Eräs päivä melko kauan aikaa sitten käytiin syömässä Laurin perheen kanssa Groteskissa. Groteski on minulle tuttu ennemminkin kesän ihanasta sisäpihaterassistaan - mikä on tosin aina aivan liian täynnä. Syönyt olen sisällä ehkä kerran joskus kaukaisuudessa, mutta varhaisdementoituneilla aivoillani tätä en ole kykenevä muistamaan.

Puhtaalta pöydältä siis lähdettiin ja alkupaloiksi siihen tuotiin silakkaa. En yleensä syö silakkaa, joten voin sanoa valehtelematta tämän olleen parasta syömääni. Olisin halunnut toisen lautasellisen.

Eniten minut teki iloiseksi kuitenkin viini.
Ennen pääruokaa pyysin tarjoilijalta toisen lasin aiemmin tilaamaani rieslingiä. Tarjoilija ehdotti että voisi tuoda minulle toissapäivänä avaamaansa vuoden 97 itävaltalaista rieslingiä samalla hinnalla. Viiniä ei löydy listalta ja se pitäisi juoda pois ettei menisi hukkaan. Juon useimmiten vain juuri tuon rypäleen viinejä, joten totta helkkarissa halusin 97 vuoden huippusadon itävaltalaista rieslingiä, jonka nimeä en nyt tietysti muista.
Tarjoilija kantoi pöytään jättimäisen pullon. Varmaan melkein viiden litran. Ei ihme, että sitä oli hieman vaikeampi tyhjentää.
Tuo jättipullon valkoviini oli ehkä parasta koskaan juomaani. Olin aivan innoissani, hyvä kun pysyin tuolillani. Tarjoilija toi vielä toisenkin lasillisen.


Ruusujen jälkeen tulee kuitenkin aina vähän risuja.
Pääruuat oli hieman vaisuja. Todella yksinkertaisia. Maut - tai pikemminkin se yksi ja ainut maku oli kyllä hyvä, mutta kaiken kaikkiaan liian tylsää hintaansa nähden.

Pelkän palvelun ja alkuruokien takia voisin kyllä tosin tulla jo uudestaan.

Huomenna on taas pitkästä aikaa ravintola-ilta. Isolla ihanalla ystäväporukalla mennään syömään ja lasillisille jos muutamillekin. Tuntuu etten olisi nähnyt ketään ikuisuuksiin ja nyt olen ihan into piukeena täällä. (Miten outo sana).

Kommentit (21)

Herminica

Ei tuo ihan outo ole! Täällä meilläpäin kun kuulee sanottavan "into piukeena" ja "pippeli pinkeenä" ... ilmasemaan siis innostuksen määrää... :D

Annina

Se sisäpihaterassi on niin ihana!:) Olen ilmeisesti vaan ollut siellä outoihin aikoihin, sillä se ei ole ikinä ollut täynnä ollessani siellä!:D

Kiikkuu

Moikka! Mua kiinnostaa näissä ravintolapostauksissa tosi paljon se miten mihinkäkin ravintolaan olet pukeutunut. Itselläni kun on aina kauhea mietintä mitä milloinkin laitan ravintolaan päälle etten ole yli- tai alipukeutunut..

marianne

heippa, ihan mielenkiinnosta kyselen, minkälaisessa paikassa olet töissä ?
olen jo jonkin aikaa seurannut blogiasi (love it) ja jotenkin aina kuvittelen että sinulla täytyy olla aika hyvä palkka kun saat ostettua kaikkea kivaa ja aika kallistakin..

Senja

groteski on kyllä ihana paikka. en oo kyllä ite koskaan siellä syönyt mitään, pitää testata!=) ja itekään en juo oikein muuta kuin rieslingiä! parasta valkkaria=))

Vierailija

"...voisin kyllä tosin tulla jo uudestaan." Tulla? Oliko tämä sponssattu postaus ja ajatukset pääsi harhaileen?
Olisi kiva tietää, kuka nämä ravintolaruokailut kustantaa. Se kun usein vaikuttaa yllättävän paljon arvosteluihin.

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Ei ole sponssattu millään tavoin.
Yleensä kyllä kirjoitan hintatasosta, mutta tästä illallisesta on jo sen verran aikaa, että en millään valitettavasti muista mitä illalliseni tuolla maksoi.

cee

Moikka! Hei mun on pakko kysyä sulta jeesiä liittyen jeffrey campbelleihin. Oon nyt pähkäillyt tässä rum moto bootsien tilaamista mutta pelottaa että tilaan liian pienet. Sanoit jossain aiemmassa jc postauksessa että ne oli melko napakat..? Mä oon myös yleensä kokoa 36-37, useimmiten kuitenkin 36, ja nyt mietin että venyykö ne käytössä (nimenomaan nää rumit?) vai kannattaako ottaa puolikas tai yksi koko isompana, mihin itse päädyit rumeissa? Kiitos mielettömästi jos jaksat neuvoa tässä piinaavassa koko-ongelmassa! :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Hei :) Mun Rum moto bootsit on kokoa 6,5. Nasty Galin sivuilla kokotaulukossa se näyttäisi vastaavan euroopan koossa 36,5 ja on juuri sopivat! Yhtään pienemmät ei kyllä voisi olla, eli napakat on. Mullakin on se 36-37 jalka, mutta enemmän käytän 37. Veikkaisin siis että sulle koko 6, tai 6,5 olisi hyvä. Mun mielestä nämä on venyny ihan pikkasen, mutta ei paljoa.

Emppu

Ei liity postaukseen, mutta sellaista kyselisin että kuinka nopeasti plastiikkakirurgi Viksraitis vastaa sähköposteihin? Muutamassa päivässä vai meneekö yli viikon yleensä? Siis oma kokemuksesi vaan. Kiva jos vastaat:)

tyyty

Oi tuo kolmanneks alin kuva! Tuo hamppari! Tuo sämpylä, ja nuo unikon? Siemenwt siinä!! Nam nam! Mitä lihaa tuossa on? :)

Jose

Pakko kommentoida. Sun tyyli on aiva ihana. Se on sopivasti rento, tyylikäs, kaunis ja naisellinen.
Sinulta saa paljon inspiraatiota. Kiitos :) Ja hyvää viikonloppua!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram