Minulta kysytään usein kuka ottaa kuvani, eikö minua hävetä olla kuvattavana ihmisten katsoessa. Pystytänkö kameran jalustan keskelle lenkkipolkua ja hypinkö yksikseni siinä edessä.
Vaikkakin olisi ihan hauskaa hämmentää jonkun lenkkeilijäparan polkua pyörittämällä muotinäytöstä yksin keskellä metsää ja kirkasta päivää, en valitettavasti tee niin. Kyllä se useimmiten on ihminen siellä kameran takana. Enimmäkseen Lauri. Lauri joka on tainnut hieman vahingossa jopa innostua koko touhusta.
Sitä suunnitellaan jo ties mitä kuvauskursseja ja kameroita. Sopii minulle.

Uuden Olympus Penin rantautuessa Indiedaysin ja Olympuksen kampanjan myötä luokseni siitä ei siis iloinnut pelkästään minä vaan myös Lauri, - joka sen kanssa nytkin tuolla näpertää.  Kuulemma kuvaa sillä mielummin kuin Canonilla, mutta minä en ole kummankaan kelkassa enemmän kuin toisen. Tiedän vain että kummastakaan en luopuisi :)

Lupasin kuvata teille vertailukuvia molemmilla ja tässä niitä tulee.
Kaikki Canonin kuvat otettu 50mm objektiivilla ja Olympuksen 45mm objektiivilla.

Olen huomannut, että Olympuksessa on kirkkaammat värit. Välillä jopa liian kirkkaan ja sisätiloissa kuvista tulee helposti liian punertavia/vihertäviä. Tämä asia on tietenkin asetuksissa korjattavissa, mutta jotenkin miellän ruokakuvauksessa ottaa enemmän Canonin esiin. Ulkokuvissa taas Olympus on vienyt voiton. Molemmissa siis hyvät, sekä huonot puolensa. Ja nämä kaikki vain minun amatöörimäisiä mielipiteitäni. Taitaisin minäkin tarvita sitä kuvauskurssia.

Kommentit (14)

emilia vinni

Aivan ihania kuvia sulla jälleen kerran ja taas niin kauniina! Näyttää kummankin kameran kuvat olevan yhtä hyviä:D

Maria

Minä huomaan ainoastaan noissa kuvissa sen,että tuossa ihan ensimmäisessä kuvassa sulla on ihan huipputyylikkäät kasvot!

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Kannattaa tosiaan tutkia ja pähkäillä ja miettiä mitä siltä haluaa ja haluaako siihen myöhemmin ostaa lisäosia ja paljonko niitä on saatavilla ja minkä hintaisina jne :)
Ei ole helppoa tuo kameran osto kyllä!

Lili

Hei, kiinnostaisi sellainen, että kuinka monta kuvaa yleensä Laurin kanssa otatte, kun kuvaatte päivän asuja? Poikakaverini kyllästyy jo parin kuvan jälkeen kuvailemiseen ja ihan joka kerta ne kuvat eivät kyllä ole onnistuneet! Pitäisiköhän alkaa suunnitella järkkärin ostoa, jos vaikka saisin tuonkin innostumaan kuvailemisesta enemmän, kuten Laurillekin tapahtui :)

mj

hei,

mulla on ollut viimeiset 8 vuotta canonin järkkäri. kahdessa viimeisessä on ainakin saanut säädettyä ns. värilämpötilan sen mukaan millaisessa valossa kuvaa. silloin sävyt toistuvat parhaiten. luulen että 600D:ssakin voit säätää noita.

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Tiedän :) Tuossa minun Canonissa on siis ihan hyvät värit ilman säätämistäkin, mutta tuossa olympuksessa joutuu säätämään aika lailla.

Musse

Olin sanomassa samaa kuin sinä itse, ulkokuvissa Pen vie kuusi nolla ja ruoka kuvissa taas Canon. Molemmat erittäin jees!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram