Yksinäinen suksi, askartelu skapelli, trukilla kehrättävä lanka jne.
Taidan olla surullisenkuuluisa kirjoitusvirheistäni.

En haluaisi olla ja uskokaa pois, luen ne tekstit kyllä moneen kertaan ennen julkaisemista - ei se ole laiskuudestani kiinni. Luen ne vähintään kolme kertaa. (tämän tekstin luin yli kymmenen kertaa).
Sen jälkeen kun olen ensin korjannut virheet Wordin oikoluvun avulla ja googletellut erinäisiä sanoja vainoharhaisesti.

Valitettavasti oikoluku ei aina vaan ymmärrä kaikkia virheitäni. Ne voivat olla ihan oikeita sanoja, tai kuulostaa nimiltä. Ne ovat tekstissäni vain väärässä paikkaa, sanassa on kirjain liikaa tai liian vähän. Joskus joku täysin väärä aakkonenkin on saattanut eksyä joukkoon. Itse olen näille ihan sokea.
Pilkut, väliviivat ja yhdyssanat välillä ihan vinksin vonksin.

Kirjoittaminen on kaikista vaikeinta minulle (varsinkin toisella kielellä). Lukeminen ei ole niin hankalaa, mutta numerot saattavat hyppiä välillä silmillä miten sattuu, matikka on todella vaikeaa ja suuntavaisto olematon.

Kun kävin lukihäiriötesteissä kävi ilmi että nämä kaikki viittaavat lukihäiriöön.  Ajattelin että jes, en olekaan vain tyhmä.

Joka tapauksessa en halua puolustella itseäni, en yleensä edes mainitse kommenttiboksissa asiasta kun kirjoitusvirheistäni valitetaan. En halua olla se joka kuittaa kaikki virheet lukihäiriöllään ja jatkaa samaan malliin. Yleensä kiitän korjauksesta ja yritän ottaa siitä opikseni ja arvatkaa mitä – niin minä olenkin. Ihan hemmetisti.

Blogin myötä olen oppinut kirjoittamaan paremmin kuin olisin koskaan kuvitellutkaan. Ensimmäisen vuoden tekstit olivat kamalaa aakkospuuroa, mutta huomasin teidän huomautuksien kautta missä on virhe ja yritin opiskella tajuamaan sen.  Toki sekin on auttanut että ylipäätänsä kirjoitan paljon, mutta tärkeintä on että olen edistynyt ja ehkä vielä joskus saan ulos tekstin missä ei ole ainoan ainuttakaan virhettä.

Pahoittelen tätä vuodatusta. Dysleksiani ei ollenkaan ole edes sieltä pahimmasta päästä. Tuli vain sellainen olo että kai minä voin kirjoittaa tästä - ihan vaan selvennykseksi ja kiittääkseni teitä että olette virheistäni kohteliaasti huomauttaneet tai ollut välittämättä niistä ollenkaan. Kiitos että  ylipäätänsä luette vaikka mukana saattaa olla muutama kirjoitusvirhepaholainen. Ei kai ne maailmaa kaada. Ei ainakaan minun.

 

P.s arvatkaa miten hauskaa oli pienenä monta kuukautta luulla että porttikongimme yläpuolella olevassa kyltissä luki ”käytä aivoja” vaikka siinä luki käytä ajovaloja. Arvatkaa kuinka paljon ketutti kun bussin 110t sijaan nousin aina bussiin nro 101 ja jouduin virheen takia kävelemään ensin pitkän matkan ja sen jälkeen odottamaan omaa bussiani tunnin koska se oli sillä aikaa tietysti ehtinyt mennä ohi.  

 

 

Arvatkaa miltä tuntuu ajaa autoa reittiä mitä on mennyt monta kertaa, mutta yhtäkkiä ei vaan hahmota enää minne mennä, ja arvatkaa miltä tuntuu kirjoittaa kymmenille tuhansille ihmisille kehräävänsä lankaa trukilla :D

 

Kommentit (104)

eva

Kiva kun kerroit tästä asiasta :)

Minulla on lukihäiriö, lapsena se oli vielä pahempi. Samojen asioiden kanssa olen kamppaillut niinkuin sinäkin ja kamppailen edelleen. Menin vielä viime vuonna väärään bussiin kun numerot hyppivät silmissä enkä hahmottanut niitä kunnolla, asiaa auttoi onneksi silmälasit ja nyt numerot näkyvät selkeämmin...

Onneksi osa "oireista" on helpottanut iän myötä. Ehkä eläkkeellä osaan kirjoittaa ilman kirjoitusvirheitä ;)

t. Eva

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

haha, olen ihan varma että eläkkeellä minäkin kirjoitan sen virheettömän tekstini. Voit tulla sitten lukemaan :)

Nnnenna

Voih :D Itselle lukihäiriö on välillä aika paha paikka, tuntuu että monet asiasta tietämättömät pitää jotenkin vajaa älyisenä ja tyhmänä. Mulle on vaikea hahmottaa myös joidenkin sanojen tarkoitusta ja saatan sanoa ihan väärän sanan kesken lauseen. Esim. jos pitäisi sanoa aurinko saatan sanoa aarikka tai jotain :D Töissä etenkin harmittaa tämä ongelma, kaverit ja tutut on jo tottuneet eikä niin häiriinny pikku vioistani D:

nllie

Älä huoli. Minulle taas on lukeminen hankalaa. Olen elämäni aikana lukenut hyvin vähän kirjoja opiskelukirjoja lukuun ottamatta. Pää vain tulee siinä hommassa kipeäksi ja rivit hyppii. Näössäni ei ole vikaa. En usko, että on olemassa ihmisiä, joilla ei olisi elämässään mitään vaikeuksia tai sairauksia.

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Minulla oli opiskeluaikoina koulukirjojen lukeminen melko helppoa, mutta se että kauan se tieto sitten päässäni pysyi oli asia ihan erikseen. Olin niiiin kateellinen ystävilleni joilla se tieto vain jäi sinne päähän. Minä jouduin hokemaan asioita kun mantraa päähäni jotta se sinne jäisi.

Vierailija

Sun blogi on aivan mahtava, osaat sanoin niin hauskasti kuvailla kaiken ja monesti olen ääneen naurahtanutkin :) Enkä yhtäkään virhettä ole huomannut!

Laura

En koskaan ole antanut kirjoitusvirheiden häiritä lukuiloani tässä blogissa. Sitä paitsi, niitähän löytyy varmasti jokaisesta blogista. Kirjoitat niin mahtavasti ja oivaltavasti, että muutamasta virheestä ei todellakaan tarvi stressata! Huippu oot! :)

Eilinen valittaja

Hei, anteeksi että huomautin eilen asiasta. Vasta jälkeenpäin mietin, että voi tosiaan olla kyseessä "lukihäröily" (hyvintuulisesti koitan ilmaista, en vinoilla). Tosin siis siinä oli se pointti kuitenkin, että itse katson asioita landestadilaisena - en tahdo jäädä paitsi jostain vinkistä syystä, että en oikein tiedä mistä puhutaan. Sä oot totisesti kehittynyt, sen takia varmaan huomautinkin kun en ole kiinnittänyt joka postauksessa asiaan huomiota. Sillä logiikalla siis aattelin, että ei se oo lukihäiriö...eh. Saako siis kysyä ja korjailla edelleen, jos jotain outoa huomaa ja ihmetyttää? En halua tietosesti loukata. :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

ei, hyvä vaan :) Kommentistasi lähtikin ajatus että voisin hieman selventää tätä asiaa. En tiedä miksi juuri siitä, koska vastaavia olen saanut lukuisia :D Joka tapauksessa hyvä että vihdoin selvensin.

Kysyä ja korjailla saa jatkossa aivan vapaasi :)

Krisse

Hih;) jatka vaan täyttä höyryä, ylpeästi eteenpäin - oot ihana! Kirjoitusvirheinesi kaikkinesi.

Don´t worry

Olet rohkea, kun tuot tuon aivojen häiriön esille! Tälläinen auttaa monia. Voit lohduttautua ainakin sillä, että suurimmalla osalla ei-dyslektisistä ihmisistä puuttuu kaltaisesi huumori, kirjoitustyyli ja kauneus. Keep on goin´!

Epa

Tuttuja juttuja, itsellänikin on lukihäiriö. Ihmetyttää joskus miksi ihmiset tekevät kirjotusvirheistä niin suuren numeron, eikö pääasia ole se että teksti on ymmärrettävää. Hienoa että uskalsit puhua asiasta..meillä kaikilla on ominaisuutemme, joskus ne ovat sellaisia että ne opettavat meitä hieman arvarakatseisimmiksi ja suvaitsevaisemmiksi.

Essi

Don't worry, meitä on muitakin ihan ilman lukihäiriötäkin. :) Tänään just postauksen julkastua tsekkasin sen läpi, 8 kertaa sain korjata kun oli ylimääräsiä sanoja ja kirjotusvirheitä.

Kun olin pieni, meiän kodin lähellä oli semmonen kauppa kun Posliiniporras. Lukioikäseksi asti olin luullut sen olevan Poliisiporras, en ollut koskaa käyny sielä. Isoäiti sitten korjasi kahvipöydässä kun kysyin, et mikä kumma se on..

