paljon ja kuvat julkaisin lähinnä Instagramissa. Multa myös kysyttiin, että miksi jaksan nähdä niin paljon vaivaa instakuvien ottamiseen. Kuvan otto, siirto koneelle, muokkaus, siirto puhelimeen, viimeistely, ja sit Instaan. No mulle se ei mikään vaiva ollut vaan nautein siitä. 

Blogin halusin laittaa pystyyn mutta sillon ei vielä ollut oikea aika sille. Tanssein vielä balettia kokopäiväisesti enkä olisi kerennyt tehdä blogia siinä määrin miten halusin. 

Toisen kerran muutto Venäjällle oli mun kuvaus innostuksen "käännekohta". hah. Kuvasin aina kun oli vapaa- aikaa. Instaan lisäilyt ei enää riittäny ja päätin, että kun muutan takaisin Suomeen aloitan blogin. Kesällä 2014 tulin Suomeen ja lopetin baletin vammojeni takia. Tein pätöksen mikä oli todella raskas. Oikea päätös mutta vaikea. Sillon kuvasin vielä enemmän. En tiennyt mitä haluaisin tehdä tulevaisuudessa ja sehän hiukan ahdisti. Epätietoisuus ei ole kiva. Kuvasin ja kuvasin, sillon en miettinyt mitään muuta kuin kuvaamista. Sain tuoda visuaalisuuteni ja luovuuteni esiin, mikä on vahva osa balettia sekä itseäni. Tajusin myös, että tätä haluan tehdä jotenkin enemmän. 

Muoti on mulle intohimo valokuvauksen rinnalla. Blogin aloittamista mulle ehdoteltiinkin ja siitä halukkuus bloggata sai lisä-sysäyksen. Blogini aloitin kesällä 2014, elokuussa. Ostin uuden objektiivin jotta tulisi tehoja ennemmän ja talvella hankein tehokkaamman kameran ja objektiivin. SUURTA ONNEA koen tämän blogin aloittamisesta. Saan toteuttaa itseäni joka päivä ja laittaa luovuuteni kehiin. Nautin tästä. Kaikki on tapahtunut hyvin nopeasti, n. puolen vuoden aikana aloitin blogin ja sain siitä työn itselleni. Niin kiitollinen olen joka päivä!  Baletti oli mun elämän yksi tärkein asia, se ei ollut työ vaan elämäntapa. Samaa koen bloggauksesta. Se on mun elämäntapa, sitä en tee muutamaa tuntia päivässä ja jätä tauolle loppu päiväksi. Kuvaan paljon, mietin postauksia etukäteen, kirjoitan ideoita ylös ja tärkein, pyrin kehittymään tässä koko ajan. Haluan oppia uutta ja paljon mun tulee kehittyä bloggaajana ja kuvaajana. Se on myös juttu mikä kiehtoo mua suuresti. 

Kuvat on tärkeä osa blogissani mutta en pystyisi pitää pelkkää kuvablogia. Tahdon luoda kokonaisuuden tekstien kautta ja kertoa omia ajatuksiani täällä. Kun tänne julkaisee välillä hieman henkilökohtaisempia juttuja, ne tuntuu vielä enemmän läheisemmiltä asioilta. Kuten se, että jaan pienen osan omia ajatuksia tällä luo musta blogilleni suuremman merkityksen. 

Näiden sanojen siivittämä lähdenkin kuvaileen Julian kanssa asukuvia ulos. Mukavaa tiistaita kaikille ja toteuttakaa joka päivä just sitä juttua mitä kohtaan teillä on suurin palo! 

xx Minna 

Kuvat Instagramista @minnasomero

 

Kommentit (1)

MINNASOMERO
Liittynyt17.11.2015

Moikka! Onpa kiva kuulla, että kuvat mieluisia! Kiitos! :)
Hmm, ei varmaan vika ole kuvaajassa, sillä paljon objektiivit vaikuttaa kuvien ottoon! Tarkista aukon säädökset, lähikuvissa käytän usein 1.8 ja kokokuvissa 2.8 aukkoa. Oma objektiivini on Sigman 50mm 1.4. Tällä joutuu mennä hitusen kauemmaks ottaesssaan ihan lähikuvia. Kokeile siis lähiksissä mennä vähän kauemmas ja postauksiin laittaessa rajaa kuva mieluisaan kokoon. Voisiko se auttaa? :)

Olympuksesta en valitettavasti tiedä, mutta voisin suositella macrolissiä siihen! Kameraliikkessä he osaavat auttaa ja sieltä voi kysyä neuvoa kameran tarkkojen säädösten suhteen!

Oliko tästä apua jonkun verran? :) Kysy toki jos jotain vielä mielessä! :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

22- vuotias helsinkiläinen, joka bloggaa intohimostaan muodista ja pukeutumisesta, sekä lifestyleä unohtamatta. Paljon kuvia sekä positiivisia fiiliksiä blogissa! minna.somero@hotmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2015

Kategoriat