Viinitilat on mahtavia, varsinkin Etelä-Afrikassa. Ne ovat kuin satumaailmoja todellisessa maailmassa, mutta ei lapsille, vaan aikuisille. Aikuisille ja kellarit täynnä viiniä. Vaikka maailmanloppuun saakka.

Joka kerta kun käyn näillä viinitiloilla koen suurta halua, muuttaa sinne, järjestää jotkut juhlat siellä, olla vuohi, tai viiniköynnös, tai vaikka viinitilan työntekijä, mieluiten kuitenkin omistaja. Voisin olla mitä vain mikä liittyy noihin paikkoihin. Ne ovat niin jumalattoman kauniita paikkoja, enkä ikinä kyllästyisi toljottelemaan niitä maisemia.  

(Ja jos ihmettelet miksi haluaisin olla vuohi, niin siksi, että monissa niissä olen nähnyt asuvan vuohia. Yhdellä vuohella on oma majakka tyyppinen kotikin, minkä korkeaan oviaukkoon se kipittää omia vuohiportaitaan pitkin. Haluaisin ehdottomasti olla vuohi, omassa majakassa, omilla portailla ja viinitilalla. Se on maailman onnekkain vuohi se).

Viime reissullamme viinitila päämäärämme oli Spice Route –tila Paarlissa. Saatoimme ehkä hieman harhailla matkan varrella ja kyllästyttyämme autossa istumiseen päätimme poiketa satunnaisesti valitsemalla viinitilalla kesken matkan. Tämä summamutikassa valittu tila oli upea! Kukkia kaikkialla, puutarhapolkuja, ravintola, vuohia (sielläkin, tosin vain normaalissa aitauksessa) ja puita mitkä olivat niin isoja että niissä olisi voinut vaikka asua. Niissä roikkui jopa liaaneja missä olisi varmasti pystynyt flengaamaan kuin Tarzan konsanaan, mutta mieluiten viinilasi kädessä.

Istuimme Tarzanpuiden eteen puupöydälle ja valitsimme viiden viinin maistelun. Viiden viinin maistelu maksoi kolme euroa. Kolme euroa! Jos meillä olisi ollut enemmän aikaa olisin voinut ottaa vaikka kolmetoista lisää.

Koimme kuitenkin järkeväksi jatkaa pian matkaa sinne Spice Routeen, mikä olikin lopulta ihan lähellä, mutta me muutamaa minuuttia liian myöhässä. Viinitilan ravintolan keittiö oli nimittäin juuri sulkenut uuninsa ja paiskannut pannunsa pesuun. Olin pienen sekunnin asiasta aika harmissani, mutta sitten vilkaisin ravintolasta näkyvää näköalaa ja tajusin, että näissä maisemissa ei mielialat ole alakuloiset! Voin ihan hyvin tulla tänne (ajoissa) ensi kerralla ja vieressä on varmasti muitakin paikkoja, missä keittiöt ovat vielä auki.

Ja niinpä olikin, heti viereisellä tilalla. Tilalla missä oli majakkavuohi. Majakkavuohen tilalla ei ollut yhtä avarat maisemat, mutta kovin kaunis oli sekin ja saimmepa myös ruokaa, juustoja ja lisää viiniä. Syötyämme aivan liikaa iski jo väsymys ja oli aika suunnata kotiin. Minä olisin halunnut ottaa päiväunet vaikka nurmikolla ja jatkaa seikkailuja, mutta pois oli mentävä. Viinitiloissa on se huono puoli että ne ei eivät ole auki kovin myöhään. Ensi kerralla aloittakaamme heti aamusta!

 

Vaatteet: BikBok

Kommentit (23)

Maria

Miksei Suomessa ole viinitiloja?? Ihania kuvia! <3 Mä muistan kanssa ku kierreltiin viinitiloja kun olin kapkaupungissa ja voi että mä mietin miksi en oo syntynyt viinitilalle etelä-afrikkaan? :'D Huooh.. pakko päästä takaisin! Sun tyyli tuona päivänä sopi kun nakutettu viinitilojen kiertelyyn, perfect!!

GM

Kyllähän Suomessakin on viinitiloja. Googlen kautta ainakin löysin monta :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Kiitos Maria :) Haha, mietin itse siellä kyllä ihan samaa! Ensi kerralla varmaan ainakin kaksi päivää näiden tilojen kiertelyyn!

Iiiiggu

Ah viinitilalle kun joskus pääsis, nimenomaan siis muutakin kuin käymään! Juuri elämään, olemaan tai tekemään töitä. Tai niin, voisinpa minäkin hyvin olla vuohi.
Nyt on hei pakko kysyä yksi hassu alusvaateasia. Ensimmäisessä kuvassa sinulla ei näytä olevan mitään yläosaa, alemmissa kuvissa taas vilkkuu jotain. Pohdinpa vaan, että oletko löytänyt jostain hyvät bikinit/liivit, joissa ei ole ollenkaan selkäosaa, vai onko kyseessä kuvatrikki? :-) Tukevat olkaimettomat/selästä paljaat liivit olis nimittäin hakusessa!

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Hyvä kysymys, nimittäin minulla tosiaan on yhdet H&M:n olkaimettomat beiget bikinit, mitkä pysyvät todella hyvin paikoillaan, mutta ovat ohuet ja huomaamattaomat. Käytän niitä aina kun on sellainen toppi, mikä olkaimettomia rintsikoita tarvitsee. Minulla on ollut nämä joskus suomessa talvellakin topin alla :D Jos ikinä törmään toisiin vastaaviin vielä h&m:ssä niin ostan kyllä muutamat uudet varastoon. Olen käyttänyt nämä kohta ihan puhki :D

Kirsi

Voi että miten ihanan näköistä! Pullot jäissä ja noin kauniin muotoiset lasit. Ja tietty vuohi majakassa, ihan mahtavaa :D

Noissa reissuissa ainoa huono puoli on se, että joku joutuu olemaan kuskina :D

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Monet tuttuni ovat ottaneet ihan taksin (joka tietystä sovitusta summasta kierrättää koko päivän kaikissa viinitiloissa) tai jonkun viinitilan oman kuskin ym :) Tokihan se vähän maksaa, mutta jos on esim 4-5 hengen porukka niin ei tule niin kalliiksi kun jakaa summan.

Kirsi

Kuulostaa järkevälle tuollainen päivän diili! Aluksi nimittäin ajattelinkin, että taksi voi olla vähän epäkäytännöllinen, kun mieli varmasti tekee siirtyä paikasta toiseen :)

Joanna / Muuttolintuja Syksyllä

APUA JULIA!!! Jotenkin sun blogi muuton myötä pudonnut pois mun lukulistoilta! :( Onneksi tulin pitkästä aikaa käymään niin nyt on vaikka kuin paljon luettavaa ♥

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

hahah :D Mullakin jäi moni lukemani blogi Indiedaysille muuton jälkeen, muta aina välillä sitä havahtuu ja muistaa mennä tiirailemaan ja sitten onkin paljon katseltavaa kerralla!
<3

Anna

Vuohi on hauska ja suloinen koti hänellä :) viinitiloilla paistaa aina aurinko, siksi ne on myös ihania paikkoja. Oletko nähny ihanaa disney leffaa ansa vanhemmille? Lindsay Lohanin eka elokuva, siinä leffassa on ihana kalifornialainen viinitila - olen pienestä asti unelmoinut sellaisesta samanlaisesta :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.