Tänään on ollut hyvä ruokapäivä. Me tehtiin lohi-kasviswokkia ja minä olin aika ylpeä siitä. Se oli aika nopea tehdä, oli kevyttä ja maistui kesäiseltä. Kannattaa kokeilla.

täysjyvänuudeleita
lohta
parsakaalia
avokado
cashew-pähkinöitä
sitruunan mehua
sipuli
kookosmaitoa
mausteita oman mielen mukaan
rukolaa
 
Ensin suikaloi lohi ja paista se sitten pienen rypsi- tai oliiviöljytipan kanssa pannulla. Purista siihen puolikkaan sitruunan mehu ja mausta oman maun mukaan (suolaa kannattaa ainakin vähän laittaa). Kun lohet ovat melkein valmiit lisää joukkoon pienitty sipuli ja cashew-pähkinät. Kääntele seosta pannulla kunnes sipuli on kuullottunut ja pähkinät hieman pehmentyneet. Siirrä sitten lohet syrjään.
 
Valmista tässä välissä nuudelit pussin ohjeen mukaan ja mausta ne haluamallasi tavalla, jos paketissa ei ollut mausteita mukana. Pieni sitten parsakaalit ja pehmennä ne pannulla öljyn kanssa. Ne voi myö höyryttää, jolloin niistä saa vähän pehmeämpiä. Parsakaalin jälkeen pieni pannulle yksi avokado ja anna sen ruskettua hieman pinnasta. Lopuksi yhdistä nuudelit, lohiseos, parsakaali ja avokadot keskenään. Lisää päälle vielä puolikkaan sitruunan mehu sekä kookosmaitoa ja sekoita varovasti.
 
Ja nyt wokki on valmis! Koko komeuden päälle voit halutessasi laittaa vielä rukolaa, mutta hyvältä maistuu varmasti ilmankin.
 
I'm sorry, no translation this time.
 
 

Kommentit (0)