Tänään on se päivä, kun täytän 24 -vuotta. Ensimmäistä kertaa päätin olla valehtelematta, että täytän uudelleen 18-vuotta.. Ok, vitsi, vitsi! En ole siis koskaan niin valehdellut.

Syntymäpäivänä tulee mietittyä, miten elämä on edennyt. Jotkut kokevat kriisin, tuli mittariin sitten kuinka paljon, tai vähän tahansa. Itselläni pohtiminen on lähinnä sitä, mitä olen saanut elämässäni aikaan. Mitä olen saanut aikaan, mitä elämässäni tulee tapahtumaan? Olenko menossa oikeaan suuntaan, ja mitä hittoa minä oikein haluan?

Tänä vuonna jokin muuttui. Ehkä se kriisi vielä tulee, tai varmasti tuleekin, mutta ymmärsin, että olen saavuttanut jonkinlaisen balanssin elämässäni. Tiedän, että olen menossa täysin oikeaan suuntaan, joka on kieltämättä uusi tunne minulle. Vaikka ajoittain mietin ja murehdin liikaa, mihin elämäni on menossa ja mitä tulen tekemään, välillä on hyvä pysähtyä miettimään mitä oikeasti on jo.

Olen päättänyt syntymäpäivieni kunniaksi tehdä viisivuotissuunnitelman. Meillä kaikilla on varmasti paljon haaveita, ja mitä haluaa tehdä elämällään. Mutta yleensä asiat toteutuvat paremmin, jos ne vaikka kirjoittaa ylös jonnekkin, eikä hautaudu miljoonien muiden asioiden alle.

Mitä haluat ja missä haluat olla viiden vuoden päästä?

Tästä on hyvä aloittaa. Aseta päämäärä, mitä haluat tehdä - ja sitten mieti, miten voit päästä siihen. Oli se sitten uratavoite, muu tavoite elämässä, vaikka matkustella enemmän, käydä Australiassa tai oppia vaikka uusi kieli.
Aseta tavoitteita vaikkapa jokaiselle vuodelle, joka edesauttaa sinua pääsemään kohti unelmiasi.

Elämää ei tietenkään voi liian tarkkaan suunnitella, mutta ehkä jonkinlainen selvennys on välillä hyvä tehdä.
Jos tietää asiat, joita ei varmasti halua, voi ne unohtaa ja keskittyä asioihin jotka haluaa.
On täysin turhaa murehtia, milloin löytää Herra Oikean ja haluaako milloin sen omakotitalon ja 1,5 lasta puhumattakaan siitä unelmien työstä.  Murehtiminen yleensä vain haittaa elämästä nauttimista, ja itsekin olen tähän liian usein sortunut.

Kaksikymppisyys ja nuoruus on varmasti yleisestikin sitä aikaa, kun mietitään mitä elämältään halutaan. Opitaan virheistä, koitetaan uusia asioita. Tämä tavoite helpottaa asettamaan rajaa - on tärkeää tehdä töitä tulevaisuuden eteen, mutta on tärkeää myös nauttia hetkestä.  Kuinka vaikeaa se voikaan välillä olla?

Tähän ikävuoteen saakka, elämässäni on ehtinyt sattua ja tapahtua. Välillä mietin, että miksi minä? Elämän syvimpiä mietteitäkin, on tullut mietittyä tässä pienessä yksiössäni muutaman kerran. Mutta se, että olen yrittänyt, on saanut minut tajuamaan, että saan asioita aikaan.

Pistän asioita tapahtumaan, joskus hyvällä ja joskus huonolla menestyksellä. Käännän vastoinkäymiset ajan myötä voitoksi, ja vaikka minulle naurettaisiin, teen sen silti. Minulla on ollut kova halu näyttää kaikille epäilijöille. Nykyään pääasia kuitenkin on, että teen asioita itselleni. Niitä juttuja, mitkä tuntuvat omalta, kuten vaikkapa bloggaaminen, muotoilualan opiskelu. Katsoa sinkkuelämää maratonia sängynpohjalla juoden teetä. Oikein #yolo tuo viimeinen! 

Helposti se unohtuu, mutta elämän parhaat asiat ovat niitä pieniä juttuja, ne vain pitää osata huomata :) Itselläni viisivuotissuunnitelmaan kuuluu ensimmäisenä valmistuminen korkeakoulusta, matkustelua. Elämästä nauttimista, etsiä unelmien työtä ja jatkaa oman jutun tekemistä. 

Mitäs teidän listalle tulee? :)

-Marjo

 

Kommentit (2)

M

Voi, kun osaiskini olla murehtimatta tulevaa ja eläisi vain hetkessä, nauttien pienistä asioista ja omasta itsestään. Eikä murehtisi, sitä "Herra Oikeaa" ja mahdollisia lapsia. Jos minäkin vain otan tavoitteeksi valmistumisen, niin sitten ei näytä elämä niin haastavalta.

marjoriikkaa
Liittynyt24.11.2015

Moikka! joo, kyllä sitä itsekin välillä miettii, että miten vaikeaa on elää hetkessä! Kuitenkin, kun ne hetket huomaa, niin se vasta ihanaa onkin. Kun tajuaa, että kaikki on ihan hyvin :)

Seuraa