Eilin tein ystävänpäivä illalliseksi naudan ulkofilettä chimichurrikastikkeella, lohkoperunoita, haudotettuja salottipipuleita ja salaattia.

Pihvin chimichurrikastikke
Haudutetut salottisipulit

 

 

Itsetehdyt lohkoperunat
 

 

 

Leffa jäi vuokraamatta, joten täydelliset naiset korvasivat asian. Onneksi olen koukuttanut poikaystäväni kyseiseen sarjaan.  

Ruoka oli hyväää! :) ja ensimmäistä kertaa tekemäni salottisipulit nousivat heti uudeksi suosikiksi.

Tässä vähän ohjeita ateriaan jos joku haluaa kyseistä settiä joskus kokkailla.

Sipulit:
n.15 salottisipulia
2rkl öljyä
2-3 valkosipulinkynttä
3rkl juoksevaa hunajaa
2rkl soijaa

Kuori sipulit ja ruskista ne öljyssä paistinpannussa, tämän jälkeen siirsin sipulit pieneen kattilaan ja lisäsin valkosipulin, hunajan ja soijan. Annoin sipuleiden hautua todella miedolla lämmöllä kattilassa kannen alla puolituntia.

Chimichurrikastike:
1 ruukku persiljaa
1-2 valkosipulinkynttä
2/4 dl öljyä
2rkl punaviinietikkaa
1-2 tl sambal olek chilitahnaa
1 tl juoksevaa hunajaa
1 tl kuminaa
1 tl tinjamia

Hienonna persilja ja valkosipulinkynnet. Sekoita joukkoon öljy, etikka, tahna ja hunaja. Murskaa kuhmareessa kumina ja tinjami ja lisää joukkoon. sekoita kastike.
Kastike sivellään pihville molemmin puolin paistamisen jälkeen.

Pihvin paistamiseen tuskin erillistä selostusta tarvitsee. Itse maustoin pihvit suolalla ja pippurilla ja vasta paistamisen jälkeen sivelin chimichurrikastikkeella molemmin puolin.

Perunat:
Pese perunat ja leikkaa lohkoiksi.
Laita lohkot isoon muovikulhoon (kannelliseen) lisää joukkoon öljyä, 1 murskattu valkosipulinkynsi, perunamaustetta (meiran meksikolainen perunakuorrute on todella hyvää) vähän grillausmaustetta ja suolaa. Kansi kiinni, ravista kunnolla ja kaada lohkot pellille. Paista kunnes pinta on kullanruskea.

Lisää valmiiden perunoiden päälle sormisuolaa (jozo gourmet) sormisuola on paljon paremman makuista kuin tavallinen ja näyttää myös kivemmalta.

Tein myös tomaatti,feta-salaatin jäävuorisalaatista, rucolasta, pinaatinlehdistä, punajuurikkaan lehdistä.

Jos joku pelästyy valkosipulin suurkulutusta ruuanlaitossani, niin mainittakoon että se antaa vain huomaamattomasti makua ruokaan. Ei maistu liikaa, eikä siis haise hengityksessä jälkeenpäin :)
Toinen paljon käyttämäni ainesosa on hunaja. Paistan hunajassa ja soijassa melkein kaikki kasvikset mitä teen pannulla ja lisään sitä myös juuri maustekastikkeisiin ym.

 
 

Kommentit (8)

Oona

Apuaaa oon kans koukuttanu mun poikaystävän Täydellisiin naisiin :DDNäyttää tosi hyvältä toi sun tekemä ruoka :)

Anonymous

Ihanan näköistä ja kaikki kuulostaa todella herkulliselta. Missä oot oppinu kokkailemaan kaikkea tollaista?

Anonymous

Hyvännäköinen illallinen :) Sun poikaystävä on aika tatuoitu?

Anonymous

Näyttääpä etäisesti Maria!n Laurilta sun poikkis. :P Oot niin kaunis,ja epis ku sulla on tuommoset boobsit vaikka ootki niin hentonen! :C

Oc

Oona,Kiitos :)Haha, voi mies raukkoja!Anonyymi,Kiitos. En oikeestaan tiedä. Kai sitä on vaan vuosien varrella oppinu ystäviltä, telkkarista ja kirjoista :DAnonyymi,Juu onhan se :)Anonyymi,Niinhän se näyttää :) Joo oon saanu kuulla niistä koko ikäni.Yanna,Myönnettäköön toissapäivänä avattu pullo.

Anonymous

Koska oon aivan käsi ruoanlaitossa ja hyvin aloitteleva keittiöihminen, niin pakko kysyä muutama tyhmä kysymys;1) millasia pihvejä käytit? (saa antaa niin tarkan kuvauksen kun pystyy, merkistä lähtien:D) kuinka kauan about paistetaan per puoli?2) käykö lohkoperunoiksi paremmin jauhoiset vai kiinteät perunat?3) onko ton chimichurrikastikkeen 2/4dl öljyä tarkotus olla siis 1/2dl? Sori, nolaan itseni nyt täysin mutta toivottavasti ehdit repeemiseltäsi vastata, tätä olisi kiva tehdä ens viikolla miehelle uuden työpaikan kunniaksi!

Oc

Anonyymi,Haha, et nolaa itseäsi ollenkaan. Kysymykset on ihan järkeenkäyviä. Sitäpaitsi olen itse kysynyt ihan samanlaisia juttuja joskus aikoinaan.Elikkä. 1.Käytin kaupan omaa ulkofilettä jotka nuijin kotona lehtipihveiksi. Pääset varmaan helpommallla, jos ostan valmispaketin lehtipihvejä, vaikka snellman. Muista ottaa pihvit huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Paista niitä molemmilta puolilta 1-2min.2. Itse käytän kiinteitä pestyjä perunoita. Pesen ne vielä kotona, mutta en kuori. Kuori sisältää eniten c-vitamiiniä ja antaa kivemman näköisen pinnan lohkoperunoille.3. 2/4 on siis puoli desiä. Olinkin laittanut sen vähän hassusti tuhon :) Itse vaan lorautin jonkun verran, joten tarkalla mitalle ei niinkään ole väliä. Laita ensiksi vähemmän ja lisää sitten jos tarpeen. Mielummin vähemmän kuin enemmän, ettei tule liian öljyistä.Minusta on ihanaa, että tulit kysymään tarkennusta :) Ja olen varma että valmistamastasi ruuasta tulee todella onnistunut. tsemppiä!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram