Otsikko on lainaus yhdestä erittäin inspiroivasta kirjasta.


Facebookin operatiivinen johtaja Sheryl Sandberg on kirjoittanut osuvan kirjan siitä, että naisten pitäisi tavoitella enemmän työelämässä. Lean In -kirjassa pohditaan, miksi naiset pysyttäytyvät taka-alalla urallaan, eivätkä tavoittele unelmiaan. Sen sijaan, miehet ovat lähes aina johtoasemassa ja naiset luovuttavat liian helposti asian suhteen.


Sandberg tehostaa, että nykyään naiset ovat onnekkaita, kun voivat vapaasti luoda uraa. Vuosikymmeniä sitten vaihtoehtona oli lähinnä jäädä hoitamaan kotia. Olen onnellinen että ajat ovat muuttuneet siltä osin - en tiedä, olisinkohan ollut yhtä tavoitteellinen viisikymmentävuotta sittenkin, eheh, mutta nykyään, perheen perustaminen ei ole todellakaan ensimmäinen intressi. Tämän takia, tälläiset ihmiset kuten Sandberg - inspiroi aivan mielettömästi!  


Tietenkin on tärkeää, että jokainen saa tehdä omat valintansa elämässään ja niin pitäisikin olla. Mutta työelämässä asia eivät ole silti paljon muuttuneet, miehet ovat siltikin enemmän  johtoasemissa. Sandberg kuvaa osuvasti, että naiset aliarvioivat itseään ja kykyjään, siinä missä miehillä on luontainen taipumus ajatella, että pystyy mihin vain. Selvästikin?


Varmasti moni nainen, voi samaistua juurikin tuohon itsensä aliarvioimiseen. Ensimmäinen askel on uskoa itseensä, ja siihen että kaikki on mahdollista. Kukaan ei saa ylennystä ellei kuvittele ansaitsevansa sitä. Sen sijaan, että sanoo että ''en minä pysty siihen'' voisi vaihteeksi sanoa että, no miksipäs en.


TEDtalks sivustolla on inspiroiva video jossa pohditaan sitä mitä kirjassakin. Olen katsonut tämän videon jo jonkun aikaa sitten, ja kun kuulin kirjasta, halusin lukea sen mahdollisimman pian. Mielenkiintoni heräsi, sillä ihailen vahvoja naisia, joilla on tavoitteita edetä elämässään ilman että mikään estää. Niitä, joille kaikki on mahdollista. 


Ihailen jo Sandbergin tapaa pitää presentaatio kuten tässä videolla. Itse törmäsin tähän TEDtalks sivustoon koulun ekana vuonna, kun piti harjoitella esitelmien pitoa. Vaikka pahin jännitys on ohi - ihailen kaikkia jotka osaavat puhua noin vakuuttavasti yleisön edessä!


Tässä linkki: 


https://www.ted.com/talks/sheryl_sandberg_why_we_have_too_few_women_leaders#t-823267


 ''Don't Leave Before You Leave.''


Tuohon lainaukseen kiteytyy useimpien naisten ajattelumalli; Kirjassa pohditaan myös valintaa uran ja perhe-elämän välillä. Tärkeää on kuitenkin se, ettei jää taka-alalle ennenkuin on tarve. Jos haluat lapsia viiden vuoden päästä, niin voit silti tavoitella elämääsi ja luoda uraa nyt. Älä lähde, ennenkuin lähdet. Nainen pikkuhiljaa vetäytyy taaksepäin ja miettivät onko ura ainoa asia elämässä, onko edes järkeä tavoitella mitään jos teen sitä tai tätä viiden vuoden päästä.


Suosittelen kirjaa ihan kaikille, jotka tarvitsevat inspiraatiota. Kirjassa on hyvä sanoma, joka varmasti jää mieleen. Ja uskon, kuten varmasti moni muukin, että Sandbergin sanoma menee perille. Ehkä nopeammin kun voimme uskoa.


''You should remember to seek and speak your truth''


-Marjo


 


 

Kommentit (0)

Seuraa