Believe that you can and you’re halfway there.

Olin vielä vuoden alussa hukassa elämäni kanssa. Kovasti määrätietoisuus on aina vienyt minua, ja ajattelin, että vielä jonain päivänä mä saavutan kaiken mitä haluan. Kuitenkin se päämäärä oli vielä epäselvä. Olen viimeiset vuodet koulussa miettinyt pääni puhki, mikä on se juttu mitä  minä oikeasti haluan. Entä jos kaikki olisi mahdollista?

Tein vuoden alussa tämän postauksen MyCosmoon, jossa korostin miten tärkeää on asettaa tavoitteita . Sain inspiraation aarrekartasta, jonka idean luin Start Living Your Best Life -blogin Elisalta (linkki täällä). Tein myös aarrekartan itselleni, mutta olin silti epäileväinen. Kirjoita haaveesi ylös/ visualisoi ne, niin ne toteutuvat. Voiko niin käydä?

Kuten ehkä huomaa - en ota kauhean kevyesti tätä asiaa. Miksi en toteuttaisi, tai ainakin yrittäisi toteuttaa unelmiani? Minulle on pienestä asti sanottu, ettei mikään tule helpolla. Olenkin tottunut tekemään töitä saavuttaakseni tavoitteet. Kaikki on mahdollista, jos teet kovasti töitä ja sinulla on oikea asenne. Minua inspiroi ihmiset - jotka paiskivat kovasti töitä unelmiensa eteen ja luovat uraansa rohkeasti ja ovat aloittaneet tyhjästä.

Tie ei ole minulle aina ollut helppo. On ollut epäonnistumisia, olen meinannut luovuttaa unelmieni suhteen. Miettinyt, että mitä ihmettä mä teen? Nyt olen ymmärtänyt, että on ihan ok olla välillä hukassa. Epäonnistua, ja olla epävarma. Kaikki mulle heti nyt - asenne on vaihtunut siihen, että otan askel kerrallaan ja siirryn eteenpäin elämässä, enkä jää paikoilleni. 

Keväällä kirjoitin tämän postauksen, jossa ymmärsin että tulevaisuudessa haluan työskennellä graafisen suunnittelun lisäksi aikakausilehtien parissa. Postaus on täällä. Kuitenkin, kesällä kova työ alkoi tuottaa tulosta. Rupesin tekemään hakemusta toivoen, että pääsen töihin tavoittelemaani lehteen. Yksi asia johti toiseen ja pian istuin haastattelussa Cosmon toimituksessa Helsingissä. En muista haastattelusta paljoakaan jännitykseltäni, mutta niinhän siinä kävi. SAIN HARJOITTELUPAIKAN!!! Olen erittäin onnellinen, että pääsen tekemään työharjoitteluni Cosmopolitanin kaltaisessa lehdessä! Muistan kyllä vieläkin sen hetken kun kuulin että sain harjoittelun. Itkin onnesta ja kädet täristen laitoin viestiä perheelleni ja ystävilleni, että minne on seuraavana suunta.

En oikeasti vieläkään voi sanoin kuvailla tätä tunnetta. Aika on mennyt kuin siivillä ja kesän jälkeen palaset alkoivat loksahtamaan kohdalleen. Odotan innolla mitä kaikkea pääse oppimaan Cosmon toimituksessa!! Pian muutan myös pois Joensuusta ja viikon päästä suuntana on Helsinki, jossa minua odottaa vähintään yhtä ihana pieni yksiö kuin täälläkin. 

Elämääni on siis tulossa suuri muutos. Tässä muuttolaatikkojen keskellä on hyvä miettiä menneitä vuosia. Vielä viisi vuotta sitten, en olisi edes uskaltanut sanoa ääneen haaveitani. Olen oppinut tekemään valintoja itselleni ja toteuttanut unelmiani vastoinkäymisistä huolimatta. Nyt 24-vuotiaana, aion tehdä harjoittelun täysillä Cosmossa. Nauttia uudesta kaupungista sekä uudesta alusta. Ensivuonna, kun valmistun minulla ei ole varmaa suunnitelmaa. Mutta tiedän, etten ole tullut tähän asti vain luovuttaakseni. Ja sitäpaitsi - matka on päämäärää tärkeämpi.

Minun vinkki unelmien toteuttamiseen: aseta tavoite, ja tee jokapäivä jokin asia, joka vie sua lähemmäksi tavoitettasi. On tärkeämpää ottaa pieniä askeleita kohti unelmia ja tavoitteita kuin kuvitella, että kaiken saa heti ja automaattisesti sormia napsauttamalla. 

Just believe, that you can.

Kommentit (8)

Seuraa