Toi postauksen viimenen lause oli kyllä kunnon päivän piriste! :D

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Minä luulin vuoden verran pupulandian blogia populandiaksi ja olin ihan WHAT kun kuulin ensimmäistä kertaa jonkun sanovan tuon blogin nimen ääneen ja minulle valkeni sen oikea nimi :D

fiinu

Et kuule ole ainoa ! :D Mulla ei edes ole lukihäiriötä, mutta silti ne omat kirjoitusvirheet jää huomaamatta. Saatan itsekin lukea kirjoittamani tekstin monesti läpi, mutta en huomaa sitä ylimääräistä tai puuttuvaa kirjainta. Mua ei ole haitannut sun virheet, koska tekstis on muuten tosi kivaa luettavaa. :)

Eve

Mulla itsellänikin on lukihäiriö, ja se todettiin 7.luokalla kun opettaja sitä epäili. Tuntui pitkän aikaa että olen "vammainen", mutta pikku hiljaa alan olemaan sujut asian kanssa. Välillä lukihäiriöstä puhuminen hävettää kun kaikki ihmiset eivät sitä ymmärrä, mutta lukihäiriöni ansiosta olen saanut monet naurutkin kun kirjaimet hyppivät paikoiltaan muodostaen ei ehkä niin järkeviä sanoja/lauseita. Tsemppiä meille lukihäröisille ! ;D

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Minullekin vihjailtiin jo ala-asteella asiasta mutta en koskaan suostunut menemään lukihäiriötä varten järjestettyyn tukiopetukseen. Hävetti kai. Nyt menisin mielelläni! :D

Maiu

Pakko nyt olla typerä ja huomauttaa tästä kohdasta :D Anteeksi!

"Yleensä kiitän korjauksesta ja yritän ottaa siitä opikseni ja arvatkaa mitä – niin minä olenkin. Ihan hemmetisti."

Tässä ei ole järkeä, ilmeisesti viittaat kuitenkin siihen että olet ottanut opiksesi? Nyt vain ilmoitat että olet. :D Ihan hemmetisti olet :D

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

En ymmärrä :D En näe tuossa lauseessa (taaskaan) mitään vikaa. Pointti kai siitä tulee selville kuitenkin :)

Maiu

Juu, pointti tulee kyllä selväksi :) Mutta siis siinä pitäisi omasta mielestäni olla näin: "-niin minä olenkin ottanut. Ihan hemmetisti"

Käsitin että olet ottanut opiksesi, mutta tuossa muodossa sanot vain että olet. Olet ihan hemmetisti. Mutta tarkoitus oli kai että olet ottanut opiksesi. Menipä nyt hankalaksi tämä selitys, ymmärsitkö yhtään mitä ajoin takaa? :D

viilaten ja höyläten

Ja jos vielä viilataan:

"Yleensä kiitän korjauksesta ja yritän ottaa siitä opikseni. Ja arvatkaa mitä? –niin minä olenkin ottanut. Ihan hemmetisti.”

Sanoisin vielä, että oikeinkirjoitus varsinkin blogeissa on kohteliasta lukijoita kohtaan!

josefiina

"Sanoisin vielä, että oikeinkirjoitus varsinkin blogeissa on kohteliasta lukijoita kohtaan!"

Oletko tosissasi?! Eikö Julia juuri postauksessaan sanonut että hänellä on lukihäiriö, eikä näin ollen voi mitään sille, jos pari kirjoitusvirhettä silloin tällöin livahtaa tekstiin mukaan. Kyse ei ole mistään kohteliaisuudesta lukijoita kohtaan! Ja pienet kirjoitusvirheet eivät todellakaan ole mikään vakava asia, lähinnä ärsyttää edellisten kommenttien pilkunviilaus. Olet Julia todella mukaansatempaava kirjoittaja, jatka samaan malliin! :)

viilaten ja höyläten

Hohhoijaa! Kyllä se oikeinkirjoitus on kuule juurikin kohteliasta ja toisen huomioonottamista. Itselleni hyppää pienetkin kirjoitusvirheet silmään (ei niinkään typot) ja varsinkin asiateksteissä.

Nykyään kaikkia pakenee osaamattomuuttaa lukihäiriö-kortin taakse!
Julian blogissa sinänsä ei ole mitään vikaa, hieno blogi!

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Onhan se kohteliasta tietenkin, mutta kuulostaa hieman hassulta kun se tullaan sanomaan tämän tekstin alle missä juuri pahoittelen kirjoitushäiriötäni ja kerron miten yritän koko ajan kehittyä paremmaksi.

ilts

Maiu, kaikkein hauskimmalta kirjoitusvirhe tuntuu silloin, kun se esiintyy samassa yhteydessä, jossa pilkataan toisen virhettä. Jo alakoulussa opetetaan, että sivulauseen eteen tulee pilkku. Kommentissasi pilkku olisi kuulunut että-sanan eteen. Ei kande huudella, ennen kuin oma teksti on täysin kunnossa ;)

Maiu

Ihanko tosissasi kirjoitit tuon? Sanoinko, että itse kirjoitan täydellisesti :D

iia

Voi kuule, samaa vikaa täällä. :) Ärsyttää kun aina virheistä huomautellaan. Kiva kirjoittaa työllä ja tuskalla tekstiä, hauskaa, koskettavaa tai älyllistä, ja vastaukseksi saa töistä tai koulusta vain, että katsotko kirjoitusvirheet.

Ehkä joku epä-kirjoitushäröinen voisi aukaista tätä minulle, mutta mielestäni kirjoitusvirheettömän tekstin kirjoitus on yliarvostettua. Mitä sitten jos jotkut kirjaimet vähän hyppii, pääasia, että tulee ymmärretyksi.

hannah

Täällä on ilmeisesti kans yksi lukihäiriöinen, koska ikinä en oo yhtään kirjotusvirhettä sun teksteissä huomannu :

Essik

En minäkään koskaan huomaa virheitä, koska luen niin vauhdilla. Vaikka oon yleensä tosi tarkka, niin ei esim. blogia lukiessa haittaa virheet, ellei ne ole jotain todella räikeitä. Töissä meillä taas on huonoja kirjoittajia, ja olenkin korjannut meidän esimiesten yhteisen lokin kaikki kirjoitusvirheet. :)) Vuosi melkein meni, mutta oli se sen arvoista. :D

Mmuksu

En ymmärrä miksi näistä asioista ees valitetaan. Jos sanassa on väärässä paikassa oleva tai kokonaan väärä kirjain, niin mitä väliä? Kaikki kumminkin tietää mitä tarkoitetaan. Itsehän en edes huomaa toisten teksteissä mitään virheitä ennekun tämä itse useimmiten korjaa ne.

Johanna

Oon niin samaa mieltä. Olisi kamalaa olla muutenkin ihminen joka hermostuu toisten kirjoitusvirheistä. Niin turha asia jonka takia ärsyyntyä!

Tanja

Häh, mä en ole edes kiinnittänyt mitään huomiota sanoihin. Tuota skapelli sanaa mietin, mutta ajattelin etten vaan tiedä mitä se tarkoittaa, kuten en tiennytkään.:D Ja noita kirjotusvirheitähän sattuu, mua ei ainakaan haittaa!:) Jatka samaan malliin vaan, olet ihana!

paaaris

Oon nyt lukenut sun blogia ehkä about vuoden ajan ja huomannut (ja huomaan edelleen) varmaan kaikki kirjoitusvirheet (ei niitä nyt niiin hirveesti ole :D), mutta jotenkin ne ei häiritse mua, mikä on aika ihmeellistä, koska yleensä hermostun esim. virheistä yhdyssanoissa. Eli ehkä oon jotenkin sisäistänyt, että ne virheet "kuuluu" sun blogiin, vähän niinku jonkinlainen tyylivalinta, plus että ne on usein ihan hauskoja virheitä. ;D
Tietysti on varmasti ikävää kenelle tahansa kärsiä lukihäiriöstä, ei sillä. Mun pointti taisi olla vaan se, että sun blogia on joistakin kirjoitusvirheistä huolimatta mukava ja "miellyttävä" lukea, keep up the good work :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

tyylivalinta :) kivasti sanottu.
Ja komppaan täysin tuota että ne ovat hauskoja. Saan aina parhaat naurut kun sanoista tulee välillä ihan mitä sattuu.

Kiitos kivasta kommentista.

Katri

Ajattelen ihan samoin, kuin paaaris :-)

ps. luulin otsikon perusteella, että kerroit kuinka olet aloittanut hiihtoharrastuksen............ :-D eli ei se haittaa jos on lukihäiriö, toisilla on ylivilkas mielikuvitus-häiriö :D

S

Mulla ei tiettävästi (ja kokemusteni valossa oikeastikaan tosiaankaan) ole lukihäiriötä, mutta lapsena sekoitin silti monet kerrat juurikin bussit 110T ja 101T (tosin niin päin että matkasin satakympillä kun olisi pitänyt olla sataykkösessä)ja sitten olin saada slaagin, kun bussi kääntyikin yhdestä risteyksestä väärään suuntaan. Nykyään harrastan samaa bussien 14 ja 41 kanssa. Ehkä mulla sittenkin on joku bussien numeroihin erikoistunut lukihäiriö? Tai sitten olen vaan hölmö...

Sun tekstit on loistavia, pienet kirjoitusvirheet ei johda mihinkään kamalaan ja toimiva retoriikka on sitä paitsi muutenkin jokaista oikeaan kohtaan pistettyä pilkkua niin paljon tärkeämpää. :)

Nora

Aloin lukemaan tätä ja mietin, että mitäs vikaa noissa on? En edes älynnyt, että ne oli kirjoitusvirheitä, enkä ole huomannut mitään muitakaan sun teksteissä vaikka pitkään oonkin jo lukenut.
Oman lukihäiriön vuoksi mä joudun lukemaan melkein joka lauseen aina vähintään 3 kertaa, että ymmärrän sen, mutta ehkä mäkin vaan oon sokea virheille, kun oon tottunut omiin ettei oo haitannut tai pistänyt silmään!
Tykkään sun teksteistä tosi paljon oli niissä virheitä tai ei!

Johanna

Ei ole lukihäiriötä mutta silti on yhdyssanat miten sattuu ja sanoja vähän väliä sikin sokin minullakin. Minulle blogin luku on rentoa ajanvietettä vähän niin kuin aikakauslehtien lukemista aamukahvin yhteydessä ja minä en kyllä virheitä huomaa ja jos huomaan en sitä enää luettuani edes muista. Minua ei haittaa!

ellu

Heips, pakko oli tulla kommentoimaan. Olet mun mielestä hyvällä asenteella liikkeellä, että et aio kuitata kaikkea vain sillä, että sulla on lukihäiriö vaan pyrit parantamaan!
Nyt tässä tekstissä kun kerroit asiasta niin tulihan sitä huomattua virheitä.. Mutta mitäpä niistä!

Mä en ole huomannut kertaakaan aikaisemmin kirjoitusvirhettä täällä, vaikka yleensä kyllä huomaan virheet ja jopa ärsyynnyn niistä. Hehheh! Kaipa se on, että sulla se sisältö on vaan niin hyvin kirjoitettu, ettei millään virheillä ole väliä! :)
Jatka samaan malliin ja hyvää pääsiäistä!

Kristiina

Ihana olet <3 kiitos taas aivan parhaasta postauksesta. Sä se osaat kirjoittaa niin kauniisti. Oih!

Nina

Voin tunnustaa, että kaupan kassalla, nimittäin siellä kassan kamalammalla puolella, meinaa joskus tulla epätoivo. Itselläni on numeraalidysleksia, eli numerot menevät herkästi väärään järjestykseen ja jos niitä on monta peräkkäin (puhelinnumerot, pankkitunnukset) niiden lukemiseen uppoa helposti kymmenkertainen määrä keskivertoihmiseen verrattuna. Yritä siinä sitten nohevana näpytellä viivakoodia manuaalisesti koneelle, kun lukija ei suostu sitä lukemaan. Yritän usein hämätä asiakkaita samalla juttelemalla, etteivät he huomaisi, että kassalla kestää kohtuuttoman kauan näpytellä numerot kassaan. :D

Lukihäiriö on hermostuttava vaiva. Yksinäinen suksi kyllä ihastuttaa sympaattisuudellaan.

xoxo Nina

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Voi eei :( Ei kuulosta kivalta. Muistan kun itse ensimmäistä kertaa olin töissä missä jouduin käyttämään kassakonetta. Ei ollut mitään numeroiden näpyttelemistä vaan jo ihan perus laskeminen mikä tuotti ongelmia. Siis se että paljonko annan asiakkaalle takaisin. Välillä panikoin ja menin ihan sekaisin :D Onneksi useimmissa paikoissa nykyään on sen verran uudet kassakoneet että ne laskevat takaisin annettava summan sinun puolestasi.

Anna

Blogisi on ihana, aito hyväntuulinen. Kiitos! Mahdolliset kirjoitusvirheet tai jotkut ei todellakaan haittaa; sisältö teksteissäsi on aitoa ja mukavaa, minulle on iso ilo lukea blogiasi. Kiitos! Kiitos! Kiitos!

jmp

Ihana teksti. Kiitos rohkeudestasi kirjoittaa aiheesta, tapasi mukaan rennolla, mutta kiinnostavalla otteella.

Minulla pistää silmään ainoastaan yhdys sana virheet, mutta muuten olen kirjoitusvirheille suhteellisen immuuni. Ne eivät häiritse, jos teksti on hauskaa ja mukaansatempaavaa - ja sellaistahan sinun blogisi sisältö on! Kirjoituksesi ovat niin nokkelia, leikkisiä ja hykerryttävän hauskoja. Koskaan ei voi ennalta aavistaa miten hullunkurisesti ja oivaltavasti lauseesi päättyvät, mikä on ihan mahtavaa. Itsekin nauran todella usein ääneen ja teksteistäsi tulee aina ihan valtavan hyvä mieli ja lämmin olo. Vaikutat niin sydämelliseltä, fiksulta ja maanläheiseltä ihmiseltä. Joten älä turhaan mieti virheitä, tekstin sisältö on se, joka ratkaisee.

Minulla taas on sellainen hassu "vika" aivoissani, että hyvin usein (jos en kunnolla keskity) minulla menee n- ja t-kirjaimet sekaisin. En tiedä miksi juuri ja ainoastaan tämä kirjainyhdistelmä. Sekoamista tapahtuu niin kynällä kuin tietokoneellakin kirjoitettaessa. Ehkä n:n ja t:n ymmärtäminen on minulla siellä jossain aivojen alueella liian lähekkäin toisiaan tai niihin liittyvät aivosolujen synapsit on mulla vähän solmussa. :)

Aurinkoa pääsiäiseesi!

Lotta

Mulla ei oo todettu mitään mutta silti menee useinkin kirjoittaessa kirjaimet väärään järjestykseen :D ja puhumisessa on kans ongelmia ! Saatan ajatella jotain asiaa ja sanoa sen ihan väärin, sit ihmettelen miks muut ei ymmärrä ku oon puhunu ihan puuta heinää... no ompaha ainaki läheisillä vähä ( kirjotin ensi vaha..) hauskempaa :D

sofia

Täällä ilmoittautuu yks lukihäiriöinen, joka ei ole ikinä sun teksteissä virheitä nähnyt :D Oivoi, noh mun mielestä kirjotat aivan upeesti ja pienet virheet eivät kaada maailmaa! Sulla on mielettömän ihana blogi ja oot kaunis! :)

Salla

Moikka! Oon yleensä hirveen huono kommentoimaan postauksia kun tosi epäsäännöllisesti muutenkin seuraan vain muutamaa blogia. Pakko kuitenkin sanoa, etten oo koskaan jäänyt sun tekstejä lukiessa miettimään et WTF vaan päinvastoin, käsi sydämellä voin sanoa et oot mun lempi bloggaaja, jotenkin omaperäisyys, terävät huomiot ja huumori on semmosia et ymmärrän sua tosi hyvin kirjoitusten perusteella. Aina jää hyvä mieli, sen lisäksi siis että saan monesti vimmattuja inspis kohtauksia yhdistää sitä ja tätä, kokkaamiset myös. Voin kuvitella ettei tää oo sulle helppo asia puhua, ajattelin tuoda oman korteni kekoon ja kertoa ettet kaipaa mitään selittelyitä:)

Marika

Opiskelen itse psykologiaa ja dysleksiasta on paljon puhuttu luennoilla. Harmittavan monen lukihäiriö jää tajuamatta ja he tuntevat olonsa tyhmäksi ja syrjäytetyksi sen takia, mikä on todella typerää. Ihmisillä on vain taipumus ensimmäisenä luetella ihminen tyhmäksi tai ajattelemattomaksi jos kaikki ei ole täydellistä. En ole itse edes kiinnittänyt kirjoitusvirheisiisi sen kummemmin huomiota enkä varmaan huomaisi mitään langan kehräämistä trukilla, koska ymmärrän, mitä oletan tekstissä luettavan ja minulle tulee virheet usein ihan yllätyksenä itsellekin. Hienoa, että dysleksiasi on todettu ja että olet ottanut härkää sarvista ja parantanut kirjoitustaitojasi blogin kautta. Blogisi on ehdottomasti yksi suosikeistani, joten ihan hullusti eivät asiat voi olla. Kiitos siitä, että myönsit lukihäiriösi. Ehkä tämän postauksen innostama muutama muukin menee testiin ja saa tarvitsemansa avun ja tuen. :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Tuntuu että monet (kuten itsekin aluksi) ajattelevat ettei heillä voi olla mitään lukihäiriötä jos lukeminen sujuu ihan hyvin. Minullakin meni kauan ymmärtää että lukihäiriö tosiaan voi koskea myös kirjoittamista, matematiikkaa jne.

Kiitos kommentistasi :)

Battery

Haha onkohan mullakin joku lukihäiriö kun en oo ikinä huomannu sun teksteissä yhtäkään kirjotusvirhettä? :D
Joskus fb:ssa pyöri sellainen tekstin pätkä, missä luki ihan normaaleja lauseita, se oli aika pitkäkin. Viimeisessä lauseessa sitten luki että moni osaa lukea tekstin ymmärrettävästi vaikka kaikkien sanojen kirjaimet paria ensimmäistä ja viimeistä lukuunottamatta olis väärässä järjestyksessä.
Noh tottakai tää teksti oli ollut just semmonen! Kun rupesin lukeen sitä uudelleen, niin kaikkien niiden sanojen kirjaimet oli ihan sekaisin paitsi ne ekat ja vikat enkä ollu huomannu ollenkaan :D
Että älä ihmeessä ota stressiä kirjoituksista ;D

Äidinkielen ope

Hieno asenne!! Pisteet siitä! Liian moni (lähes kaikki bloggajat) puolustelevat lukihäiriöllään kirjoitusvirheitään ja vetävät ne kuuluisat herneet, eivätkö edes yritä korjata virheitään. Kuvittelevat, että on sallittua tehdä virheitä ja kuitata ne lukihäiriöllä. Sama kun sanoisi pahoinpitelysyytteeseen, että olin kännissä, sou?

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Olen aina vähän ajatellut että jos on ongelma mihin pystyy itse vaikuttamaan niin turha siitä on lähteä valittelemaan.

Lisäksi itsehän olen tehnyt päätöksen että pääsääntöinen työni on kirjoittamista :D tottakai silloin pitää haluta kehittyä.

Täti

Niin tuttua! Toisaalta, aamuHesarin otsikot tekee tällaisen lukihäiriöisen maailman tapahtumat hetkeksi todella mielenkiintoiseksi .. Pari tanssi hopealle vahingossa jivessä ja salsassa.. Miten voi tanssia vahingossa hopealle .. ai tangoassa jivessä ja salsassa .. Opettajien paketoinnissa paljon epäkohtia.. ihan uutta .. aijaa, palkkauksessa, ei jaksa lukee
Mä näin kerran jossain sellaisella lapsen käsialalla kirjoitetun tekstin:
OPE ON NARTU MINULA ON LUKIHÄIRÄ .. jotenkin se aina silloin 40 vuotta sitten tyhmänä ja laiskana pidettyä koululaista suuresti huvittaa

Puppe

Lukihäiriö ja ajoittaiset kirjoitusvirheet eivät blogissasi häiritse ollenkaan. Se, mikä pistää silmään, on ihanan humoristinen ja ilmaisullisesti todella rikas kieli, jota käytät. Mitä väliä, jos joku sana on joskus vinksallaan, kun kokonaisuutena tekstisi on soljuvaa ja mukaansatempaavaa. :)

Annica

Blogisi on vähän niinkuin super hienot kengät, jotka ovat kaikenlisäksi vielä mahtavat jalkaan!
Tykkään paljon, kun täällä on muutakin kuin sitä asukuvaa. Ihanaa samastua jonkun kanssa, joka on myös kiinnostunut samoista asioista.
Mullakin on todettu lukihäiriö, mutten itse sitä niin tiedota (tiedosta :D). Luen myös tekstini moneen kertaan ja yleensä huomaankin virheeni, välillä annan joidenkin olla, koska toisaalta ne myös tekevät tekstistäni sellaisen kuin tekstini ovat. Kirjoitan välillä niin epäjohdonmukaisesti, että vaikeaa ymmärtää mitä itse on tarkoittanut. Huomaan kuitenkin, että kirjoittamiseni on parantunut, mitä enemmän kirjoitan.

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Ihana vertauskuva :D

Kävin kurkkaamassa blogiasi ja tuli ajatus että miksi en ole sinne aikaisemmin löytänyt? Aivan mahtava! Upeita kuvia, ja ihana tyyli!

Ninnu

Vaikutat todella mukavalta ja positiivisella tavalla nöyrältä ihmiseltä :) Tekstejäsi on tosi kiva lukea! Piti vain tulla sanomaan tämä :)

minullakin

Minullakin on lukihäiriö ja jos huomaan jonkun - vaikkapa sinun - tekevän virheen, a) olen ihmeissäni, että sellaisen huomasin (koska ilmeisesti monesti luen oikein väärin kirjoitetut sanat) ja b)tulee olo, etten ole yksin ongelman kanssa.

Sitäpaitsi monesti muiden -ja omat virheet ovat hauskoja ja niistä saa aivojumppaa. Hyvä esimerkki oli tämän postauksen "miltä tuntuu ajaa autoa reittiä". Mietin hetken ovatko kaksi samantyyppistä sanaa yhdistyneet vai yksi sana korvannut toisen :)

Laura

Täällä ilmoittautuu yksi lukija, joka on kavereille mainostanut sinun blogia "huippuna" koska kirjoitat niin mielettömän hyvin! Tämän kerroin vaan korostaakseni sitä, että ei sillä virheellä niin väliä, vaan sisällöllä ennemminkin :-) mielestäni kirjoitat monipuolisesti ja mielenkiintoisesti asiasta kuin asiasta! Ja hei; jos joku saa minut nauramaan postaukselle, jossa on kyse pipon ostamisesta - ei lukihäiriöllä ole sen pienintä merkitystä! Olet ihana :')!!

Veera Einola

Tärkeintä on muistaa, että et todellakaan ole yksin asian kanssa. Lukihäiriöstä eli lukemisen ja kirjoittamisen vaikeudesta kärsii jopa 10 - 15 prosenttia suomalaisista. Ja kaikki tapaukset eivät tule edes ilmi. Onko sua aikoinaan kouluaikoina jännittänyt lukea esimerkiksi ääneen jotain kouluesitelmiä, dysleksian vuoksi ? Opiskelen itse terveydenhoitajaksi, joten aihe on tärkeä ja ajankohtainen sitäkin kautta. :)

veeraeinolanelamaa.blogspot.com

Anna

Sä olet I H A N A. Niin aito ja hauska! Tiedätkö, että piristät ihan oikeasti päivääni postauksillasi. Kuulostaa perseennuolemiselta, mutta ehei. Olet bloggaajana ainutlaatuinen, ja pienet suloiset virheesi tekevät sinusta juuri sen.

Voi kun voisinkin tavata sinut joskus. :) Seuraavaa postausta odotellessa!

Terkkuja Oulusta <3

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

No, sinäkin piristit päivääni tällä kommentilla! :) Ja se on ihan mahtavaa. Mahtavaa että ylipäätänsä minulla on noin ihania lukijoita!

Toivottavasti nähdään joskus!

miija

mulla ja pikkuveljellä (23v) on molemmilla lukihäiriöt. mun on keskitasoa, veljen aika hc tasoa. Veli suhtautuu asiaan vuosien kokemuksella hyvin, viimeksi kirjoteltiin facebookissa koirien anaalidenoomista, veli luki anaalidemoni. Kun asia selvisi, veli totesi tyytyväisenä: LUKIHÄIRIÖISEN ELÄMÄ ON VAAN HAUSKEMPAA! Siinä on hyvä asennoitumistapa ;)

Saara

haha naurattaa koska olen aina luullut että se on oikeasti skapelli. Puhun myös palverista, (en palaverista) ja verkkarit ovat ferkkarit, eikä minulla ole edes lukihäiriötä. kaikilla on omat hassut vikansa :DD

LauraJP

He toinen lukihäiriöinen kuittaa täällä enkä ole huomannut yhden yhtä kirjoitusvirhettä blogissasi vaikka jo jonkun aikaaaaa tätä olen lueskellut :) Välillä käy kämmi mutta kaikki ymmärtää mitä haet asiallasi /sanallasi takaa se on pää asia( kirjoitetaanko toi nyt yhteen vai ei? sanoppa se...) mutta minulle ei ole edes tapahtunut sitä.

Mukavaa kevään jatkoa

-Laura JP

reetu

Täällä yks lukihörä ilmotautuu :) Mulle todettiin tosi nuorena dysfasia koulu aikoina lukeminen ja kirjottaminen oli tosi hankalaa, varsinkin matikka. Mutta oon aina ollu tosi hyvä englannissa. Kirjoitan myös blogia mulla on ihan sama juttu. Tarkistan tekstin miljoona kertaa enneku julkaisen sen. Käytän paljon googlea apuna. Kun aloitin blogin kirjottamisen ( 2 vuotta sitten) lukijat ei heti ymmrätäny mun lukihäiriöö. Ruvettin haukkumaan ooksä tyhmä vai vammanen ku et osaa kirjoittaa. Kirjoitan nykyään paljon paremmin ja kehityn koko ajan :)

http://llovewantneed.blogspot.fi/

Sanni

Ikinä ei oo häirinnyt sun blogissa kirjotusvirheet, en oikeestaan oo kiinnittänyt niihin juuri edes huomiota vaan tekstisi on aina yhtä miellyttävää luettavaa. :)

heartbeat

Olet todella hyvä kirjoittamaan eikä minuakaan ole häirinnyt olemattomat virheet! Jatka samaan malliin:)

titta

Dysleksiasta viis - sinun blogisi on yksi lemppareistani juuri kirjoitustyylisi vuoksi. Osaat kertoa asioista hauskasti ja osuvasti. Mielestäni olet taitava kirjoittaja, joten hauska tietää, että dysleksia ei estä millään tavoin taitavaa kirjoittamista :)

Annikki

Voi hyvä tyttö! Kirjoitat hyvin; selkeästi, hauskasti, ironisesti, mukaansatempaavasti, jäsennellysti, asiallisesti, informatiivisesti, jos vaikka miten. Tärkeintä on kirjoittaminen, ei virheet. Korjaan toisten kirjoituksia päivittäin, joten usko minua!Jos dysleksia on tuottanut sinulle vaikeuksia elämän aikana, niin harmi sinänsä - elämä on ;) Uskon kuitenkin, että positiivisen elämän asenteesi kautta, olet nämänkin harmit ja vaikeudet voittanut.

Maiju

Moi! Aikaisemmin en olekaan mitään kommenttia tänne jättänyt, vaikka jo hyvin pitkään on sun blogi ollu ihan mun lemppari! Ihanaa, että kirjoitit tällaisesta monia koskevasta, hieman ujostellustakin aiheesta. Sehän se tärkeintä on, että on kiinnostusta kehittyä! Se on ihan hyvä välillä huomata, että myös tuollainen maailman upein tyyppi on loppujen lopuksi kuiteski ihminen pienine särmineen ;) Kiitos kaikin puolin mahtavasta, oivaltavasta ja fiksusta tekstistä, jonka pienet virheet on supersuloisia ja erittäin hauskoja :D Sun blogi on tosi hieno paketti kokonaisuudessaan, kiitos paljon siitä! <3

essi

voii oot kyllä paras<3 en oo koskaan huomannu ees nuita virheitä haha! varmaan niin innoissaan aina luen päivityksiä:D sinu jutut on huippuja ja tää on kyllä iha suosikkiblogi:) aina tulee hymy huulille!

Miau´s life

Mä tietkö hiukan järkytyin tästä artikkelista! Henkilökohtaisesti pidän sun blogissa upeiden kuvien lisäksi juuri laadukkaista ja hyvällä kielellä kirjoitetuista artikkeleista. En ole itseasiassa tainnut kertaakaan löytää yhtään virhettä teksteistäsi... Kun julkaisen oman artikkelini, ajattelen monesti, että minulle ei saa tulla virheitä, ei niitä ole Julia Oc:llakaan. Oikeasti! Fanitan blogiasi, se on kertakaikkisen hyvällä maulla, kivalla huumorilla ja täydellisellä kieliasulla rakennettu. Jos virheitä siis löytyy, lukeudun minäkin yhdeksi lukutaidottomaksi. Hahaaa! :)

annika

tosi kivasti kirjoitettu teksti :)! otsikosta tuli mieleen että oot kadottanut toisen suksesi :D mutta siis mun mielestä on kiva ettet vain kuittaa asiaa "teen kirjoitusvirheitä koska mulla on lukihöiriö, deal with it!!!" niinkuin monet muut bloggaajat. En ainakaan itse oo sun tekstissä ikinä huomannut mitään suurempia virheitä, kirjoitat todella mielenkiintoisesti ja viihdyttävästi! :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat