Turkin helle, vatsatauti ja vesimeloni. Niistä on vesimelonimuistot tehty.
Näistä muistoista on ehkä jo 18 vuotta, mutta vieläkään ei tuo meloni maistu vaikka yritystä on ollut useasti ja kesällä tuplasti.

 

Ostin tuossa sitten piknikevääksi ystävilleni kaupasta jättikokoisen vesimelonin hedelmätikkuja varten. Kaupassa ei tietenkään ollut pienempiä meloneja ja reilu puolikas tuosta vihreästä pallosta jäi niin surullisen näköisenä jääkaappiini lojumaan, että väkisinhän siitä piti yrittää seuraavana päivänä tehdä jotain ruokaa.


Mietin että miten olisi vesimelonimehu limellä? Raikas ja kesäinen mehu, niin kiva värinenkin.. Joo ei, ei sitten millään. Maistui muistoilta.

Mutta toinen kokeiluni, grillatut vesimelonit fetalla oli oikeasti aika hauskan ja jännä yhdistelmä. Söin koko lautasellisen! (Vaikka jouduinkin reseptin kanssa hieman sooloilemaan, koska ei ollut kotona kaikkia aineksia, ja veikkaan että alkuperäisen reseptin mukaan makuelämys olisi ollut vieläkin parempi).


Resepti on Soppa365.fi –sivulta.


1 keskikokoinen punasipuli
1 + 1 rkl öljyä
4 rkl vaaleaa balsamicokastiketta
800-1000 g vesimelonia
100 g kovaa ricottajuustoa tai fetaa


Valmistusohje:

Kuori ja viipaloi sipuli ohuiksi renkaiksi. Kuullosta sipulirenkaita öljyssä paistinpannussa, kunnes ne ovat pehmeitä ja läpikuultavia. Kumoa kulhoon ja lisää balsamicokastike. Jätä maustumaan noin 15 minuutiksi.

Paloittele meloni lohkoiksi. Raasta juusto karkeaksi tai murusta feta.

Öljyä ja kuumenna puhdas parila todella kuumaksi ja grillaa meloniviipaleet nopeasti molemmin puolin. Jaa melonit lautasille, kasaa marinoitunut punasipuli päälle ja ripottele pinnalle juustoa. Tarjoa heti”.

 

Kommentit (4)

lillamy

Vaikuttaa herkulliselta! Ehkä alat pikkuhiljaa toipua vesimelonitraumasta ;) Mikä olisi kyllä mahtava juttu, sillä vesimeloni on niin ihanaa ja mukavan nesteyttävää ja viilentävääkin näin kesällä :)

Emilia

On kyllä niin kertakaikkisen outo yhdistelmä ja resepti, että jopa maailmankaikkeuden nirsoimman ja makuherkimmän ihmisen (minun :D) olisi pakko maistaa ihan vaan mielenkiinnosta. Ainoat ainesosat mistä pidän ovat vesimeloni ja sipuli ja niitäkään en ole koskaan yhdistänyt, mutta ehkä on kuitenkin pakko kokeilla tätä!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram