Tämä viikko on suorastaan hurahtanut kohta läpi, ihan täyty tarkistaa, että onhan tänään perjantai. No onhan se ja mun perjantai päivä näyttää suht rauhalliselta. Usein, tai oikeastaan aina mun aamu menee nykyään samaa rataa: heräämisen jälkeen nopsat aamupuuhat jonka jälkeen läppäri auki, kaksi isoa mottia, ( jep kunnon mottia) kahvia ja samalla katsastan s.postit + muut blogi hommat. Tältä näyttää mun perus aamu. Syy miksi kerron tämän tulee tässä: keskiviikkona meille Cocovi-haastelaisille pidettii Jaakko Halmetojan ravintoluento, missä hän kertoi miten itselleen oikeanlainen ravinto edistää treeniä, sekä kokonaisvaltaista hyvinvointia. Hätkähdin suorastaan siihen faktaan, miten 1/2 litraa vettä ennen minkään muun ruoan/ juoman nauttimista tekee jopa ihmeitä omassa hyvinvoinnissani. Kyllä, olen kuullut tämän ennenkin, että vettä tulisi juoda juuri tuo määrä aina aamuisin. Mutta kuinkas moni meistä tekee niin? Itse en ole tätä toteuttanut ennen kuin eilen aamulla sitten 1/2 litraa vettä nassuun, jonkä jälkeen annoin itselleni luvan ottaa kahvimottini läppärin ääreen. Vaikutuksen huomaskin jo melkeen heti: tukkoinen olo katosi nopsaa, kun keho sain runsaasti nestettä osakseen, sekä virkosin nopeasti aamukoomasta. Uein mulla kestää herääminen aika kauan, tarkottaen sitä, että vaikka olisin herännyt jo tunti sitte saattaa kroppa tuntua vielä tosi uniselta. 

Mutta siis tämän 1/2 litran veden juonti auttoi mulla kyllä saamaan päivän käyntiin! Ei siitä mitään ihme fiiliksiä tule mutta huomasin selvän eron veden lipittämisen jälkeen. Toiset perusasiat ovat mm nämä: Nuku. Tämäkin on kuultu monesti. Untenmaille meneminen siirtyy valitettavan usein liian myöhäseksi eikä asiaa paljon auta se, että aamulla nukkuisi pitkään. Itse en halua nukkua pitkään, sillä silloin menee iso osa päivästä ihan hukkaan. Tärkein on nimittäin se, että menisi aikasemmin nukkumaan ja pystyisi herätä jopa suht pirteenä. Uni vaikuttaa oikeasti paljon omaan mielialaan ja suorituskykyyn päivän aikana. Liian kauan oon mennytkin vähillä unilla mutta nyt haluan tehdä muutoksen. 

Paljon tuli uutta infoa ja kaikkea en pysty tässä jakaan mutta ravinnosta vielä sen verran, että mitä värikkäämpiä kasviksia/ marjorja / vihanneksia syöt, sitä monipuolisemmin tulee eri terveysvaikutteita kehoosi. Mustikat on vallan jees esim. silmille! Tämän olen kuullut omalta isältäni jo pienenä mutta itse aloitin popsimaan mustikoita nyt säännöllisesti, semmoset 200g päivässä. Läppärin ruutua tulee päivän mittaan tuoijotettua paljon, siispä mustikoita vaan nassuun!  Saimme myös muuten TFW.n ja Cocovin Soturipakkauksen mikä sisältää kalaharin suolaa, raaka kaakaojauhetta, maca- jauhetta, kookosöljyä sekä spirulinaa. Näitä sitten vaikka smoothien sekaan! Jos on muuten hyviä supersmoothie ohjeita niin niitä kaivataan! :) 

Vinkit ihan perus juttuja mutta ei niiden terveysvaikutuksista muuten puhuttais, jos eivät toimisi. :) 

1415.jpg5.jpg0mms915.jpg

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

22- vuotias helsinkiläinen, joka bloggaa intohimostaan muodista ja pukeutumisesta, sekä lifestyleä unohtamatta. Paljon kuvia sekä positiivisia fiiliksiä blogissa! minna.somero@hotmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2015

Kategoriat