Ties kuinka kauan tuokin kärry on kököttänyt Sofiankadulla Tuomiokirkon ja kauppatorin välimaastossa, enkä ole saanut aikaiseksi kipittää siitä ohi kertaakaan.
Kamala vääryys, nimittäin se olisi kyllä ansainnut sen ja minä tietysti myös tuon maukkaan gourmet pita-tyyppisen leivän mahaani.


Parempi myöhään kun ei milloinkaan ja viime perjantaina vääryys korjattiinkin peräti kahdella leivällä – possulla ja kanalla. Välissä oli vaikka mitä muutakin, mutta en hotkimiseltani ehtinyt niitä mieleni perukoille merkitä. Salaattia, kastikkeita, korianteria – jotain sellaista ja ihanan runsaasti! Pidin ehkä enemmän kanasta, mutta Laurin mieleen oli puolestaan possu. Täytevaihtoehtoja listalla taisi olla n. 2-4, joten onneksi muutama testailtavaa riittää vielä tulevaisuudellekin.


Pitää vain muistaa siis hengata useammin näillä kulmilla. Ottaa leipä kouraan ja istahtaa Tuomiokirkon portaille. (Street Gastro –vaunun vieressä kun ei ole kuin yksi pieni pöytä).
Kunhan lokit eivät suorita ilmasyöksyä suoraan leipäsi väliin, niin en keksi kyllä mitään parempaa ja rennompaa.

Street Gastro pähkinänkuoressa:
Katuruokaravintolan takana ovat Top Chefistä tuttu Pertti Kallioinen sekä Suomen huippuravintoissa kokanneet Pasi Hassinen ja Jouni Ukkonen. (Pojat ovat työskennelleet mm. Farangissa, G.W. Sundmansissa, Olossa ja Chez Dominiquessa).
Ruokavaunusta tarjoillaan omalla reseptillä leivottua leipää täytettynä itse tehtyjen kastikkeiden lisäksi erilaisilla lihoilla ja tuoreilla kasviksilla. Lisäksi saatavilla on myös ranskalaisia ja friteerattua kukkakaalia.
Auki joka päivä klo 10.30-20.
Sofiankatu 1

Kommentit (18)

Fiipi

Oikeasti yks on niin upea syödessään voileipääkin! Ihailen kyllä sinua :)

P.S. En tuohon nimikyselyyn muistanut kommentoida mutta heitetään nyt oma ehdotus kehiin. Oisko To Julia. Eikös tämä vähän niin kuin ole sinulta sinulle päiväkirjaa ja Toivolaa vähän lyhentäen To :)

Amanda

Tuo Street Gastro ON kyllä nerokas konsepti! Mutta hei, asiaan. Löysin tämän blogin vasta pari viikkoa sitten, ja voin jo nyt sanoa, että tästä tuli suorilta yksi lemppareistani. Niin, mikä elämä, tässähän se kahlaillessa on mennyt... Erityisesti mieleen jäi postaus, jossa kerroit isoisän vanhasta lapiosta. Nauroin välillä ääneen täällä. Näin sitä taas sai omat ennakkoluulonsa märkänä rättinä päin pläsiä - en oikeasti tiedä, miksi luulin tämän blogin käsittelevän jotain... No, hyvin muuta. Se on varmaan tuo OC.:)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Ukin vanha lapio! <3 Ihanaa, että se sai sinut nauramaan. Siitä pitääkin tulla hyvä mieli.

Ja oc lähtee kyllä pian :)

Mikko

Tuo on ollut myös listalla pitkään, mutta sitten on aina tullut päädyttyä Fafa'siin... Hmm. Pitäisikö vihdoin kokeilla nyt lounaaksi.

Amanda

Aiheeseenhan tää ei liity, mutta miten oot keksinyt noin hyvät paikat sun tatuoinneille? Mä oon ainakin ymmärtänyt että sulla on niitä jonkun verran, mutta onnistutko kuvauttamaan ittes niin hyvin (taitava kuvaaja?) vai miten tatuoinnit eivät näy? Tai siis välillä, mutta sä oot todella onnistuneesti otattanut tatskas! Nimim. Samaa tulosta hakemassa ;-D ja ps. Tatuoinneissas noi tekstit on ihan huippuja!

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Hmmm, hyvä kysymys. En oikeastaan tiedä. En ole koskaan oikein halunnut tatuointia kovin näkyvälle paikalle, ellei jokin tietty tatuointi ole nyt vain tuntunut siltä että se sopii juuri tuohon kohtaan.
Se että näkyvätkö ne kuvissa on minulle ihan sama. En koskaan mieti näkyvätkö ne vai eivät :)

Vierailija

Kiitos tästä vinkistä! Ollaan tulossa Helsinkiin viikonlopuksi ja hyviä ruokapaikkoja olisi hakusessa. Pystyisitkö vinkkaamaan muita suosikki paikkojasi? :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Kannattaa selailla vaikka noita tunnisteita "ravintolat" ja katsoa jos sieltä osuisi joku miellyttävä kohdalle :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

hmm, en tiedä. Taisin ostaa ne muutama kuukausi sitten GinaTricotista, mutta vastaavia olen nähnyt kyllä ihan vähän aikaakin sitten siellä :)

S

Täytyypä jakaa täällä oma kokemukseni yhdistelmästä leipä, lokit ja Tuomiokirkon portaat. Menetin nimittäin oman leipäni ahneille lokeille kyseisessä lokaatiossa. Kyllä harmitti, ehdin maistaa herkusta vain vähäsen. Pitäkää huoli omastanne jos ette halua kokea samaa kohtaloa :D. Pakko ottaa revanssi ja selvittää miltä leipä oikeasti maistuu!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012