Tervetuloa vitamiinihyllyllemme. Se on aika kattava. Vitamiineja on monta ämpärillistä ja joka sorttia, mutta täydellisen kattava ei kuitenkaan ole tietämykseni niistä, joten pahoittelen jos infoa ei ole yhtä lailla kuin sitä tavaraa siellä hyllyltä. Yritetään kuitenkin.

Tähän alkuun heti painotan, että tiedän vitamiinien syönti ei pelasta minua kaikelta pahalta ja eniten kannattaa panostaa hyvään ravintoon ja hankkia mahdollisimman paljon vitamiineja sitä kautta. Olen myös tietoinen taannoin ilmestyneestä artikkelista, missä arvailtiin tiettyjen vitamiinien olevan haitallisia ja aiheuttavan mitä nyt kaikkia pikkujuttuja kuten mm. Kuolemaa.
Itse yritän ottaa selville jonkin verran syömieni tuotteiden todellisen alkuperän, mutta aika vaikeaa puuhaa se kuule on. Nämä tähän asti valitsemani purkit ovat olleet mielestäni kuitenkin hyviä ja olen huomannut, että säännöllisesti niitä syödessäni en ole ollut sitten mies muistiin kipeänä (ennen olin aina) ihoni on parantunut, hiukset ja kynnet vahistuneet ja olen pirteämpi jne. Kaikkea sellaista kivaa, enkä vielä ole kuollut.
Loputtomiinhan voisi väitellä mitkä ovat niitä synteettisiä vitamiineja, mistä ne on oikeasti valmistettu ja mikä nyt on hyväksi ja mikä ei. Ei lähdetä kuitenkaan siihen.

Eli, multitabsit unohtui nurkkaan muutama vuosi sitten, kun löysin Laurin myötä iHerbin, mistä vitamiinit sai halvemmalla ja sellaisesta valikoimasta, että omansa löytämiseen meni noin viikko.
Itse tilaamme aina näitä oransseja purnukoita NowFoods- vitamiineja ja kaikki kapseleissa, niin että yhdeksän kapselia kulahtaa kurkkuun helposti yhdellä kertaa. Muuten ne jää kaikki kasaksi kitalakeen.

 

 

 

Skeptisimmille hiihtäjille hyvä vinkki ja oma suosikkini on Starth Elixir yrttihiivavalmiste. Tämä taitaakin sisältää kaiken oleellisen ja enemmän. Helppo ja ihan siedettävän makuinenkin. Säilytän tätä jääkaapissa ja otan ison ruokalusikallisen joka aamu.
Ymmärrätte varmaan helpommin jos kopioin tuoteselostuksen muualta:

Strath elixir Bio-Strath koostuu ravintorikkaasta yrttihiivauuttesta, valmistettu erityisessa luonnollisessa prosessissa, joka tekee ravinnon erityisen helposti hyödynnettäväksi keholle. Bio-Strath sisältää 61 eri vitaaliainetta, jotka toimivat yhdessä saattaakseen ravintoepätasapainoisuuksia kehossa entiselleen. Bio-Strathin vahvistavia, virkistäviä ja suorituskykyä parantavia ominaisuuksia on vahvistettu yli 30 eri tieteellisessä tutkinnossa. Tehoaa yhtä hyvin koululapsiin, aikuisiin sekä vanhempiin henkilöihin ja on turvallinen käyttää. Bio-Strathia on sekä nestemäisessä että tablettimuodossa, jotka tehoavat yhtä hyvin. Bio-Straht sisältää proteiinin, rasvan ja hiilihydraatien lisäksi 20 aminohappoa, nukleinihapot RNA ja DNA, 11 vitamiinia, entsyymejä sekä 19 mineraalia ja hivenaineita. Bio-Straht on 100% luonnollinen, eikä sisällä säilöntäaineita, väriaineita eikä muita keinotekoisia ainesosia.

 

 

 

Joka ilta juuri ennen nukkumaanmenoa otan myös Probiootti plus- maitohappobakteerin. Monet muistavat nämät vain ulkomailla ollessaan, mutta niitä voi  käyttää myös jatkuvasti edistämään suoliston toimintaa, ylläpitämään limakalvojen terveyttä, elimistön puolustuskykyä ja vähentämään haitallisten aineenvaihduntatuotteiden muodostumista ym. 
Näitä minulle suositeltiin mm. iho-ongelmiin, mitä en itse olisi ihan heti tajunnut, mutta auttanut on ihan kivasti.

 

 

 

 

 

Kaikenkaikkiaan uskon, että näistä kaikista on enemmän hyötyä kuin haittaa ja kun alkuun vaan jaksaa muistaa sen päivittäisen annoksen ottaa, niin siitähän se alkaakin sujua ihan rutiininomaisesti (niin varmaan, se on edelleenkin melko vaikeaa). Suosittelen kuitenkin vähintään nielaisemaan sen yrttivalmistelusikallisen päivässä ja jos jaksaa niin mukaan D-vitamiinia. Itse syön joko kapseleita (C,D,B,A vitamiineja, sinkkiä, sekä Omega-3 ja beetakaroteenia ja yhden maitohappobakteerin iltaisin). Tai, lusikallisen Strath Elixiriä, omega kapselin, sinkkiä ja muutaman D- vitamiinin, sekä sen maitohappobakteerin.

Hienosti sekavahko postaus. Toivottavasti saitte kuitenkin selvää ja ehkä jotain vinkin tynkääkin.

 

 

 

Kommentit (22)

Lotta

wuhuu löyty kerranki joku muukin mun lisäks joka vetää enemmän kun yhen napin päivässä! :D Olen myös huomannut että noiden kaikkien vitamiinien kombo on vaikuttanut ihoon todella huomattavasti ja hiuksetkin on mukavasti alkanut paksuuntuun! :) hyvä postaus! on itselläkin pyörinyt mielessä kirjoittaa tästä aiheesta jo jonkin aikaa.

nih

Millaisiin iho-ongelmiin sulla on nuo maitohappobakteerit auttaneet? Mulla on lievä akne, joka tulee ja menee miten tykkää, ja oon koittanu saada sitä kuriin vitamiineilla. Tällä hetkellä menee d- ja c-vitamiini, sinkki, omegat sekä kalkkitabletti, ku en juo maitoa. Lisäksi syön valkosipulitabletteja, ja ne on oikeesti yhdessä sinkin kautta auttanu ihan kivasti :)Enkä oo ollu kohta vuoteen kertaakaan kipeä!

Beanna

Kiitos kun muistutit! :D Mun on pitänyt laittaa jo kuukauden päivät iHerbiin tilaus, mutta kummasti unohtuu aina (ehkä juuri sen ylisuuren valikoiman takia). Näitä samoja Now Foodseja on ollut ostoskorissa jo monta kertaa ja kun kerta oot hyväksi havainnut, niin ehkä uskallan luottaa ensitilauksella tähän merkkiin :) On muuten järkyttävä hintaero meidän apteekkihintoihin verrattuna, mutta ei mikään ylläri Suomessa! :)

Anonymous

Itse vedän Mivitotal flexiä, D-vitamiinia, betakaroteenia, kookosöljyä, C-vitamiinia, pellavansiemenöljyä, kalanmaksaöljykapseleita. Olen vain entistä väsyneempi, heh. Ja iho-ongelmat saattavat olla pari viikkoa pois, mutta palaavat kyllä aina. Ehkäpä vielä joskus löydän toimivan vitamiinikombon. Nyt otan kuitenkin nuo loppuun, koska käytin niimen pienen(suuren) omaisuuden.

Julia

Kyllä! Minulla varsinkin hiuksiin vaikuttaa ja tukka vaan paksuuntuu, vaikka tällä rasitusmäärällä pitäisi olla enää yksi hius päässä.

Julia

Lievä akne juurikin :) Ei kokonaan lähtenyt, mutta huomattavasti parantui. Tässä oli mukana tietysti runsas vedenjuonti ja terveellinen ruokavalio ja perusteellinen ihonpuhdistus ym. Kaikki mitkä unohtuvat ulkomaan matkoilla ja silloin iho taas palaa huonoon kuntoon. N. puolivuotta sitten meni hermot ja menin lääkäriin hakemaan antibiootit ihooni. 3kk kuurin jälkeen vielä parempi, joten suosittelen myös sitä, jos ei aina pysty olemaan tarkka vitamiineista, sekä juomaan ja syömään hyvin.

Julia

Jostain muistan lukeneeni, että liika öljy on pahaksi iho-ongelmille. Ota näistä nyt sitten selvää :D Kerran myös oli pitkä jakso, milloin olin todella väsynyt, tuplasin vitamiinit, yritin ulkoilla ja syödä hyvin, mutta syy olikin jossain ihme tulehduksessa- mistä minulla ei ollut mitään oireita eikä näin siis hajuakaan, mutta antibiootit syötyäni väsymys katosi täysin.

Eveliina

Aiheellinen postaus! Tämä oli hyvä kannustin perehtyä vitskuihin ja voisi tosiaan muitakin kuin niitä multutabsuja syödä...

Anonymous

Moi Julia! Mun hiukset on nykyään ihan onnettoman ohuet. Mitä vitamiineja sä suosittelisit nimenomaan hiuksien paksuuntumiseen? Kiva blogi sulla!

nih

Itse asiassa oon syönyt varmaan kolme antibioottikuuria tässä parin vuoden sisällä, ja ainakin mulla niillä on ollu vaan hetkellinen vaikutus. Ja tuntuu, ettei ne enää tehoa niin hyvin kuin silloin ensimmmäisellä kerralla. Siitä syystä just syön noita valkosipulitabletteja, ne on kuulemma luonnon oma antibiootti. Tai näin äiti mulle kertoi, se on kunnon vitamiiniekspertti :D Ruokavalion ja etenkin veden juonnin kanssa mulla on vielä vähän haastetta, mutta eiköhän se tästä. Ja kiitos tästä postauksesta, tästä oli hyötyä ainakin mulle :)

K

Multa löytyy kaapista joka-aamuiset sinkki- ja D-vitamiinitabletit. Muut vitamiinit otan veteen liukenevan poretabletin muodossa. :) Muut valmisteet onkin sitten yleensä lähinnä särkylääkkeitä eli mikään pillereiden suurkuluttaja en ole.PS. Onko kukaan koskaan sanonut, että muistutat hieman Leona Lewisia? :)

Niina

Mäkin käytän aika paljon kaikkia vitamiineja. Esim. d-vitamiinia, vihreätee kapseleita, omega 3 vitamiinia, kesällä betakaroteenia, maitohappobakteereita ja nyt hankin kalsiumin tilalle dim estro tabletteja, joisaa dim ja kalsium d-glukaraattia, joita kehuttiin tasapainottamaan estrogeeniä ja puhdistamaan elimistö "myrkyistä". Aika mielenkiintoinen aihe, pitäis itekkin vaan enemmän perehtyy.

Julia

Kiitos. B ryhmän vitamiinien olen käsittänyt auttavan hiusten hyvinvointiin, sinkki on myös tärkeä ja monilla muillakin on myös hyvä vaikutus hiuksiin mm. A, C, E vitamiinit.

Julia

emilia,Nämä on ihan suomesta ja siksi tietysti hitavampia. Siinä 30 euron paikkeilla. nih,Ahaa, eli asia olikin näin päin :) Harmi, kun nuo iho-ongelmat ovat välillä niin sitkeitä. Eräs ystäväni on nyt syönyt puolivuotta putkeen todella vahvaa antibioottikuuria ja vasta nyt tuloksia näkyy. Toivottavasti kestäviä sellaisia.p.s haluan ehdottomasti tutustua valkosipulitabletteihin!

karoliina

mulla on samoi d-vitamiinei =) !! oon tosi huono muistamaan vitamiinien ottamisen, mutta poikaystävä mulle niitä aina jaksaa syöttää... =D

Anonymous

No huh en ikinä uskaltais tilata netin kautta mitään vitamiineja ja muita ravintolisiä. Maalimalla on niin paljon kaikenlaisia yrittäjiä Espanjastakin löytyi joku valmistaja jonka tuotteissa ei ollut tutkimuksissa mitään pitoisuuksia pelkkää plaseboo... esim katsoin jtn noit omegoitakin niin niissä taas pitoisuudet niin pieniä ettei terveyden kannalta mitään hyötyä ja D-vitamiinit taas niin korkeita pitoisuuksia (ellei sit tosiaan plaseboo) ettei ihme et tulli niitä tutkii...Kukin tekee tietysti mitä haluaa, mut maksa siinä on kovilla kun kaikkea pistelee suuhunsa...Itse suosin suomalaisa lääketehtaassa valmistettuja tuotteita, ihanaa omenanmakuista D-vitamiinia ja Kauniit Hiukset tuotetta jolla kasvaa kaupan päälle myös kynnet =)

Anonymous

Moikka! Olen vasta äskettäin alkanut lukemaan blogiasi ja olen rakastunut! olen aiemminkin yrittänyt seurata erilaisia (enimmäkseen muoti blogeja) mutta tämä on ensimmäinen, joka nappaa. Luin muutamassa illassa koko blogisi läpi ja ihastuin. Rakastan sitä, että et bloggaa siitä kuinka "upeeta ja fantastista sun elämä on" vaan olet todella ihmisläheinen ja rehellisen oloinen. Parasta blogissasi on ruoka kirjoitukset, en millään aina jaksa lukea vaatteista joten tämäkin vitamiini juttu oli huippu lisä! Kiitos siitä, että merkki vaatteiden lisäksi jaksat esitellä "tavan" vaatteita: hm:ää, zaraa jne.. Myös ulkomaanmatkojen kohteiden esittely on ihanaa. Pidät vain jatkossakin jalat maan pinnalla. Ihanaa kevään jatkoa sinulle <3

Julia

Pidän varmasti :) Kiitos ihanasta kommentista ja kiitos että luet <3Mahtavaa kevään jatkoa sinnekkin.

Anonymous

Heih. Sulla näyttää olevan todella hyvässä kunnossa kasvojen iho. Mullakin on aina ollut, enkä ikinä ole kiinnittänyt erityistä huomiota tuotteisiin, joita käytetään kasvoihin. Olen n. 10 vuotta käyttänyt Doven Firming beauty body lotionia kasvoihin ja todennut voiteen hyväksi. Nyt kuitenkin ehkä vuoden sisään kasvoissani on alkanut esiintyä pieniä näppyjä ja ihon epätasaisuuksia, jotka vain pahenivat, kun kokeilin viikon ajan ihan kasvoille tarkoittavaa voidetta Doven sijaan. Olisin halukas kokeilemaan uudelleen jotakin kasvovoidetta, jota joku luonnostaan hyväihoinen tykkäisi käyttää. Kokeilemallahan varmaankin löytäisin itselleni sopivan ihan kasvoille tarkoitetun voiteen, eikä mitään Doven vartalovoidetta, hah. Mitä voidetta käytät, kun kasvosi tarvitsee kosteutusta? :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram