Nyt en ole tulossa kirjoittamaan vinkkejä, kuinka lukijamääräsi lähtee nousukiitoon, vaikka se ehkä siltä alkuun vaikuttikin, vaan omia ajatuksiani lukijoiden saamisesta yleensä ja siitä, kuinka vaikeaa nykyään on uusien blogien päästä näkyviin. 

Oma blogini, kuten kaikki sen varmaan huomaavat, on hyvin pikkiriikkinen ja se rupeaa ärsyttämään joinakin päivinä aivan suunnattomasti. Ei sen takia, että olisin huomionkipeä, vaan sen takia, että haluni kehittyä bloggaajana ja edetä siinä on hyvin suuri. Ja nämä eivät toteudu ainakaan kaikiltaosin ilman sitä, ei edes niin pientä eteenpäin vievää voimaa, kuin lukijajoukkoa. Onko teilläkin samoja ajatuksia? Itse ainakin pohdin tätä asiaa joskus enemmän ja joskus vähemmän, mutta vasta tänä aamuna päätin kirjoittaa jonkinlaista mielipidepostausta asiasta.

Nykyisin blogeja luodaan niin tiuhaan tahtiin, että luonnollisesti jotkut blogit jäävät toisten jalkoihin, mutta miten sitten saataisiin ne potentiaaliset uudet blogit näkyviin. Siihen ei oikeastaan ole kovin hyviä keinoja, ainakaan omasta mielestäni. Onhan niitä olemassa vaikka millaisi blogilistauksia Bloglovinista ihan perinteiseen foorumilla mainostamiseen asti, mutta yleensä ne eivät riitä. Tässä vaiheessa monille tulee mieleen, ettei blogi ole yksinkertaisesti tarpeeksi hyvä tai kiinnostava, mutta minä ainakin uskon monien pientenkin blogien olevan erittäin hyviä, vaikka heillä ei olisi lukijan lukijaa. Ne ovat vain jääneet näiden isompien dominoivien blogien jalkoihin. Totta kai minä ihailen kovin suuresti kaikkia bloggaajia, jotka ovat saaneet kasaan tuhatpäisen yleisön, enkä epäile, etteikö sen eteen olisi nähty paljon vaivaa, mutta se on hyvin valitettavaa, kuinka monet pienet ja uudet blogit jäävät aivan varjoon, eivätkä saa edes mahdollisuutta kehittyä tai kasvaa. Koska minä ainakin uskon, että monet blogit ovat erittäinkin hyviä, niitä vain ei ole huomattu.

No mitä sitten on tehtävissä? Suoraan sanottuna minulla ei ole aavistustakaan, mutta jatkan ainakin yrittämistä ja toivon, että muut pienet ja uudet blogit tekevät samoin. Jos sinulla on halua kirjoittaa, olet kiinnostunut bloggaamisesta ja olet hyvin hyvin sitkeä ja sinulla on myös innostusta kehittyä, lukijoiden saaminen ei ehkä olekaan mahdotonta tai ainakin toivon niin. Itse en ainakaan ole vielä luovuttanut sen suhteen.

Tällaisia ajatuksia olen miettinyt nyt viime päivinä ja olisi mukavaa, jos tekin ilmaisisitte oman mielipiteenne asiaan liittyen.

Dance in the rain

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogiarkisto

2016
Kesäkuu
Toukokuu